Artikkelen analyserer ferske meningsmålinger som viser en markant oppgang for Arbeiderpartiet (Ap). Denne fremgangen skjer samtidig som flere andre partier, spesielt på venstresiden, opplever nedgang.
Aps nye popularitet skyldes både interne endringer og en krisepreget verdenssituasjon som gir et styringstillegg til regjeringspartiene. Høyre forsøker å mobilisere sine velgere, mens Frp fortsatt står sterkt.
Senterpartiet sliter etter å ha forlatt regjeringen, og risikerer å havne under sperregrensen. Den usikre utenrikspolitiske situasjonen favoriserer partier som oppfattes som stabile og trygge.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
26 dager siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets oppgang på meningsmålingene frem mot valget, etter en periode med intern uro og lav oppslutning. Senterpartiets uttreden av regjeringen ga Arbeiderpartiet større kontroll over politikken og mulighet til å rigge valgkampapparatet. Ansettelsen av Jens Stoltenberg som finansminister har begeistret velgerne. Den urolige verdenssituasjonen bidrar til at velgerne søker trygghet hos etablerte partier som Ap og Høyre. Sylvi Listhaug er utpekt som Støres hovedmotstander, men Ap ser en mulighet til å danne regjering alene, da et samarbeid med Sp anses som vanskelig.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets oppsiktsvekkende fremgang på meningsmålingene, spesielt fremhevet av Jens Stoltenbergs tilbakekomst. Denne 'Jens-rusen' har ført til at partiet mobiliserer egne rekker og tiltrekker seg velgere fra andre partier, inkludert de som tidligere har vurdert SV, Rødt, MDG og 'lillavelgere'. Samtidig ser Høyre ut til å gjenvinne energi, med Erna Solberg tilbake i form. Til tross for Arbeiderpartiets momentum, understrekes det at mye kan endre seg frem mot valget, og de borgerlige partiene fortsatt har et forsprang.
2 måneder siden
En ny meningsmåling viser en markant økning i oppslutning for Arbeiderpartiet, mens Høyre opplever en nedgang. Målingen, utført av Norstat for NRK, Dagbladet og Vårt Land, indikerer at den rødgrønne siden nå har flertall, og åpner for at Støre kan fortsette som statsminister. Arbeiderpartiets fremgang tilskrives blant annet Jens Stoltenbergs comeback som finansminister. Samtidig sliter Høyre med å holde på velgerne, og både KrF og Venstre ligger under sperregrensen. Erna Solberg erkjenner at situasjonen kan endre seg raskt og oppfordrer partiet til hardt arbeid.
2 måneder siden
Nettavisens ferske partimåling viser en markant økning for Arbeiderpartiet etter regjeringsskiftet, mens Høyre opplever et kraftig fall. Målingen, tatt opp etter at Jens Stoltenberg ble presentert som finansminister, viser en oppslutning på 30,7 prosent for Ap og flertall for venstresiden. Valgforskere forklarer Aps fremgang med tilbakevending av tidligere velgere og en 'Stoltenberg-effekt'. Samtidig faller Høyre til 15,6 prosent, noe som får analytikere til å spekulere i om Erna Solbergs lederposisjon kan bli utfordret. Fremskrittspartiet holder seg stabilt og overgår Høyre i målingen.
1 måned siden
Arbeiderpartiet opplever en markant fremgang i Nord-Norge, og går forbi Fremskrittspartiet som det største partiet i landsdelen. Målingen viser at Ap har doblet sin oppslutning i Nordland siden november, mens Høyre opplever en kraftig nedgang. Senterpartiet sliter med å markere seg etter regjeringsskiftet og risikerer å miste flere stortingsrepresentanter. Fremskrittspartiet holder stand i Finnmark og Troms, og ser ut til å øke sin representasjon på Stortinget. Flere kandidater mener Jens Stoltenbergs inntreden i regjeringen bidrar til Aps popularitet i en urolig tid.
21 dager siden
Arbeiderpartiet (Ap) har opplevd en betydelig oppgang på meningsmålingene, og viser nå over 30 prosent oppslutning for første gang på nesten åtte år. Målingen, utført av Respons Analyse, viser en styrking av Ap blant egne velgere. Statsminister Jonas Gahr Støre ønsker likevel ikke å feire, og understreker at det er en alvorlig tid. Samtidig faller Fremskrittspartiet (Frp) tilbake, og sliter med å kapre velgere fra Høyre. Målingen antyder også et rødgrønt flertall, men Venstre havner under sperregrensen. Høyre-leder Erna Solberg kommenterer at Støre nyter godt av den urolige tiden og oppmerksomheten rundt Stoltenberg.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordrende situasjon i norsk politikk. Etter å ha sett Arbeiderpartiet slite, befinner Høyre seg nå i en vanskelig posisjon med Frp som største parti på høyresiden, og Jens Stoltenbergs retur som styrker Ap. Erna Solbergs aksjeskandale har også bidratt til usikkerhet. Senterpartiets uttreden fra regjeringen gir Ap muligheten til å markere egen politikk, mens Stoltenbergs tilstedeværelse kan overbevise usikre Ap-velgere. Høyre må nå aktivt jobbe for å unngå å bli oversett og utfordre både Ap og Frp for å vinne tilbake velgere.
4 måneder siden
Arbeiderpartiet står overfor en dyp krise med en oppslutning på 18,9 % i VGs desembermåling, noe som likevel er en forbedring fra tidligere målinger på rundt 14 %. Partiet mister velgere til både Frp og Høyre, og interne konflikter skaper ytterligere utfordringer for statsminister Jonas Gahr Støre. Regjeringspartner Senterpartiet opplever også en kraftig tilbakegang, med kun 30 % av tidligere velgere som fortsatt støtter partiet. Samtidig har Frp stabilisert seg som landets største parti, med høy lojalitet blant sine velgere. Høyre, derimot, har hatt en svak nedgang gjennom året, men er fortsatt marginalt større enn Arbeiderpartiet.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer de siste meningsmålingene og deres innvirkning på de tre største partiene. Jonas Gahr Støre har opplevd en liten opptur, men er fortsatt bak Erna Solberg. Internt i Ap vurderes Støres lederposisjon, mens Høyre opplever press og spørsmål rundt Erna Solbergs lederskap. Frp er størst på gjennomsnittet av målingene, men velgerne er lunkne til Sylvi Listhaug som statsminister. Artikkelen diskuterer også dynamikken i de ulike partiene og hvordan de håndterer de varierende målingene. Det er også et poeng at de borgerlige samlet sett har et overtak.
1 måned siden
En fersk meningsmåling viser at Frp er på vei ned etter en periode som landets største parti. Arbeiderpartiet fortsetter sin fremgang, mens Senterpartiet sliter med rekordlav lojalitet blant sine velgere, og mister velgere til flere partier, inkludert Ap. Høyre opplever en forventet oppgang og har som mål å bli større enn Frp ved stortingsvalget. Målingen indikerer borgerlig flertall, selv om Frp ikke rekrutterer like mange velgere fra Høyre som tidligere.