Artikkelen utforsker begrepet 'nepobaby' i norsk kontekst, og ser på hvordan det påvirker kjente personer som Erling Braut Haaland, Öde Nerdrum og andre. Den diskuterer hvordan det å vokse opp med kjente foreldre kan være både en fordel og en ulempe, med forventninger og konkurranse som sentrale temaer.
Flere kjente nordmenn deler sine erfaringer med å navigere i foreldrenes skygge, og artikkelen konkluderer med at Jens Stoltenberg er Norges største nepo, men har overgått dette stempelet.
Det argumenteres for at man bør heie på norske nepobabies, slik man heier på fotballandslaget.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen omhandler «babyboomen» i det norske herrelandslaget i fotball, hvor flere profiler som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard nylig har blitt fedre. Sander Berge, som også venter barn, forteller at farsrollen gir en ekstra ro for de nybakte fedrene. Erik Botheim bekrefter at det har blitt litt mer «bleieprat» med Haaland. Haaland selv ønsker ikke å kommentere sin nye tilværelse som far, men understreker at han har det bra.
3 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan familier spiller en sentral rolle i suksessen til enkeltpersoner, med fokus på familien Nerdrum og idrettsutøveren Markus Rooth. Etter TV-serien «Familien Nerdrum» har familien blitt sammenlignet med Kardashians, kjent for sin dedikasjon til kunstneren Odd Nerdrum. Markus Rooth har også en familie som legger til rette for hans idrettskarriere. Artikkelen argumenterer for at trygge familieforhold kan være en fordel for å lykkes, og viser til flere eksempler i norsk idrett. Samtidig nevnes familien Ingebrigtsen som et eksempel på at det ikke alltid er et glansbilde, og at motivasjon må komme innenfra.
2 måneder siden
Artikkelen utforsker navnetrender i Norge, der Nora og Lucas er blant de mest populære navnene. En økende tendens er at barnebarn av innvandrere velger mer internasjonale eller bibelske navn som Sara og Adam, istedenfor tradisjonelle navn som Ali og Fatima. Denne utviklingen drives av et ønske om bedre integrering og å unngå diskriminering, da studier viser at jobbsøkere med utenlandskklingende navn har mindre sjanse for å bli innkalt til intervju. Forfatteren deler personlige erfaringer og eksempler på hvordan navn påvirker identitet og muligheter, og understreker at mange foreldre bevisst velger navn som fungerer godt både i Norge og internasjonalt.
23 dager siden
Artikkelen undersøker hvordan Gjert Ingebrigtsen ble hyllet av mediene og idretten for sine trenermetoder, samtidig som rettssaken avslører en mørkere side. Jakob Ingebrigtsen beskriver hvordan medieoppmerksomheten endret faren og skapte et behov for å fremme seg selv. Konflikten rundt datterens ønske om å slutte med løping illustrerer dette presset. Mediene unnlot å problematisere TV-serien der en overivrig trenerpappa og en ung jente ble fulgt. Idretten tilsidesatte verdier i sin beundring, og ledere unnlot å kritisere Ingebrigtsens metoder. Gjert fikk gjennomslag for sine synspunkter, inkludert å snu forbudet mot høydehus. Konklusjonen er at Norge ukritisk støttet Gjert Ingebrigtsen.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den økende populariteten til reality-serier om kjendisfamilier, og flere familier vurderer nå å lage sine egne serier. Medieforsker Gry Cecilie Rustad mener familieseriene har overtatt for såpeoperaer, og at det er viktig å finne de rette familiene, gjerne rike og kjente. NRK og TV 2 har hatt suksess med serier som «Familien Nerdrum» og «Alle elsker David». Flere kjendisfamilier, som Maurstad, Løke, Skolmen og Ringnes, har blitt kontaktet angående egne serier, men er usikre på om de ønsker å delta. Psykolog Inger-Johanne Borch Rove advarer mot de potensielle negative konsekvensene av offentlig eksponering, spesielt for barn.
1 måned siden
Artikkelen diskuterer hvordan familiekonflikter, spesielt når de involverer kjente personer som familien Ingebrigtsen, blir offentlig teater. Medias intense dekning risikerer å svekke rettssikkerheten og redusere involverte parter til karikerte roller. Forfatteren stiller spørsmål ved kombinasjonen av far- og trenerrollen, og understreker viktigheten av å reflektere over etiske grenser og respekt for privatlivet. Selv om familien har åpnet dører til privatlivet tidligere, bør de fortsatt ha krav på beskyttelse når relasjoner rakner. Artikkelen oppfordrer til en bredere diskusjon om mediedekning og håndtering av slike saker.
3 måneder siden
Artikkelen oppsummerer de største snakkisene i norsk idrett i 2024. Den trekker frem Markus Rooths sensasjonelle OL-gull i tikamp, Jakob Ingebrigtsens sportslige triumfer og kontroverser, og Erling Braut Haalands rekordsetting. Utenomsportslige hendelser som VAR-protester og Magnus Carlsens oppførsel i sjakk-VM er også omtalt. I tillegg nevnes comebacks av Petter Northug og Therese Johaug, samt Solfrid Koandas OL-gull i vektløfting. Artikkelen tar også for seg Aleksander Aamodt Kildes skade og Norges seier i Nations League.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Erling Braut Haalands lukrative kontrakt, som forventes å plassere ham blant de rikeste nordmenn. Eksperter anser Haaland som den nye superstjernen i fotball etter at Messi og Ronaldo har blitt mindre sentrale. Kontrakten kan gi ham opp mot én million kroner daglig, og han sammenlignes med idrettslegender som Wayne Gretzky og Michael Jordan. Manchester City ønsker å beholde Haaland lenge, noe som gjenspeiles i kontraktens lengde. Artikkelen lister også opp de største idrettskontraktene gjennom tidene, der baseballspilleren Juan Soto topper listen.
13 dager siden
Artikkelen utforsker ulike perspektiver på åpenhet rundt kosmetiske inngrep og hvordan det påvirker utseendepress. Lene Angelica Nilsen Berg deler sine erfaringer og begrunner sin åpenhet med et ønske om å presentere et realistisk bilde, særlig for unge. Professor Ingela Lundin Kvalem nyanserer debatten ved å påpeke at åpenhet også kan bidra til økt press. Berg har selv hatt negative erfaringer med visse inngrep og har valgt å ikke inngå reklameavtaler med klinikker.
1 måned siden
Artikkelen utforsker søskenrelasjoner innen kombinert, med et hovedfokus på søstrene Ida Marie og Mille Marie Hagen. Ida Marie er en av favorittene i VM, og søstrene har et tett samarbeid med foreldrene i treningen. Moren er en aktiv treningspartner, mens faren bidrar med teknisk veiledning. I tillegg belyser artikkelen andre søskenpar i kombinert, som brødrene Lurås Oftebro og søstrene Leinan Lund, og diskuterer fordelene med å ha søsken i samme idrett. Sportssjefen understreker at søsken ofte drar nytte av hverandres støtte og motivasjon.