«En fanfare for livet» er en fransk feelgood-film om to brødre. Thibaut får leukemi og oppdager at han har en ukjent bror, Jimmy.
Thibaut er en anerkjent dirigent, mens Jimmy jobber i en kantine og spiller trombone i et lokalt janitsjarkorps. Filmen skildrer hvordan de to, til tross for ulike liv, finner et vennskap gjennom musikken.
Dynamikken mellom brødrene er filmens styrke, og den skildrer liv og musikk på en sjarmerende måte.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
23 dager siden
Artikkelen forteller historien om Christine Koth og Thomas «Lillebror» Finne, som utviklet et sterkt vennskap etter at Lillebror tok kontakt under Christines kreftbehandling i 2019. Lillebror støttet henne gjennom sykdommen med oppmuntring, gaver og bønn. Etter at Christine ble friskmeldt høsten 2022, fikk Lillebror selv en kreftdiagnose etter å ha opplevd uforklarlig slitenhet og smerter. Artikkelen beskriver hvordan deres vennskap har vært en kilde til styrke for dem begge i møte med livstruende sykdom.
4 måneder siden
«Team Havnaa» er en norsk sportsfilm som forteller historien om brødrene Erling og Magne Havnaa. Magne ble verdensmester i boksing, mens Erling var kickbokser. Filmen skildrer deres liv, utfordringer og forholdet mellom dem. Den tar også for seg Erlings involvering i Nokas-ranet og Magnes tragiske død i en båtulykke. Filmen utforsker temaer som maskulinitet, forventninger og press i et boksemiljø. Den skildrer også det kriminelle miljøet og livet i en liten norsk by. Filmen veksler mellom tidslinjer og har en autentisk 80-talls estetikk.
3 måneder siden
Filmen 'Better Man' er en jukeboks-musikal om Robbie Williams, der han spilles av en sjimpanse. Filmen tar for seg hans oppvekst, tiden i Take That, og hans solokarriere. Den utforsker også hans forhold til sin far og hans problemer med selvtillit. Filmen kritiseres for å være selvgratulerende og for å ha for lite musikk. Anmelderen mener at filmen kan være underholdende for de som har tålmodighet for Williams' narsissisme og selvmedlidenhet, men at den ikke er spesielt gripende eller original. Filmen får terningkast 4.
4 måneder siden
«Team Havnaa» er en buddyfilm om brødrene Erling og Magne Havnaa fra Arendal. Filmen skildrer deres nære forhold, der de var avhengige av hverandre for å nå toppen innen boksing. Erling ble verdensmester i 1990, mens Magne var hans trener. Filmen berører også Erlings involvering i NOKAS-ranet og Magnes tragiske drukningsdød, men uten å dvele for mye ved disse hendelsene. Den utforsker dynamikken mellom brødrene og deres omgivelser, og balanserer det sportslige med det kriminelle. Skuespillerne Tobias Santelmann og Odin Waage leverer sterke prestasjoner.
2 måneder siden
«På villspor» er en norsk dramakomedie regissert av Hallvar Witzø, med Trond Fausa Aurvåg og Ada Eide i hovedrollene. Filmen er en nyinnspilling av den svenske filmen «Ur spår», og følger en lignende historie der Vasaloppet er byttet ut med Birkebeinerrennet. Emilie, spilt av Ada Eide, er en arbeidsløs alenemor som må flytte inn hos sin rike bror, Gjermund, spilt av Trond Fausa Aurvåg. For å fortsette å bo hos ham, må hun gå Birkebeinerrennet sammen med ham. Filmen skildrer Emilies reise fra kaos til mestring, og kombinerer humor og sårhet. Anmelderen beskriver filmen som en lun og enkel feelgood-film.
4 måneder siden
I filmen 'Kjærlighet' avslutter Dag Johan Haugerud sin trilogi som også består av 'Sex' og 'Drømmer'. Filmene utforsker temaer som sex, drømmer og kjærlighet gjennom hverdagen til ulike karakterer i Oslo. 'Kjærlighet' følger legen Marianne og sykepleieren Frank, som jobber med menn som har prostatakreft. Filmen viser hvordan diagnosen og behandlingen påvirker menns selvbilde og seksualitet. Et uventet forhold utvikler seg mellom de to kollegene, og filmen utforsker irrasjonelle fantasier og seksuell praksis. Til tross for vanskelige temaer, formidler filmen håp og en ærlig fremstilling av livet. Haugerud etablerer seg med denne trilogien som en viktig norsk filmskaper.
4 måneder siden
Filmen «Team Havnaa» forteller den sanne historien om boksebrødrene Magne og Erling Havnaa. Magne satset på en profesjonell boksekarriere, med Erling som støttespiller. Skuespillerne Odin Waage og Tobias Santelmann trente hardt for å portrettere brødrene. Waage, som er venstrehendt, måtte lære å bokse som høyrehendt for å spille Magne. Santelmann, som spilte treneren, måtte også trene for å se troverdig ut i bokseringen. En sentral scene er gjenskapelsen av Magnes VM-kamp i 1990, som var en fysisk krevende oppgave for skuespillerne. Kai Robin Havnaa, Magnes sønn, var positivt overrasket over Waages innsats.
2 måneder siden
Denne helgen anmeldes to nye filmer: den norske dokumentaren «Ski» og den franske filmen «Når høsten kommer». «Når høsten kommer» er en rolig film om en eldre dame på den franske landsbygda, med fokus på hennes relasjoner og hverdagsliv. Filmen anbefales for de som liker overraskelser og har en lang ettersmak. «Ski» er en dokumentar om ekstreme fristilkjører og deres ukonvensjonelle livsstil. Filmen er mer rettet mot ekstremski-miljøet og viser deres dristige skikjøring. «Når høsten kommer» får terningkast 5, mens «Ski» får terningkast 4.
2 måneder siden
Skiskytingsbrødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø reflekterer over sin karriere og ettermæle i idretten. Johannes, som legger opp etter sesongen, håper å ha satt et avtrykk, mens Tarjei ønsker å bli husket for underholdningen de har skapt. Johannes trekker paralleller til Ole Einar Bjørndalen, men understreker at han har fulgt sin egen vei. Tarjei fremhever sin evne til å slå tilbake etter sykdom og skader som en viktig del av sin karriere. Begge brødrene vil bli savnet i miljøet, både for sine sportslige prestasjoner og sin personlighet.
3 måneder siden
Artikkelen beskriver Jakob Ingebrigtsens positive utvikling i offentligheten, spesielt under idrettsgallaen i Trondheim. Han fremstår som mer åpen, sjarmerende og humoristisk enn tidligere, til tross for den pågående familiekrisen. Ingebrigtsen deltok i underholdningsinnslag og viste en avslappet holdning, selv etter å ikke ha vunnet alle priser. Artikkelen trekker også frem Markus Rooth for hans sjarmerende og naturlige fremtoning, og konkluderer med at gallaen ble en suksess takket være disse to utøvernes sjarm. Det understrekes at Ingebrigtsen viser en bemerkelsesverdig evne til å by på seg selv i en vanskelig tid.