Artikkelen omhandler Johannes Høsflot Klæbos beslutning om å ikke delta i NM, med henvisning til at han prioriterer VM på hjemmebane. NM-sjefen kritiserer Klæbos fravær og kaller det respektløst og uakseptabelt.
Artikkelforfatteren argumenterer for at Klæbo må prioritere sitt eget opplegg i en individuell idrett, og at det er viktigere å prestere i VM enn i NM. Det nevnes også at flere andre stjerner mangler i NM.
Artikkelen konkluderer med at skitoppene bør tilpasse kalenderen og ikke presse utøverne til å delta i NM, og at det er en overdrivelse å kalle Klæbos fravær en katastrofe for norsk langrenn.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Johannes Høsflot Klæbo er ikke påmeldt til ski-NM på Gåsbu, noe som har ført til sterk kritikk fra NM-sjef Gudbrand Skraastad. Skraastad mener Klæbos fravær er en katastrofe for norsk langrenn, rekrutteringen og for arrangørene. Han anklager Klæbo for å være respektløs overfor norsk langrenn og mener det er vanskelig å markedsføre sporten uten de beste utøverne. Flere andre profilerte langrennsløpere mangler også på startlistene. Klæbo har tidligere uttalt at hans deltakelse avhenger av hans fysiske form.
3 måneder siden
Johannes Høsflot Klæbo er ikke påmeldt ski-NM på Gåsbu, noe som har fått NM-sjef Gudbrand Skraastad til å reagere kraftig. Skraastad mener Klæbos fravær er en katastrofe for norsk langrenn, rekrutteringen og arrangementet. Han kritiserer Klæbo for manglende respekt overfor sporten og mener det er vanskelig å markedsføre langrenn uten de beste utøverne. Flere andre landslagsløpere, som Tiril Udnes Weng og Astrid Øyre Slind, er heller ikke påmeldt. Klæbo har tidligere uttalt at hans deltakelse avhenger av kroppens tilstand, men har ikke kommentert kritikken fra Skraastad.
3 måneder siden
NM-sjef Gudbrand Skraastad er svært kritisk til at Johannes Høsflot Klæbo ikke deltar i ski-NM, og kaller det en hån mot arrangørene og norsk langrenn. Han mener de beste løperne må delta for å fremme sporten og rekruttere nye utøvere. Kommentator Ernst A. Lersveen reagerer sterkt på kritikken, og mener Klæbo må prioritere sin egen form foran NM. Klæbos medierådgiver opplyser at han ikke er restituert etter Tour de Ski. Skraastad frykter at manglende deltakelse fra de beste kan føre til at NRK ikke lenger vil sende langrenn. Flere andre eliteløpere har også meldt forfall til NM.
3 måneder siden
NM-sjef Gudbrand Skraastad kritiserte Johannes Høsflot Klæbo for hans fravær i ski-NM, noe som har skapt debatt. Kommentator Ernst A. Lersveen mener Skraastads uttalelser var ufint og krever en offentlig beklagelse til Klæbo. Klæbo selv begrunner sitt fravær med manglende restitusjon etter Tour de Ski. Skraastad hevder at kritikken var rettet mot flere løpere, ikke bare Klæbo, men står fast på at de beste bør delta i NM. Lersveen mener Klæbos fravær ikke svekker NM, og fremhever flere andre spennende elementer ved årets mesterskap, inkludert profiler som stiller til start.
1 måned siden
Petter Northug kritiserer utøvere som unnlater høydetrening før VM, og kaller det «inkompetanse». Martin Johnsrud Sundby svarer med å vise til økt medaljefangst etter at Norge reduserte bruken av høydetrening. Sundby understreker at effekten av høyde varierer individuelt, og at han selv oppnådde sitt eneste individuelle VM-gull uten slik trening. Forskere er uenige om fordelene, mens Johannes Høsflot Klæbo sverger til høydetrening og ser det som en fordel at andre velger det bort. Artikkelen presenterer ulike perspektiver og erfaringer knyttet til høydetrening i langrenn, og konkluderer med at Norges Skiforbund ikke lenger pålegger utøvere å trene i høyden.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler uttaket til langrenns-VM i Trondheim, der Anne Kjersti Kalvå kjemper for en plass, mens Emil Iversen ikke ble tatt ut. Iversens manglende uttak har ført til kritikk fra hans far, Ole Morten Iversen, og Emil selv, som mener uttaket var urettferdig og preget av dårlig kommunikasjon. Landslagsledelsen på sin side mener Iversens resultater ikke rettferdiggjør en plass i troppen. Artikkelen konkluderer med at Iversens kritikk er usaklig, og at hans far burde holdt seg for god til å kritisere uttaket offentlig, spesielt med tanke på hans erfaring som tidligere landslagstrener. Det blir også nevnt at det er tre ledige plasser i troppen, to for herrer og en for kvinner.
4 måneder siden
Johann André Forfang retter sterk kritikk mot Viaplay for deres dekning av hopprenn, og mener de mangler respekt for sporten. Han reagerer på manglende oppbygging til rennene, deling av sendinger på ulike kanaler, og en generell følelse av at hopp nedprioriteres til fordel for andre idretter. Viaplay avviser kritikken og hevder de prioriterer hoppsporten, og viser til sin tilstedeværelse med reportere og eksperter på flere renn. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu støtter Forfang og vurderer å ta en prat med Viaplay dersom situasjonen ikke bedrer seg. Han understreker viktigheten av gode TV-sendinger for å opprettholde interessen for hoppsporten.
1 måned siden
Vetle Sjåstad Christiansen er svært kritisk til Norges Skiskytterforbund etter å ha blitt utelatt fra verdenscuprennet i Pokljuka. Han beskylder ledelsen for tjenesteforsømmelse og hevder at uttakskriteriene ikke blir fulgt. Christiansen mener han har vist god form og burde blitt tatt ut. Landslagsledelsen forstår skuffelsen, men står fast på at Johannes Dale-Skjevdal har prestert bedre over tid. Trenerne avviser kritikken. NRKs eksperter påpeker at konkurransen i norsk skiskyting er knallhard, men har forståelse for Christiansens frustrasjon.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler REMA sin beslutning om å sponse den brasilianske alpinisten Lucas Braathen fremfor det norske alpinlandslaget. Dette skjer til tross for at norsk alpint opplever stor suksess, med Timon Haugans nylige seier som et høydepunkt. REMA kritiseres for å prioritere en enkeltutøver fremfor det norske fellesskapet og for manglende samfunnsansvar, spesielt i en tid hvor norsk toppidrett er avhengig av sponsormidler. Artikkelen fremhever også den sterke lagånden i norsk alpint og stiller spørsmål ved REMAs prioriteringer i lys av norsk idrettskultur.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.