En australsk kirurg er straffet for å ha tatt og delt bilder av en komatøs pasients penis, som var tatovert med et hakekors. Hendelsen fant sted i 2019, men ble først kjent for helsemyndighetene i 2020 etter et anonymt tips.
Kirurgen hevder å ha blitt sjokkert og krenket av tatoveringen, og sier han har opplevd rasisme. Han ble ilagt en bot, suspendert fra jobben, og har siden sagt opp, skiftet navn og flyttet.
Helsemyndighetene fordømte handlingen som et brudd på pasientens rettigheter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
En kirurg ved sykehuset i Arendal er suspendert etter en alvorlig hendelse under et inngrep, som ble rapportert til Helsetilsynet. Helsetilsynet bekrefter at dette ikke er første gang kirurgen er involvert i alvorlige episoder. Sørlandet sykehus Arendal meldte selv hendelsen og har tatt kirurgen ut av tjeneste mens Statsforvalteren i Agder vurderer videre oppfølging.
1 måned siden
Sørlandet sykehus gransker flere operasjoner utført av en kirurg etter alvorlige pasientskader og dødsfall. Statsforvalteren har startet tilsynssaker mot både kirurgen og sykehuset, og kirurgen risikerer å miste autorisasjonen. Sykehuset bruker eksterne eksperter i granskingen, men vil ikke kommentere omfanget av undersøkelsen. Selv om kirurgen er tatt ut av tjeneste ved Sørlandet sykehus, kan han fortsatt jobbe andre steder, da hans autorisasjon ikke er tilbakekalt. Fylkeslegen i Agder er uvitende om hvorvidt kirurgen er i arbeid for tiden.
2 måneder siden
En lege mistet autorisasjonen etter at Helsetilsynet hevdet han hadde 3,0 i promille under et fall, men sykehusjournalen viste senere at den reelle promillen var 0,3. Legen ble også anklaget for demensutvikling basert på CT-bilder, noe en radiolog avviser som umulig. Helsetilsynet ønsker ikke å kommentere saken, men viser til at Helsepersonellnemnda opprettholdt vedtaket om tilbakekalt autorisasjon. Legens advokat mener Helsetilsynet ga legen en altfor hard reaksjon på sviktende grunnlag, og at dette har ødelagt mange år av livet hans.
2 måneder siden
En video publisert av en israelsk influencer viser to sykepleiere i Sydney som kommer med hatefulle uttalelser om israelske pasienter. Sykepleierne sier de ikke vil behandle, og til og med vil drepe, israelske pasienter. Videoen har skapt sterke reaksjoner, og Australias statsminister kaller uttalelsene antisemittiske og avskyelige. De to sykepleierne er suspendert, og politiet etterforsker saken. Helsedepartementet i New South Wales har startet en undersøkelse for å se om israelske pasienter har blitt forskjellsbehandlet. Israels viseutenriksminister krever at saken etterforskes og at sykepleierne straffes.
28 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feilaktig en pasient som kun skulle på sårkontroll. Feilen skjedde fordi sykehuset ikke kontrollerte fullt navn og fødselsdato før operasjonen. Pasienten reagerte kraftig og mener Ahus bagatelliserer hendelsen. Ahus har varslet Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med saken. Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken mens den er under behandling.
27 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) bekrefter at de opererte feil pasient etter en forveksling. Hendelsen skjedde fordi to pasienter med samme fornavn ble forbyttet; den ene skulle på sårkontroll, mens den andre skulle opereres. Sykehuset erkjenner at fullt navn og fødselsdato ikke ble tilstrekkelig kontrollert før operasjonen. Ahus har meldt saken til Helsetilsynet, og Statsforvalteren fører tilsyn med sykehuset. Pasienten som ble feiloperert, bestrider sykehusets versjon av hendelsen og hevder inngrepet har hatt negative konsekvenser for livskvaliteten. Sykehuset har iverksatt tiltak for å hindre gjentakelse.
28 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feil pasient etter en identitetsforveksling der pasientene hadde samme fornavn. Pasienten som skulle på sårkontroll ble feilaktig operert, til tross for protester. Pasienten hevder sykehuset ikke kontrollerte etternavn eller fødselsdato. Ahus har varslet Statsforvalteren om hendelsen, men pasienten bestrider flere opplysninger i sykehusets versjon av hendelsen. I en annen sak nekter Gjert Ingebrigtsen straffskyld for mishandling og avviser påstander om lekkasjer av dokumenter.
3 måneder siden
En tidligere skipslege som jobbet på MS Roald Amundsen under et koronautbrudd i 2020, mistet sin legelisens i 2021. Han ble først bøtelagt for manglende varsling av smitte og mangler ved yrkesutøvelsen, en bot som senere ble økt i lagmannsretten. Nå er mannen tiltalt for nye brudd på helsepersonelloven, da han skal ha utgitt seg for å være lege i sitt eget selskap uten å ha autorisasjon. Han skal ha opptrådt som lege både i kontakt med pasienter og helsepersonell.
1 måned siden
En NRK-artikkel avslører alvorlige konflikter og et dårlig arbeidsmiljø ved Seksjon for transplantasjon på Rikshospitalet. Dette har ført til at flere erfarne kirurger har sluttet, noe som har resultert i kompetansetap og lengre ventelister. En tidligere kirurg forteller om mobbing av seksjonsoverlegen og en uholdbar arbeidssituasjon. En kirurg drakk på jobb og ble dømt for dette, men sykehusledelsen unnlot å informere Helsetilsynet om hans rusproblemer. Sykehuset har brukt store summer på sluttpakker og vikarer. Konfliktene har fortsatt i flere år, og nye uenigheter har ført til ytterligere avgang av erfarne overleger.
2 måneder siden
En fransk kirurg er tiltalt i en omfattende overgrepssak som involverer 299 ofre, hvorav mange er barn. Overgrepene skal ha pågått fra 1989 til 2014 ved ulike sykehus i Bretagne. Kirurgen er tidligere dømt for valdtekt og besittelse av overgrepsmateriale, men fikk likevel fortsette å jobbe i helsevesenet frem til 2017. Etterforskningen har avdekket dagbøker som beskriver overgrepene i detalj, og flere ofre har opplevd posttraumatiske stresslidelser. Saken har ført til spørsmål om helsevesenets kontroll med ansatte og sikkerhet for pasienter.