Amazon gir 1 million dollar til Donald Trumps innsettelsesfond og vil strømme seremonien på sin nettkanal. Dette skjer samtidig som Amazon-grunnlegger Jeff Bezos skal møte Trump, til tross for tidligere kritikk fra Trump mot Washington Post, som eies av Bezos.
Meta (tidligere Facebook) donerer også 1 million dollar til innsettelsen, noe som indikerer et bedret forhold mellom Trump og Mark Zuckerberg etter et møte på Mar-a-Lago.
Verken Meta eller Zuckerberg donerte til Trumps innsettelse i 2017 eller Joe Bidens i 2021.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Meta, Facebooks morselskap, donerer én million dollar til Donald Trumps innsettelsesfond, noe som indikerer et forbedret forhold mellom Zuckerberg og Trump. Tidligere har Trump truet Zuckerberg for angivelig forsøk på å påvirke valg. I november spiste de to middag sammen, der Zuckerberg ga Trump et par smartbriller. Flere kilder melder også om møter mellom Metas toppsjefer og Trumps stab. Dette markerer en endring i tonen fra flere teknologiledere overfor Trump. Jeff Bezos gratulerte Trump med valgseieren og uttrykte optimisme, mens Elon Musk har vært en aktiv støttespiller.
4 måneder siden
Etter tidligere å ha blitt sett på som motstandere, har flere toppsjefer fra store teknologiselskaper nå donert betydelige summer til Donald Trumps innsettelsesfond. Amazon, Meta og Open AI har alle gitt 1 million dollar hver. Dette skjer etter at flere toppsjefer deltok på et arrangement der Trump åpnet børsen i New York. Amazon-grunnlegger Jeff Bezos skal også møte Trump i Florida, etter at selskapet donerte penger og planlegger å sende seremonien på sin kanal. Meta-eier Mark Zuckerberg har også donert etter et møte med Trump. Open AI-toppsjef Sam Altman har også gitt en donasjon og uttrykt støtte til Trumps AI-satsing, til tross for en konflikt med Elon Musk.
3 måneder siden
Melania Trump er snart aktuell i en ny dokumentar som distribueres av Amazon Prime, eid av Jeff Bezos. Dette markerer et samarbeid mellom Trump-familien og en av verdens rikeste menn. Bezos har donert betydelige summer til Trumps innsettelsesseremoni og strømmer den på Prime Video. Tidligere var forholdet mellom Trump og Bezos anstrengt, men nå uttrykker Bezos optimisme for Trumps andre presidentperiode. Samtidig har det vært interne konflikter i Washington Post, som også eies av Bezos, etter at avisen nektet å støtte Trumps motkandidat. Dokumentaren regisseres av Brett Ratner, som har vært anklaget for seksuelle overtramp.
3 måneder siden
Flere store teknologiselskaper, inkludert Apple, Amazon og Google, har donert betydelige summer til Donald Trumps innsettelsesseremoni, som totalt har samlet inn over 200 millioner dollar. Disse donasjonene gir tilgang til eksklusive arrangementer med Trump og visepresident JD Vance. Senator Elisabeth Warren kritiserer donasjonene og mener de er et forsøk på å kjøpe seg fordeler, da flere av selskapene er under føderal granskning. Steve Bannon, tidligere rådgiver for Trump, ser på tech-ledernes deltakelse som et tegn på overgivelse. Professor Hilmar Mjelde mener donasjonene handler om å være på linje med makthaverne, påvirke Trumps politikk og frykt for represalier.
3 måneder siden
Donald Trump har samlet inn rekordhøye donasjoner til sin innsettelse, med over 170 millioner dollar mottatt og forventninger om over 200 millioner totalt. Store teknologiselskaper som Meta, Amazon, Google og Microsoft har bidratt med 1 million dollar hver. Elon Musk, en nær støttespiller, har fått en rolle i Trumps administrasjon. I tillegg har selskaper som Boeing, Chevron og flere bilprodusenter donert betydelige summer. Innsettelsen vil inkludere en rekke arrangementer, fra mottagelser og folkemøter til en parade og flere ball, med musikkinnslag fra blant andre Carrie Underwood og Village People.
4 dager siden
Programleder Harald Eia vurderer å trekke seg fra et TV-prosjekt finansiert av Amazon på grunn av mistillit til selskapet. I podkasten «Tore og Haralds podkast» forklarer Eia at hans skepsis skyldes Amazons grunnlegger Jeff Bezos' støtte til USAs tidligere president Donald Trump. Bezos har blant annet donert penger til Trumps kampanje og eier avisen The Washington Post, som har hatt kontroverser rundt politisk støtte. Eia sier han ikke stoler på Amazon og vurderer derfor å ikke signere kontrakten. Artikkelen nevner også Trumps kontroversielle politikk og internasjonale handlinger. Dagbladet har forsøkt å få kommentar fra Eia uten å lykkes.
3 måneder siden
Ledere fra store teknologiselskaper, inkludert Elon Musk, Jeff Bezos og Mark Zuckerberg, deltok på Donald Trumps innsettelsesseremoni. Disse selskapene har også donert over 170 millioner dollar til Trumps innsettelse og politiske virksomhet. Eksperter spekulerer i om tech-lederne forsøker å navigere det politiske landskapet og påvirke Trumps politikk, da de er avhengige av politisk samhandling. Det er også en frykt for statlig inngripen og et ønske om færrest mulig restriksjoner. Forholdet mellom Elon Musk og Trump er tett, men Musks motivasjon er uklar.
3 måneder siden
Donald Trump er gjeninnsatt som president, til tross for at han ikke anerkjente valgnederlaget i 2020 og forsøkte å kuppe makten. Ekstremkulde har tvunget innsettelsesseremonien innendørs, noe som skuffer mange tilhengere. Tidligere presidenter deltar for å understreke en fredelig maktovertakelse, i kontrast til Trumps tidligere forsøk på å kuppe makten. Artikkelen kritiserer Trumps splittende retorikk og manglende evne til å samle nasjonen, og beskriver hvordan tech-milliardærer deltar i innsettelsen i bytte mot statlige kontrakter. Det spekuleres i om USA er på vei mot en ny borgerkrig.
2 måneder siden
Meta har inngått et forlik med Donald Trump og betaler 25 millioner dollar etter søksmålet som fulgte stengningen av hans konto. Avtalen innebærer at 22 millioner dollar går til et fremtidig presidentbibliotek i Trumps navn, mens resten dekker sakskostnader. Meta innrømmer ingen skyld i forliket. Trumps konto ble stengt etter stormingen av Kongressen i 2021, noe som førte til søksmålet mot IT-selskapet. Meta-sjefen skal ha møtt Trump for å diskutere saken, og selskapet ga også 1 million dollar til Trumps innsettingsseremoni.
3 måneder siden
Trumps innsettelsesseremoni samlet tradisjonelt de tre statsmaktene, men også teknologigiganter, TV-profiler og influensere. Donasjoner fra teknologiselskaper signaliserer at pengesterke kan få tilgang og påvirke politikken. Trump kunngjorde en AI-satsing på 500 milliarder dollar med selskaper som OpenAI, Softbank og Oracle. Tilstedeværelsen av kontroversielle mediefolk og influensere viser Trumps brede appell og at «bro-kulturen» er en del av hans politiske bevegelse. Trump har transformert amerikansk politikk, valgkamp og presidentembetet, og dette markerer et nytt politisk regime i USA.