Melania Trump er snart aktuell i en ny dokumentar som distribueres av Amazon Prime, eid av Jeff Bezos. Dette markerer et samarbeid mellom Trump-familien og en av verdens rikeste menn.
Bezos har donert betydelige summer til Trumps innsettelsesseremoni og strømmer den på Prime Video. Tidligere var forholdet mellom Trump og Bezos anstrengt, men nå uttrykker Bezos optimisme for Trumps andre presidentperiode.
Samtidig har det vært interne konflikter i Washington Post, som også eies av Bezos, etter at avisen nektet å støtte Trumps motkandidat. Dokumentaren regisseres av Brett Ratner, som har vært anklaget for seksuelle overtramp.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Amazon gir 1 million dollar til Donald Trumps innsettelsesfond og vil strømme seremonien på sin nettkanal. Dette skjer samtidig som Amazon-grunnlegger Jeff Bezos skal møte Trump, til tross for tidligere kritikk fra Trump mot Washington Post, som eies av Bezos. Meta (tidligere Facebook) donerer også 1 million dollar til innsettelsen, noe som indikerer et bedret forhold mellom Trump og Mark Zuckerberg etter et møte på Mar-a-Lago. Verken Meta eller Zuckerberg donerte til Trumps innsettelse i 2017 eller Joe Bidens i 2021.
3 måneder siden
Melania Trump avslører at hun vil dele tiden sin mellom Det hvite hus, New York og Palm Beach under ektemannen Donald Trumps andre presidentperiode. Hun har inngått en avtale med Amazon og regissør Brett Ratner om å dokumentere flytteprosessen. Melania understreker at hennes prioritet er å være mor, førstedame og kone. Sønnen Barron studerer i New York og får selv bestemme hvor han vil bo, men vil ha et rom i Det hvite hus for besøk. Melania tror dokumentaren vil gi folk en bedre forståelse av henne. Hun påpeker at overgangsteamet har kun fem timer på innsettelsesdagen til å flytte inn Trump-familien.
4 dager siden
Programleder Harald Eia vurderer å trekke seg fra et TV-prosjekt finansiert av Amazon på grunn av mistillit til selskapet. I podkasten «Tore og Haralds podkast» forklarer Eia at hans skepsis skyldes Amazons grunnlegger Jeff Bezos' støtte til USAs tidligere president Donald Trump. Bezos har blant annet donert penger til Trumps kampanje og eier avisen The Washington Post, som har hatt kontroverser rundt politisk støtte. Eia sier han ikke stoler på Amazon og vurderer derfor å ikke signere kontrakten. Artikkelen nevner også Trumps kontroversielle politikk og internasjonale handlinger. Dagbladet har forsøkt å få kommentar fra Eia uten å lykkes.
4 måneder siden
Etter tidligere å ha blitt sett på som motstandere, har flere toppsjefer fra store teknologiselskaper nå donert betydelige summer til Donald Trumps innsettelsesfond. Amazon, Meta og Open AI har alle gitt 1 million dollar hver. Dette skjer etter at flere toppsjefer deltok på et arrangement der Trump åpnet børsen i New York. Amazon-grunnlegger Jeff Bezos skal også møte Trump i Florida, etter at selskapet donerte penger og planlegger å sende seremonien på sin kanal. Meta-eier Mark Zuckerberg har også donert etter et møte med Trump. Open AI-toppsjef Sam Altman har også gitt en donasjon og uttrykt støtte til Trumps AI-satsing, til tross for en konflikt med Elon Musk.
4 måneder siden
Meta, Facebooks morselskap, donerer én million dollar til Donald Trumps innsettelsesfond, noe som indikerer et forbedret forhold mellom Zuckerberg og Trump. Tidligere har Trump truet Zuckerberg for angivelig forsøk på å påvirke valg. I november spiste de to middag sammen, der Zuckerberg ga Trump et par smartbriller. Flere kilder melder også om møter mellom Metas toppsjefer og Trumps stab. Dette markerer en endring i tonen fra flere teknologiledere overfor Trump. Jeff Bezos gratulerte Trump med valgseieren og uttrykte optimisme, mens Elon Musk har vært en aktiv støttespiller.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps anstrengte forhold til pressen og hvordan dette kan påvirke amerikanske medier i hans kommende presidentperiode. Reportere uten grenser uttrykker bekymring for Trumps angrep på pressen, inkludert trusler om å inndra TV-lisenser og fengsle journalister. De frykter også at Trumps tette bånd til Elon Musk kan skade mediebransjen. Samtidig ser organisasjonen muligheter for samarbeid med Trump i saker som omhandler pressefrihet i andre land. Artikkelen belyser også hvordan Trumps retorikk kan føre til vold og hvordan mediene selv har bidratt til tillitskrisen.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Elon Musks økende politiske engasjement og hans relasjon til Donald Trump. Musk har uttrykt støtte til høyresiden i Europa, noe som har ført til kritikk fra Jonas Gahr Støre. Eksperter spekulerer i om det kan oppstå en konflikt mellom Musk og Trump grunnet deres sterke personligheter og ulike politiske agendaer. Musk har en unik uavhengighet på grunn av sin formue og kontroll over X, mens Trump er mer opptatt av personlig politisk vinning. En potensiell konflikt kan føre til en offentlig krangel, og Musks politiske makt i USA kan svekkes hvis han går mot Trump. Det er også påpekt at Trump misliker å bli overskygget.
3 måneder siden
Artikkelen undersøker den økende makten til amerikanske tech-milliardærer og deres nære forhold til president Trump. Flere av de rikeste tech-lederne, som Elon Musk, Mark Zuckerberg og Jeff Bezos, var til stede ved Trumps innsettelse, noe som har ført til spekulasjoner om et mulig oligarki. Det diskuteres hvordan tech-selskaper anklages for å gi etter for Trumps krav, og hvordan dette kan påvirke demokratiet. Artikkelen peker også på USAs lave plassering på demokrati-indeksen, delvis på grunn av finansnæringens og legemiddelindustriens innflytelse. Det uttrykkes bekymring for at tech-gigantenes økende mediemakt og samrøre med politikere kan true et åpent demokrati.
3 måneder siden
Flere store teknologiselskaper, inkludert Apple, Amazon og Google, har donert betydelige summer til Donald Trumps innsettelsesseremoni, som totalt har samlet inn over 200 millioner dollar. Disse donasjonene gir tilgang til eksklusive arrangementer med Trump og visepresident JD Vance. Senator Elisabeth Warren kritiserer donasjonene og mener de er et forsøk på å kjøpe seg fordeler, da flere av selskapene er under føderal granskning. Steve Bannon, tidligere rådgiver for Trump, ser på tech-ledernes deltakelse som et tegn på overgivelse. Professor Hilmar Mjelde mener donasjonene handler om å være på linje med makthaverne, påvirke Trumps politikk og frykt for represalier.
3 måneder siden
Donald Trump innsettes som USAs president, med en rekke prominente gjester til stede. Blant de fremmøtte er tidligere Nato-leder Jens Stoltenberg, samt flere milliardærer som Elon Musk, Mark Zuckerberg og Jeff Bezos. Musk skal innta rollen som effektiveringssjef i Trumps nye administrasjon. Tidligere presidenter som Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama, samt visepresident Mike Pence er også til stede. Internasjonale ledere som Argentinas president Javier Milei og Kinas visepresident Han Zheng deltar også. Trumps familie var også til stede under seremonien.