Etter en skiulykke som gjorde henne lam, har 14 år gamle Elise samlet inn penger til en firehjuls Exoquad via en spleis. Etter en artikkel i Avisa Nordland om hennes historie og drøm, økte donasjonene raskt.
Da det fortsatt manglet over 100 000 kroner, donerte laksemillionær Øystein Balteskard de resterende 94 725 kronene. Balteskard ble rørt av Elises historie og imponert over hennes pågangsmot.
Elise og hennes familie er svært takknemlige for den generøse gaven, som vil gi henne frihet til å være i naturen. Kjøretøyet er bestilt, men levering vil ikke skje før i februar.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
14 år gamle Elise ble lam etter en alvorlig fallulykke i slalåmbakken i 2022. Hun var da 12 år gammel. Ulykken førte til at hun ble lam fra brystet og ned, men hun har ikke latt seg stoppe. Etter flere operasjoner og et fire måneders opphold på Sunnaas sykehus, har hun trent hardt for å bli mer selvhjulpen. Elise er aktiv innen ridning, sitski og er også turntrener. Familien har startet en spleis for å skaffe en firehjuling som vil gi henne mer frihet. Hun har et sterkt pågangsmot og drømmer om å delta i Paralympics og jobbe som psykolog.
1 måned siden
Artikkelen handler om 15 år gamle Pia Hasund Vareberg, som har cerebral parese, og hennes vanskeligheter med å finne seg til rette i idretten. Hun forteller om følelsen av å stå utenfor og om manglende tilpasning til hennes behov. Deltakelsen i NRK-serien «Team Pølsa» har gitt henne en ny opplevelse av inkludering, mestring og fellesskap. Møtet med Birgit Skarstein, som selv har overvunnet funksjonsnedsettelser, har vært en stor inspirasjon. Foreldrene håper Pia kan finne et lag eller en idrett hvor hun føler seg inkludert, og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon etterlyser bedre tilrettelegging i idretten for barn og unge med funksjonsnedsettelser.
27 dager siden
Etter at Syver Blindheim (13), kjent fra «Team Pølsa», mistet synet grunnet barnedemens (JNCL), har nordmenn samlet inn over 18 millioner kroner til forskning. Familien Blindheim fra Ålesund har i flere år jobbet for å samle inn penger, og er overveldet over den enorme responsen og dugnadsviljen. Lokalsamfunnet bidrar med kreative innsamlingsaksjoner. Pengene gir familien et fornyet håp om en fremtid, spesielt for barn som rammes av sjeldne sykdommer. Faren, Øyvind Blindheim, etterlyser økte statlige midler til forskning på sjeldne sykdommer, slik at foreldre ikke må bære hele byrden alene.
1 måned siden
Syver Blindheim (13), kjent fra TV-serien Team Pølsa, har sammen med familien samlet inn over en million kroner på én uke til forskning på barnedemens (JNCL). Familien er overveldet over engasjementet og pengene som har strømmet inn via en Spleis-aksjon. Syver håper at pengene kan bidra til å finne en kur for sykdommen, som han selv er rammet av. Professor Magnar Bjørås ved NTNU, som forsker på JNCL, er svært takknemlig for bidraget og mener oppmerksomheten rundt sjeldne sykdommer er uvurderlig. Familien Blindheim ønsker at politikere skal prioritere forskning på sjeldne og alvorlige barnesykdommer.
4 måneder siden
Influenser Isabel Raad brukte 161 000 kroner på julegaver til seg selv fra det eksklusive motehuset Hermès i Oslo. Hun delte innkjøpene på sosiale medier, og beskrev det som et "Pretty Woman"-øyeblikk. Raad forteller at hun vanligvis er glad i å skjemme bort andre, men at hun også unner seg selv det beste. Hun hadde et budsjett på 200 000 kroner, men klarte å holde seg under. Raad har tidligere donert 200 000 kroner til julegaver for barn i India, og ønsker også å hjelpe barn i Norge. Hun understreker at hun er takknemlig for sin økonomiske situasjon, spesielt med tanke på hennes oppvekst.
1 måned siden
Artikkelen omhandler turisters reaksjoner på høye priser i norske skianlegg, spesielt i Hemsedal og Trysil, hvor dagskort kan koste over 700 kroner. Prisene sammenlignes med utlandet, og turister vurderer alternativer som sesongkort og Airbnb for å spare penger. Enkelte påpeker at det er dyrt å drive skianlegg i Norge, og at anleggene forsøker å tilby mer enn bare skikjøring, som terrengparker og bedre serveringssteder. Artikkelen forteller også om en 16-åring som fikk bindingen ødelagt, men raskt fikk hjelp på Geilo. Slaatta Skisenter tilbyr også gratis hjelmer for å øke sikkerheten.
3 måneder siden
Den amerikanske skihopperen Nick Fairall ble lam etter et fall i Bischofshofen i 2015. Ti år etter ulykken uttrykker Fairall på Instagram at han ville tatt hoppet igjen, på grunn av alle de positive menneskene han har møtt etter ulykken. Fallet førte til at Fairall ble lam og må bruke rullestol. Hoppmiljøet viste stor støtte, og det tyske laget donerte 30 000 euro til Fairalls behandling. Fairall forsøker å leve et aktivt liv, blant annet med sittende vannski. Daniel Tschofenig vant Hoppuka nøyaktig ti år etter Fairalls ulykke.
3 dager siden
En familie deler sin sterke historie om tap og kamp etter en dramatisk tvillingfødsel. De jobber nå for å øke bevisstheten og støtte forskning på ryggmargsskader.
4 måneder siden
Frode Tandstad fikk diagnosen glioblastom, en aggressiv hjernekreftform med kort forventet levetid. Hans venner i Sykkylven startet «Aksjon Håp» for å samle inn penger til hjernekreftforskning. Inspirert av en TV-reportasje om en ung jente som døde av samme sykdom, mobiliserte lokalsamfunnet og samlet inn over en halv million kroner. Pengene ble overrakt til forskere ved Haukeland universitetssjukehus for å teste et nytt legemiddel. Kreftforeningen påpeker at private donasjoner er avgjørende for forskning på sjeldne kreftformer, da statlige bevilgninger er utilstrekkelige. Initiativtakerne håper deres aksjon kan inspirere andre til å bidra til forskning.
1 måned siden
Syver Blindheim fra Team Pølsa har samlet inn over 11 millioner kroner via Spleis til forskning på barnedemens, en sykdom han selv har. Innsamlingen har satt ny rekord på Spleis. Pengene skal gå til professor Magnar Bjørås og hans team ved NTNU, som jobber med å utvikle en kur. I laboratoriet dyrker de mini-hjerner fra pasientprøver for å teste medisiner og forsøke å sette inn et friskt gen. Bjørås takker Syver for innsatsen og understreker at forskningen også kan hjelpe andre med sjeldne sykdommer. Syver hadde ikke forventet en så stor respons, men er optimistisk med tanke på å nå målet om 15 millioner kroner.