Dunjakkeprodusenten Fleischer Couture, etablert i 2008, legger ned sin virksomhet etter 15 år. Selskapet har satset på kvalitet og bærekraft, men har de siste årene opplevd en kraftig salgssvikt.
Økte produksjons- og fraktpriser, en svak krone og redusert kjøpekraft har gjort det vanskelig å drive lønnsomt. Gründerne har designet rundt 50 jakkemodeller og har vært opptatt av at plaggene skal vare lenge.
Selskapet hadde en omsetningstopp i 2019, men har siden hatt et samlet underskudd på nesten 7 millioner kroner de siste fire årene. Gründerne takker kundene for støtten og ser fremover mot nye prosjekter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Det norske luksusmerket Fleischer Couture, kjent for sine dunjakker, legges ned etter 15 år. Gründerne Maja Mejlænder Fleischer og Thea Eline Sundhell opplyser at det har blitt stadig vanskeligere å drive en bærekraftig og kvalitetsfokusert bedrift i dagens marked. De har designet rundt 50 jakkemodeller med mål om å lage «verdens beste dunjakker», men har ikke oppnådd tilstrekkelig lønnsomhet. Selskapet hadde sterk vekst frem til 2019, men har siden opplevd kraftig salgssvikt. I 2023 var omsetningen nede i 4,9 millioner kroner, med et samlet underskudd på nær sju millioner de siste fire årene. Gründerne takker kundene for støtten gjennom årene.
3 måneder siden
Flere selskaper som tilbyr bestillingsløsninger med QR-koder opplever økonomiske vanskeligheter. Selskapet Wink fra Verdal gikk konkurs lille julaften med en gjeld på rundt syv millioner kroner. Også Favrit, et større QR-selskap, sliter med et underskudd på 36 millioner kroner i 2023 og har redusert bemanningen betydelig. QR-bestilling fikk et oppsving under pandemien, men har siden opplevd en nedgang. Gründer Fredrik Larsen mener likevel at QR-bestilling i utelivet vil bestå, selv om han forventer tøffe år fremover.
3 måneder siden
Rammeverkstedkjeden Mester Rammer har gått konkurs, og rammer 21 ansatte. Selskapet, som har omtalt seg selv som Norges største rammeverksted, har slitt med økte kostnader, spesielt leiekostnader og prisvekst. Bostyrer jobber nå med å finne en kjøper for å videreføre virksomheten. Styreleder Georg Uhlmann uttrykker stor sorg over konkursen, og føler ansvar for de ansatte. Han peker på at en svak krone og dårligere råd hos folk også har bidratt til konkursen. Selskapet har også slitt med et kostbart oppkjøp av en nettbasert kunstforretning i 2008.
3 måneder siden
Ovnsprodusenten Jøtul er i økonomisk trøbbel og har utsatt betaling av renter på et obligasjonslån, noe som fører til brudd på lånebetingelsene. Selskapet opplever sviktende salg på grunn av lavere strømpriser og mindre oppussing, og har hatt et betydelig underskudd i 2024. Jøtul hadde et tap på 223 millioner kroner før skatt i de første ni månedene av 2024, og inntektene har falt med 38 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet er nå i samtaler med obligasjonseiere og eieren, det amerikanske oppkjøpsfondet Open Gate Capital, for å finne en løsning på den vanskelige økonomiske situasjonen. Jøtul har tidligere permittert ansatte og opplever en nedgang i etterspørselen etter vedovner og peiser.
18 dager siden
Netthandelen.no, en av Norges eldste nettbutikker, stenger dørene etter nesten 30 år. Selskapet ble startet i 1997 og var kjent for sine auksjoner og et brede produktspekter. På sitt beste omsatte de for en halv milliard kroner i 2012. De siste årene har omsetningen falt, og selskapet har forsøkt å tilpasse seg markedet ved å gå bort fra auksjoner og fokusere på salg av hagemøbler. Netthandelen var likevel en viktig grunnstein for Brandsdal Group, som i dag omsetter for 1,3 milliarder kroner, hovedsakelig gjennom selskapene Blivakker og Cocopanda. Ingen ansatte mister jobben som følge av nedleggelsen.
23 dager siden
Konsulentselskapet Ontogeny Consulting AS, nylig omdøpt til Oc Cons AS, har begjært seg konkurs i Oslo tingrett. Managing partner Bjørn Harald Hansen forklarer konkursen med et vanskelig marked i 2024 og manglende betaling fra en stor kunde. Bostyrer Egil Hatling bekrefter oppsigelsen av alle ansatte, som er informert om lønnsgarantiordningen. Eierne arbeider for å videreføre driften, og Hansen antyder at alle ansatte vil fortsette. Selskapet, etablert i 2017 av tidligere konsulenter fra anerkjente firmaer, har opplevd omsetningsvekst frem til 2023, men rapporterte et underskudd på 0,7 millioner kroner samme år.
23 dager siden
Interiørkjeden Home & Cottage meldte oppbud i januar etter flere år med ulønnsom drift. 165 ansatte i 14 butikker ble berørt av konkursen. Selskapet tapte 81 millioner kroner frem til desember i fjor, en betydelig forverring fra året før. Eierne forsøkte å snu utviklingen med rekonstruksjon og tilførte nesten 90 millioner kroner, men uten hell. Bjarøy Gruppen kjøpte eiendelene for 25 millioner kroner og har siden gjennomført nedsalg. Det er meldt inn 577 krav i boet, som beløper seg til 80,5 millioner kroner. Lønnskrav dekkes delvis av Navs lønnsgarantiordning.
3 måneder siden
Båtforhandleren Marineservice AS i Lillestrøm har gått konkurs med en gjeld på 14 millioner kroner. Selskapet, som solgte båter og tilbød verksted- og opplagstjenester, opplevde en betydelig nedgang i omsetningen fra 2022 til 2023, og gikk med underskudd i 2023 for første gang siden oppstarten i 2015. Ifølge bostyrer skyldes konkursen at kundene ikke prioriterte båtkjøp i den nåværende økonomiske situasjonen. Det er foreløpig uavklart hva som skjer med båtene som er i opplag. Selskapet hadde seks ansatte.
29 dager siden
BH-selskapet Kat Is Brassy, grunnlagt av Katherina Børve og Jan Roger Svenning, har meldt oppbud. Selskapet, kjent for sin selvklebende BH Brassybra, hadde stor suksess etter oppstarten i 2016, med en omsetning på over 13 millioner kroner i 2019. Ekteparet satset i USA for å konkurrere internasjonalt, men opplevde et kraftig salgsfall under pandemien. Selskapet har en gjeld på over 4 millioner kroner, og DNB og Innovasjon Norge er de største kreditorene. Et amerikansk selskap, Brassy Inc, ble etablert for å styrke salget i USA, men det er foreløpig uklart om også dette selskapet er berørt av konkursen.
1 måned siden
Egersund-virksomheten V&T Entreprenør, som ble kåret til vekstvinner i 2022 og 2023, er konkurs. Selskapet skylder nesten 10 millioner kroner, og 47 ansatte er rammet. Advokat Fredrik Undheim opplyser at selskapet hadde stor omsetningsvekst frem til 2022, men klarte ikke å tilpasse kostnadene da omsetningen falt. Styreleder Håvard Hansen forklarer at flere faktorer bidro til konkursen, blant annet at entreprenører i større grad utfører trafikksikringsjobben selv. Selskapet hadde avdelinger i Egersund, Bergen og Kristiansand.