Synnøve Berget Rusten, en 45 år gammel småbarnsmor fra Åheim, har hatt kreft fire ganger på seks år. Hun lever nå med uhelbredelig kreft som har spredt seg til skjelettet, og hennes håp ligger i videre fremskritt innen kreftforskning.
Til tross for utfordringene har hun og familien valgt å fokusere på å leve livet fullt ut, med reiser, familieaktiviteter og feiringer. Synnøve understreker viktigheten av støtte fra pårørende og håper hennes historie kan inspirere andre i lignende situasjoner.
Kreftforeningen fremhever samtidig behovet for mer forskning for å utvikle nye behandlingsmetoder.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
NRK-reporter Marianne Rustad Carlsen, som har hatt kreft siden 2021, har fått spredning til hjernen. Hun skal nå gjennomgå strålebehandling og ny cellegift. Til tross for den alvorlige situasjonen, er hun tilbake i 50 prosent jobb hos NRK, som har tilrettelagt for hennes behov. Carlsen fremhever betydningen av å opprettholde kontakt med arbeidslivet og kolleger, og uttrykker takknemlighet for støtten hun mottar. Hun har tidligere uttalt at kreften er uhelbredelig og har spredt seg til skjelett, bekken og lunger.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler 13 år gamle Syver Blindheim som har JNCL, en sjelden og uhelbredelig form for barnedemens. Syver og hans familie har valgt å være åpne om sykdommen for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til forskning. Syver deltar i NRK-serien «Team Pølsa» for å leve livet aktivt og inspirere andre. Foreldrene forteller om vanskelige samtaler og hverdagsutfordringer, men understreker viktigheten av å fokusere på livsglede og håp. Forskere i Trondheim jobber med å finne en behandling for sykdommen, og familien håper på støtte fra både forskningsmiljøer og kongefamilien.
1 måned siden
Amalie Lundstad (32) mistet sin far til kreft og bruker nå sin sorg til å hjelpe andre gjennom åpenhet og engasjement i kreftsaken. Hun deler sine erfaringer på YouTube, Instagram, TikTok og i podkasten «Uten deg», hvor hun snakker om sorg og tap. Amalie er opptatt av å bidra til kreftforskning, slik at færre skal oppleve det samme som hennes familie. Hun deltar aktivt i Kreftforeningens innsamlingsaksjon og understreker at forskning redder liv. Kreftforeningen fremhever viktigheten av Amalies åpenhet og engasjement for å skape bevissthet og støtte til kreftrammede.
4 måneder siden
Carl Christoffer (57) fra Larvik ble diagnostisert med alvorlig lungekreft med spredning i 2020, og fikk beskjed om at han kanskje bare hadde et halvt år igjen å leve. Etter å ha blitt feildiagnostisert flere ganger, fikk han til slutt riktig diagnose og startet behandling. En ny medisin som passet hans genmutasjon, førte til en rask og betydelig bedring. Han kunne slutte med cellegift og immunterapi, og er nå tilbake i jobb og lever et aktivt liv. Kreftforeningen fremhever viktigheten av forskning, og at overlevelsen av lungekreft har økt betraktelig de siste 20 årene. Carl Christoffer har opplevd at kreftdiagnosen har ført til mer åpen kommunikasjon i familien og større fokus på relasjoner.
2 måneder siden
Halvor Bakke forteller åpent om livet med prostatakreft, en diagnose han fikk i 2023. Han beskriver hverdagen som krevende, preget av frykt for hvordan sykdommen utvikler seg. Bakke understreker viktigheten av åpenhet rundt prostatakreft og oppfordrer menn til å sjekke seg tidlig. Han forteller at han forsøker å holde motet oppe ved å jobbe, tilbringe tid med venner og familie, og ved å realisere drømmer, som å bygge et hus i Sør-Afrika.
4 dager siden
Carina Dahl har delt åpent om hvordan faren, Morten "Diesel" Dahl, har kjempet mot lymfekreft med spredning siden november. Han gjennomgikk strålebehandling, cellegift og et langt sykehusopphold, noe som var svært tøft for hele familien. Carina beskriver det som "grisetøft" og forteller at både hun og faren var tilbakeholdne med å snakke om sykdommen. Hun har selv erfaring med kreft, og understreker viktigheten av å dele slike opplevelser, spesielt etter at faren nå er kreftfri. Carina har også opplevd utbrenthet i en travel periode samtidig som hun støttet faren. Nå gleder hun seg over at faren er frisk igjen og har nylig hatt sin første konsert etter sykdommen. Hun setter pris på kvalitetstiden de har fått sammen og ser frem til å se ham opptre med bandet TNT.
6 dager siden
Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen, fikk påvist kreft i urinblæra i 2023 og har vært åpen om sykdommen på sosiale medier. Hun gjennomgikk en stor operasjon i april/mai, som hun tidligere varslet om, og har nå delt et nytt bilde fra sykesenga. I innlegget uttrykker hun optimisme og ser fram til å bruke kjolen sin i et kommende bryllup. Drevland har tidligere uttalt at hun er klar for å kjempe videre, til tross for utfordringene, og takker følgerne sine for støtten underveis.
3 måneder siden
Artikkelen forteller den sterke historien om Stine og Pål Thoresen Navarsete, som mistet sin 3,5 år gamle sønn Sebastian til en svært sjelden og aggressiv form for leukemi. Det som startet som en vanlig sommerdag med sykling, utviklet seg raskt til et mareritt med flere sykehusinnleggelser og en stadig forverring av Sebastians tilstand. Familien tilbrakte fem uker på sykehus, der de forsøkte å opprettholde en normal hverdag for Sebastian og hans storesøster Emilie. Etter Sebastians død har familien jobbet aktivt med sorgbearbeiding, og de har også fått et nytt barn, Seline, som har gitt dem ny glede. Likevel er sorgen over Sebastian fortsatt en stor del av deres liv, og de minnes ham daglig.
21 dager siden
Thomas Lillebror Finne, som er rammet av bukspyttkjertelkreft, ønsker mer fokus på denne kreftformen, som har høy dødelighet. Han etterlyser en konkret handlingsplan fra regjeringen, da han mener eksisterende behandling kun lindrer smerte. Overlege Arne Westgaard påpeker mangelen på forskningsgjennombrudd siden 2013. KrFs leder Dag-Inge Ulstein har bedt helseministeren om en begrunnelse for hvorfor bukspyttkjertelkreft ikke er prioritert i kreftstrategien. Helseministeren svarer at pasienter får best mulig behandling og viser til kreftstrategiens mål om gentesting. Finne er likevel ikke beroliget og håper kreftformen en dag vil være utryddet.
23 dager siden
Artikkelen forteller historien om Christine Koth og Thomas «Lillebror» Finne, som utviklet et sterkt vennskap etter at Lillebror tok kontakt under Christines kreftbehandling i 2019. Lillebror støttet henne gjennom sykdommen med oppmuntring, gaver og bønn. Etter at Christine ble friskmeldt høsten 2022, fikk Lillebror selv en kreftdiagnose etter å ha opplevd uforklarlig slitenhet og smerter. Artikkelen beskriver hvordan deres vennskap har vært en kilde til styrke for dem begge i møte med livstruende sykdom.