Astrid Øyre Slind kritiserer forholdene under femmila i VM, og flere andre utøvere støtter kritikken. Slind vurderte å bryte løpet på grunn av de vanskelige forholdene, som hun beskriver som et mareritt.
Ebba Andersson deler frustrasjonen og forteller om noe av det tøffeste hun har vært med på. Rennleder Daniel Myrmæl Helgestad forklarer at ekstremvær har gjort det nesten umulig å preparere løypene.
Han nevner at de vurderte å fjerne all snø eller utsette starten, men at ingen av delene var enkle løsninger. Therese Johaug er enig i at forholdene ikke var mesterskapet verdig, men roser likevel arrangøren for å ha gjort sitt beste.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Flere profilerte langrennsløpere, deriblant Martin Johnsrud Sundby og Pål Golberg, har kritisert løypeforholdene under ski-VM i Trondheim. De mener løypene er for løse og tunge, og at arrangøren burde ha brukt mer salt for å gjøre dem fastere. Pål Golberg mener arrangøren burde søkt hjelp fra eksperter. Løypesjef Daniel Myrmæl Helgestad forsvarer arbeidet og sier de har gjort sitt beste under de vanskelige værforholdene med gammel snø. Andre løpere er ikke like kritiske og mener forholdene er like for alle. Været ventes å skape utfordringer også under femmila for damer.
4 måneder siden
Svenske langrennsprofiler uttrykker bekymring for smøreforholdene under ski-VM i Trondheim. De peker på at kombinasjonen av fuktig vind fra Atlanterhavet og kald luft fra fjellene skaper utfordrende forhold for smøring. Spesielt vanskelig kan det bli med festesmøring eller rubbede ski i klassisk stil. Den svenske smøresjefen bekrefter at dette er et kjent problem, og at de jobber med å forbedre smøringen foran mesterskapet. Ebba Andersson beskriver været som uforutsigbart, mens Maja Dahlqvist ser en fordel i å bo i Trondheim for å teste skiene under ulike forhold.
3 måneder siden
Svenske langrennsløpere er bekymret for kvaliteten på skiene sine før VM i Trondheim, spesielt skøyteskiene. Flere løpere har hatt dårlige opplevelser med skiene denne sesongen, noe som har ført til dialog med smørerne. TV 2-ekspert Petter Skinstad mener det er mistillit mellom løperne og smøreteamet, og frykter at dette kan ødelegge Sveriges sjanser i VM. Smøresjef Anders Svanebo avviser kritikken og sier de jobber hardt for å løse problemene. Løperne understreker at skiene er avgjørende for prestasjonen, spesielt etter fluorforbudet.
4 måneder siden
Svenske langrennsløpere uttrykker bekymring for de vanskelige smøreforholdene i Trondheim under Ski-VM. Kombinasjonen av fuktig vind fra Atlanterhavet og kald luft fra svenske fjell skaper utfordrende forhold for smørerne. Spesielt ved bruk av rubbede ski har Sverige hatt problemer tidligere. Ebba Andersson beskriver forholdene som uforutsigbare, mens Maja Dahlqvist ser en fordel i å bo i Trondheim for å teste skiene jevnlig. Det svenske smøreteamet jobber med å forbedre seg foran VM i Trondheim og OL i Milano i 2026.
1 måned siden
Jasmi Joensuu er svært kritisk til forholdene under lagsprint-kvalifiseringen i ski-VM i Trondheim. Hun reagerer spesielt på mangelen på tilgjengelige garderober for kvinnelige utøvere, og antyder at kongefamilien prioriteres. VM-sjef Åge Skinstad bekrefter at en garderobe har vært stengt, men vil ikke kommentere årsaken eller avkrefte om den var reservert for de kongelige. Flere utøvere slet med å finne et sted å skifte etter rennet på grunn av de vanskelige værforholdene.
1 måned siden
Kristine Stavås Skistad og Lotta Udnes Weng kvalifiserte Norge til VM-finalen i lagsprint i Trondheim. Det er forventninger om en tett kamp mot Sverige, representert ved Jonna Sundling og Maja Dahlqvist. Udnes Weng uttrykte nervøsitet før løpet, men viste god form i kvalifiseringen. De vanskelige værforholdene i Granåsen, med snø og regn, skapte problemer, spesielt for Finland, noe som førte til kritikk av arrangørene for å ha gitt dem dårligere forhold.
1 måned siden
Det er sterke reaksjoner på de vanskelige forholdene under kvinnenes femmil i Trondheim. Løperne sliter med løst føre og staker, selv om det er fristil. TV 2s kommentatorer beskriver forholdene som oppsiktsvekkende og absurde. Emil Iversen kommenterer spøkefullt at det ser ut som løperne kommer rett fra gullfesten til Klæbo. Arrangøren har valgt å ikke salte løypene på grunn av sludd og temperaturer rundt null grader, noe som forverrer forholdene.
4 måneder siden
Svenske langrennsprofiler uttrykker bekymring for de uforutsigbare værforholdene i Trondheim før Ski-VM. Ebba Andersson beskriver tidligere erfaringer med vanskelige forhold, mens Maja Dahlqvist har flyttet til byen for å forberede seg. Smørersjefen bekrefter utfordringene med smøring ved null grader og nedbør, og at de jobber med å forbedre dette. Det svenske laget har tidligere hatt problemer under slike forhold, og ser dette som et viktig utviklingsområde før mesterskapet og OL i 2026. De har gjennomført flere skitester i Trondheim i vinter.
3 måneder siden
Flere langrennsløpere, inkludert Johannes Høsflot Klæbo og Ebba Andersson, har reagert kritisk på en sving i OL-løypene i Val di Fiemme under Tour de Ski. De mener svingen er feildosert og potensielt farlig. NRK-ekspert Fredrik Aukland støtter kritikken og mener svingen må endres før lørdagens skiathlon. Han frykter kaos og farlige situasjoner, spesielt i fellesstarten, og foreslår å kutte ut den første delen av løypa. Aukland mener det er uforsvarlig å sende ut løpere i en fellesstart i den nåværende løypa. Det er sprint i løypene på fredag.
1 måned siden
Kombinertutøvere er svært misfornøyde med den nye Kompakt-øvelsen som brukes i VM i Trondheim. Utøverne, deriblant Jarl Magnus Riiber og Jens Lurås Oftebro, kritiserer øvelsen for å være tilfeldig og urettferdig, og mener den kan favorisere langrennsløpere fremfor hoppere, hvor en dårlig hopper kan kompensere med god langrennstid. Kombinertsjef Ivar Stuan støtter utøvernes synspunkter og indikerer at de stemte mot innføringen av Kompakt-øvelsen, da han mener det er idrettspolitikk som ligger bak for å skape mer spenning. Til tross for kritikken skal kombinertgutta konkurrere i øvelsen lørdag.