Det norske luksusmerket Fleischer Couture, kjent for sine dunjakker, legges ned etter 15 år. Gründerne Maja Mejlænder Fleischer og Thea Eline Sundhell opplyser at det har blitt stadig vanskeligere å drive en bærekraftig og kvalitetsfokusert bedrift i dagens marked.
De har designet rundt 50 jakkemodeller med mål om å lage «verdens beste dunjakker», men har ikke oppnådd tilstrekkelig lønnsomhet. Selskapet hadde sterk vekst frem til 2019, men har siden opplevd kraftig salgssvikt.
I 2023 var omsetningen nede i 4,9 millioner kroner, med et samlet underskudd på nær sju millioner de siste fire årene. Gründerne takker kundene for støtten gjennom årene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Dunjakkeprodusenten Fleischer Couture, etablert i 2008, legger ned sin virksomhet etter 15 år. Selskapet har satset på kvalitet og bærekraft, men har de siste årene opplevd en kraftig salgssvikt. Økte produksjons- og fraktpriser, en svak krone og redusert kjøpekraft har gjort det vanskelig å drive lønnsomt. Gründerne har designet rundt 50 jakkemodeller og har vært opptatt av at plaggene skal vare lenge. Selskapet hadde en omsetningstopp i 2019, men har siden hatt et samlet underskudd på nesten 7 millioner kroner de siste fire årene. Gründerne takker kundene for støtten og ser fremover mot nye prosjekter.
18 dager siden
Netthandelen.no, en av Norges eldste nettbutikker, stenger dørene etter nesten 30 år. Selskapet ble startet i 1997 og var kjent for sine auksjoner og et brede produktspekter. På sitt beste omsatte de for en halv milliard kroner i 2012. De siste årene har omsetningen falt, og selskapet har forsøkt å tilpasse seg markedet ved å gå bort fra auksjoner og fokusere på salg av hagemøbler. Netthandelen var likevel en viktig grunnstein for Brandsdal Group, som i dag omsetter for 1,3 milliarder kroner, hovedsakelig gjennom selskapene Blivakker og Cocopanda. Ingen ansatte mister jobben som følge av nedleggelsen.
3 måneder siden
Flere selskaper som tilbyr bestillingsløsninger med QR-koder opplever økonomiske vanskeligheter. Selskapet Wink fra Verdal gikk konkurs lille julaften med en gjeld på rundt syv millioner kroner. Også Favrit, et større QR-selskap, sliter med et underskudd på 36 millioner kroner i 2023 og har redusert bemanningen betydelig. QR-bestilling fikk et oppsving under pandemien, men har siden opplevd en nedgang. Gründer Fredrik Larsen mener likevel at QR-bestilling i utelivet vil bestå, selv om han forventer tøffe år fremover.
29 dager siden
BH-selskapet Kat Is Brassy, grunnlagt av Katherina Børve og Jan Roger Svenning, har meldt oppbud. Selskapet, kjent for sin selvklebende BH Brassybra, hadde stor suksess etter oppstarten i 2016, med en omsetning på over 13 millioner kroner i 2019. Ekteparet satset i USA for å konkurrere internasjonalt, men opplevde et kraftig salgsfall under pandemien. Selskapet har en gjeld på over 4 millioner kroner, og DNB og Innovasjon Norge er de største kreditorene. Et amerikansk selskap, Brassy Inc, ble etablert for å styrke salget i USA, men det er foreløpig uklart om også dette selskapet er berørt av konkursen.
23 dager siden
Konsulentselskapet Ontogeny Consulting AS, nylig omdøpt til Oc Cons AS, har begjært seg konkurs i Oslo tingrett. Managing partner Bjørn Harald Hansen forklarer konkursen med et vanskelig marked i 2024 og manglende betaling fra en stor kunde. Bostyrer Egil Hatling bekrefter oppsigelsen av alle ansatte, som er informert om lønnsgarantiordningen. Eierne arbeider for å videreføre driften, og Hansen antyder at alle ansatte vil fortsette. Selskapet, etablert i 2017 av tidligere konsulenter fra anerkjente firmaer, har opplevd omsetningsvekst frem til 2023, men rapporterte et underskudd på 0,7 millioner kroner samme år.
1 måned siden
Egersund-virksomheten V&T Entreprenør, som ble kåret til vekstvinner i 2022 og 2023, er konkurs. Selskapet skylder nesten 10 millioner kroner, og 47 ansatte er rammet. Advokat Fredrik Undheim opplyser at selskapet hadde stor omsetningsvekst frem til 2022, men klarte ikke å tilpasse kostnadene da omsetningen falt. Styreleder Håvard Hansen forklarer at flere faktorer bidro til konkursen, blant annet at entreprenører i større grad utfører trafikksikringsjobben selv. Selskapet hadde avdelinger i Egersund, Bergen og Kristiansand.
1 måned siden
Jørgen Amundsen, gründeren bak det populære klesmerket Amundsen, forteller om reisen fra klokkesalg til suksess med fritidsbekledning. Merket har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2010, og har nå butikker i både Oslo og USA. Amundsen ønsker å skille seg ut i markedet ved å fokusere på kvalitet og tidløst design, og lar seg ikke stresse av kopiering. Selv om selskapet har vokst, er Amundsen fortsatt sterkt involvert i produktutviklingen. Han ser ikke på selskapet som en familiebedrift, men to av hans barn jobber i butikken.
1 måned siden
Silje Vatne Ersland, gründeren bak klesmerket Kattnakken, har opplevd stor suksess med regnklede for barn. Selskapet har hatt ein imponerande omsetningsvekst sidan 2013, og i 2024 nådde dei 46,9 millionar kroner i omsetnad. Kattnakken er det mest søkte barneklesmerket på Finn.no, noko som viser merkets popularitet blant foreldre som ønsker kvalitetsklede til barna sine. Vatne Ersland meiner at fokus på kvalitet, gjenbruk og det at ho sjølv er frå Vestlandet, har vore viktige faktorar for suksessen. Nylig har selskapet investert i eit nytt robotlager for å auka kapasiteten og møta den aukande etterspurnaden.
3 måneder siden
Båtforhandleren Marineservice AS i Lillestrøm har gått konkurs med en gjeld på 14 millioner kroner. Selskapet, som solgte båter og tilbød verksted- og opplagstjenester, opplevde en betydelig nedgang i omsetningen fra 2022 til 2023, og gikk med underskudd i 2023 for første gang siden oppstarten i 2015. Ifølge bostyrer skyldes konkursen at kundene ikke prioriterte båtkjøp i den nåværende økonomiske situasjonen. Det er foreløpig uavklart hva som skjer med båtene som er i opplag. Selskapet hadde seks ansatte.
1 måned siden
Gausdal-bedriften J. & K. Johnsen, med over 130 års erfaring innen rørlegger-, blikkenslager- og murerarbeid, har meldt oppbud. Konkursen skyldes redusert aktivitet i hyttemarkedet og betydelige tap etter konkursen hos hyttebyggeren Jøra Bygg, som var selskapets største kunde. Ved konkursåpningen hadde J. & K. Johnsen en gjeld på 10,5 millioner kroner. Bostyreren arbeider nå med å undersøke muligheten for å videreføre driften med nye eiere. Femten ansatte er berørt av konkursen.