På en melkegård i Cochrane, Wisconsin, jobber meksikanske migrantarbeidere med melking, kalving og vedlikehold. De fleste er udokumenterte, men tjener over minstelønn og bor gratis i leiligheter på gården.
Bonden John Rosenow ansetter migrantene til tross for risikoen ved Trumps utvisningspolitikk, og mener amerikanske arbeidere ikke vil gjøre denne typen arbeid. Migrantene støtter familiene sine i hjemlandet, men lever med savn og usikkerhet.
Lokalsamfunnet i nærheten har delte meninger om migrantene, mens bonden har en nødplan hvis utlendingsmyndighetene skulle komme. Han ønsker å gi gården til migrantene, men tør ikke på grunn av dagens politiske klima og økonomi.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
I Morristown, Tennessee, bor og jobber mange papirløse innvandrere, men de frykter ikke nødvendigvis en ny deportasjonsbølge under Trump. Til tross for en stor deportasjonsaksjon i 2018, fortsetter mange å jobbe og betale skatt. Noen innvandrere, som bedriftseier Marcos Martinez, er ikke redde for Trump, og mener at hardt arbeid og god oppførsel er viktigere enn politikk. Støtten til Trump har også økt blant latinamerikanere. Enkelte familier har opplevd deportasjoner, men mange har også fått hjelp av organisasjoner til å unngå utvisning. Noen innvandrere mener Trump er forutsigbar, og foretrekker det fremfor usikkerhet.
29 dager siden
Artikkelen undersøker hvordan amerikanske bønder forholder seg til Donald Trumps tollpolitikk, spesielt i vippestaten Wisconsin. Mange bønder støtter fortsatt Trump, til tross for at de rammes av tollkrigen. Noen bønder mener at toll er nødvendig for å oppnå rettferdig handel og redusere avhengigheten av global handel, mens andre frykter negative konsekvenser for landbruksøkonomien. Tidligere kompensasjon fra Trump-administrasjonen har bidratt til å opprettholde støtten. Meningene er delte, og usikkerheten er stor blant bøndene om fremtiden.
4 måneder siden
Donald Trump, som lovet å prioritere amerikanske arbeidere, har i år økt bruken av utenlandske gjestearbeidere i sine selskaper. Trumps selskaper fikk godkjennelse til å ansette 209 utenlandske arbeidere, nesten dobbelt så mange som for ti år siden. Disse arbeiderne fyller stillinger som kokker, husholdersker og servitører. Trump forsvarer praksisen med at det er vanskelig å få amerikanere til å ta midlertidige jobber. Samtidig har også selskaper knyttet til Trumps støttespillere fått tillatelse til å ansette gjestearbeidere. Trump har tidligere kritisert praksisen og oppfordret til begrensninger.
3 måneder siden
Papirløse innvandrere i USA lever i frykt etter at Donald Trump har varslet en massiv deportasjonsoperasjon. Trumps grensesjef Tom Homan har uttalt at deportasjonene vil starte umiddelbart, og 538 ulovlige innvandrere er allerede pågrepet. Mange innvandrere, som Elena Barrera og Carlos, frykter å bli sendt tilbake til sine hjemland og splittet fra sine familier. Det er usikkerhet knyttet til hvordan en så stor operasjon skal gjennomføres, og eksperter tviler på at Trump vil klare å deportere alle de 11 millioner ulovlige innvandrerne. Mexico har lovet å forsvare sine borgere i USA.
3 måneder siden
Donald Trumps planer om å innføre tollmur i USA skaper usikkerhet for norsk eksport, spesielt for laks, olje, gass og metaller. En svak krone kan delvis kompensere for økte kostnader, men mange norske bedrifter opererer med små marginer og er sårbare for konkurranse. Norge står utenfor EUs tollunion, noe som gjør landet utsatt for både amerikansk og europeisk toll. Det er usikkert hvordan dette vil påvirke norske arbeidsplasser, spesielt i distriktene, og det er viktig å forberede seg på mulige konsekvenser. Norske myndigheter må jobbe tett med både USA og EU for å sikre norske interesser og unngå negative konsekvenser for norsk næringsliv.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bekymringer knyttet til Donald Trumps planlagte innvandringspolitikk og økte tollsatser, og hvordan dette kan påvirke amerikansk økonomi. Det fryktes at en strengere innvandringspolitikk vil føre til mangel på arbeidskraft, spesielt i lavtlønnsyrker, noe som kan drive opp lønningene. Dette kan igjen føre til økte priser og inflasjon. Kombinasjonen av økte tollsatser og lønnsvekst kan skape et varig prispress, som kan tvinge USAs sentralbank til å holde renten uendret eller til og med heve den. Markedet spekulerer i om dette kan føre til et rentehopp, noe som vil skape misnøye hos Trump.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler frykt blant papirløse innvandrere i Chicago etter at Trump har lovet massedeportasjoner. Byens ordfører, Brandon Johnson, har uttalt at politiet ikke vil samarbeide med immigrasjonsmyndighetene og at de vil kjempe for innbyggerne. Trump har på sin side antydet at han kan kutte økonomisk støtte til byer som ikke samarbeider. Samtidig har skoler, kirker og sykehus i Chicago lovet å beskytte papirløse innvandrere. En planlagt aksjon fra immigrasjonsmyndighetene i Chicago er nå revurdert etter lekkasjer til pressen.
1 måned siden
Artikkelen omhandler frykten blant migranter i USA etter at Trump-administrasjonen deporterte venezuelanere til et beryktet fengsel i El Salvador. Migrantene frykter å bli behandlet som dyr og deportert uten rettssak. Trump bruker en gammel krigslov for å gjennomføre deportasjonene, noe som kritiseres av organisasjoner som mener det er et brudd på internasjonal lov. Migrantene er usikre på fremtiden, spesielt med tanke på Trumps planer om å fjerne midlertidig beskyttelse og endre statsborgerskapsregler.
1 måned siden
Artikkelen beskriver situasjonen for papirløse innvandrere i San Francisco under press fra Trump-administrasjonens innvandringspolitikk. San Francisco er en «Sanctuary City», men føderale myndigheter utfordrer byens forsøk på å beskytte papirløse. Mange papirløse lever under vanskelige forhold og frykter deportasjon. De jobber ofte i lavtlønnede serviceyrker, og ideelle organisasjoner som hjelper dem, kritiseres for å opprettholde et parallellsamfunn. Artikkelen belyser også sosiale problemer i San Francisco, som hjemløshet og rusmisbruk, og hvordan dette påvirker byens liberale verdier og presser de svakeste.
2 måneder siden
Tidligere landbruksminister Geir Pollestad (Sp) advarer mot å fjerne importvernet på mat, da han mener det vil være kroken på døren for store deler av norsk landbruk. Han mener at Norge ikke kan straffe norske bønder på grunn av internasjonale politiske hendelser. Professor Ola H. Grytten ved NHH påpeker at Norge har høye tollsatser, men anerkjenner samtidig behovet for en viss toll for å opprettholde norsk jordbruk. FrP ønsker reduserte tollmurer, mens Norsk Bonde- og Småbrukarlag understreker at norske bønder er avhengig av det eksisterende tollvernet for å overleve.