«Team Havnaa» er en norsk sportsfilm som forteller historien om brødrene Erling og Magne Havnaa. Magne ble verdensmester i boksing, mens Erling var kickbokser. Filmen skildrer deres liv, utfordringer og forholdet mellom dem.
Den tar også for seg Erlings involvering i Nokas-ranet og Magnes tragiske død i en båtulykke. Filmen utforsker temaer som maskulinitet, forventninger og press i et boksemiljø.
Den skildrer også det kriminelle miljøet og livet i en liten norsk by. Filmen veksler mellom tidslinjer og har en autentisk 80-talls estetikk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
«Team Havnaa» er en buddyfilm om brødrene Erling og Magne Havnaa fra Arendal. Filmen skildrer deres nære forhold, der de var avhengige av hverandre for å nå toppen innen boksing. Erling ble verdensmester i 1990, mens Magne var hans trener. Filmen berører også Erlings involvering i NOKAS-ranet og Magnes tragiske drukningsdød, men uten å dvele for mye ved disse hendelsene. Den utforsker dynamikken mellom brødrene og deres omgivelser, og balanserer det sportslige med det kriminelle. Skuespillerne Tobias Santelmann og Odin Waage leverer sterke prestasjoner.
4 måneder siden
Filmen «Team Havnaa» forteller den sanne historien om boksebrødrene Magne og Erling Havnaa. Magne satset på en profesjonell boksekarriere, med Erling som støttespiller. Skuespillerne Odin Waage og Tobias Santelmann trente hardt for å portrettere brødrene. Waage, som er venstrehendt, måtte lære å bokse som høyrehendt for å spille Magne. Santelmann, som spilte treneren, måtte også trene for å se troverdig ut i bokseringen. En sentral scene er gjenskapelsen av Magnes VM-kamp i 1990, som var en fysisk krevende oppgave for skuespillerne. Kai Robin Havnaa, Magnes sønn, var positivt overrasket over Waages innsats.
1 måned siden
Ingebrigtsen-brødrene bekrefter en ny sesong av TV-serien «Ingebrigtsen: Born to Run». Serien, som filmes i 2025 og sendes på Prime Video, vil gi et innblikk i brødrenes liv som toppidrettsutøvere. Seerne vil få et innblikk i forberedelser til konkurranser og livet rundt den kommende rettssaken mot deres far og tidligere trener, Gjert Ingebrigtsen. Serien vil ikke gå inn i selve rettssaken, men vise hvordan brødrene forsøker å opprettholde en normal hverdag. Jakob Ingebrigtsen understreker at serien vil vise det harde arbeidet og teamarbeidet som ligger bak prestasjonene.
2 måneder siden
«Schmeichel» er en sportsdokumentar som gir et innblikk i Peter Schmeichels liv, både på og utenfor banen. Den viser hans personlighet, utfordringer og triumfer. Dokumentaren tar for seg hans tid i Manchester United og det danske landslaget, inkludert EM-seieren i 1992. Gjennom intervjuer med familie, venner og tidligere kolleger, tegnes et bilde av en mann som redefinerte målvaktrollen og som måtte forlate Danmark fordi han følte seg for stor for landet.
1 måned siden
I rettssaken mot sin far, Gjert Ingebrigtsen, fortalte Jakob Ingebrigtsen om en oppvekst preget av kontroll, frykt og mangel på empati. Han beskrev en isolert tilværelse, hvor kona Elisabeth er hans eneste fortrolige. Ingebrigtsen understreket at hans sportslige prestasjoner er et resultat av et samarbeid med brødrene, og ikke kun farens treningsregime. Retten må vurdere hvor mye av TV-serien "Team Ingebrigtsen" som gjenspeiler virkeligheten, da den kan være regissert. Ingebrigtsen forklarte at hans evne til å prestere under press er en overlevelsesmekanisme utviklet i barndommen.
2 måneder siden
Skiskytingsbrødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø reflekterer over sin karriere og ettermæle i idretten. Johannes, som legger opp etter sesongen, håper å ha satt et avtrykk, mens Tarjei ønsker å bli husket for underholdningen de har skapt. Johannes trekker paralleller til Ole Einar Bjørndalen, men understreker at han har fulgt sin egen vei. Tarjei fremhever sin evne til å slå tilbake etter sykdom og skader som en viktig del av sin karriere. Begge brødrene vil bli savnet i miljøet, både for sine sportslige prestasjoner og sin personlighet.
29 dager siden
I retten forklarer Gjert Ingebrigtsen seg om anklagene om mishandling i nære relasjoner. Han beskriver presset og forventningene knyttet til sønnen Jakobs sportslige prestasjoner, og hvordan han opplevde bruddet med barna som en krise. Ingebrigtsen forteller om en overbeskyttende farsrolle som utviklet seg fra hans egen oppvekst, og hvordan barnas ambisjoner etter hvert krevde en strengere trenerrolle. Han understreker sin kjærlighet til barna og forteller om gode minner, samtidig som han beskriver familiens vanskelige situasjon etter anklagene. Han forteller også om en trøblete barndom.
1 måned siden
Geir Kåre Nyland, kjent som GK, har laget dokumentaren «Fighter» etter å ha blitt lam i en stupeulykke i 2021. Dokumentaren viser hans kamp for å gå igjen, men også en personlig reise gjennom depresjon, kjærlighetsbrudd og et oppgjør med en barndom preget av vold. Nyland reiser hjem til Haugesund for å konfrontere sin far om oppveksten, noe som fører til en sår, men viktig samtale som forbedrer forholdet deres. Han fremhever også morens betydning og hvordan dokumentaren har styrket familiebåndene. Nyland forteller at han har bearbeidet sorg og funnet en ny forståelse for hva som er viktig i livet, og føler seg nå bedre enn før ulykken.
1 måned siden
I «Alt skal bort» vender tre søsken tilbake til barndomshjemmet for å rydde etter farens død. Ellen, Amund og Carl Ove konfronteres med tapet og gamle familiekonflikter. Moren, som forlot dem for 30 år siden, dukker opp og skaper komplikasjoner rundt et verdifullt flygel. Gjennom oppryddingen dukker minner og følelser opp, og tvinger dem til å konfrontere fortiden og egne livsvalg. Filmen skildrer midtlivets melankoli og kompleksiteten i familieforhold, men kan virke noe overlesset i sin iver etter å løse opp i alle tråder.
3 måneder siden
Nikolai Schirmer, en kjent skikjører, er aktuell med filmen «SKI» sammen med barndomskompisen Vegard Rye. De to hadde en felles drøm om å bli profesjonelle skikjørere, men en alvorlig skade satte en stopper for Schirmers karriere. Rye valgte en annen vei og distanserte seg fra rampelyset. Filmen dokumenterer Ryes ekstreme skitur over 27 fjell uten sikring, en tur Schirmer beskriver som livsfarlig. Under innspillingen opplevde Schirmer flere skremmende situasjoner, inkludert et skred og en nestenulykke med en venn. Han reflekterer over risikoen de tar og ønsker å være en mer bevisst rollemodell ved å vise både oppturer og nedturer ved skikjøring. Rye er ikke interessert i oppmerksomhet og møtte ikke opp på filmpremieren.