Christian Tybring-Gjedde er i Washington D. C. for å delta på innsettelsen av Donald Trump.
Han håper å få en prat med Trump, som han tidligere nominerte til Nobels fredspris. Tybring-Gjedde beskriver Trump som en sterk og patriotisk leder som vil styrke USA, og mener at hans røffe språk ofte misforstås. Han tror Trump vil sette i gang en prosess for å deportere papirløse migranter, men at dette vil skje gradvis.
Tybring-Gjedde mener norske politikere kan lære av Trump, men at norsk kultur er annerledes. Han understreker at man ikke bør ta alt Trump sier bokstavelig, og at han vil forhandle frem løsninger fremfor å bruke militærmakt. Tybring-Gjedde er åpen for nye jobbmuligheter, men har ingen konkrete planer om å jobbe i USA.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Donald Trump lover store endringer i sin tale, inkludert å deportere millioner av illegale innvandrere og erklære nasjonal krise ved grensen. Han lover også velstand og trygghet for amerikanere, samt et bedre helsevesen og skoler. Trump ønsker et mer selvsikkert USA som ikke vil bli utnyttet, og han vil avslutte kriger og skape fred. Det er usikkerhet rundt hans presidentskap, spesielt med tanke på utenrikspolitikk, men også et håp om en gullalder. Han nevner ikke allierte eller NATO, og hans retorikk om å utvide amerikansk territorium skaper bekymring.
6 dager siden
Jonas Gahr Støre møter president Donald Trump i Det hvite hus torsdag, et møte som vekker spenning og forventninger. SV-leder Kirsti Bergstø håper Støre kan spre håp til det amerikanske folk ved å fremheve sosialdemokratiske verdier og motsette seg Trumps politikk som svekker fagforeninger og øker ulikhet. Bergstø advarer mot at Norge kjøper amerikanske fregatter til en høy pris og oppfordrer til tettere samarbeid med europeiske land som Storbritannia, Frankrike og Tyskland. Støre lover å følge forsvarsplanen og stå opp for norske interesser uten å la seg presse av Trump. Tidligere statsminister Erna Solberg deler erfaringer om viktigheten av tydelig kommunikasjon og økonomiske argumenter i møte med Trump. Venstres Guri Melby understreker behovet for klarhet i samtalen, særlig om Ukraina og toll, mens Frp-leder Sylvi Listhaug fremhever viktigheten av å ivareta norske sikkerhets- og handelsinteresser.
3 måneder siden
Ungdomspartiledere kommenterer Donald Trumps innsettelsestale. KrFU-lederen støtter Trumps syn på at det kun finnes to kjønn, og mener enkelte KrF-velgere er positive til Trumps tydelighet i familieverdier. Frp har flest velgere som ser positivt på Trumps innvirkning, men FpU-lederen er uenig i mange av Trumps synspunkter. Senterungdommen ser likheter med Trump i ønsket om nasjonal kontroll og mener det er positivt at Trump står fast ved sine valgløfter. De ønsker også et styrket samarbeid med USA og oppfordrer forsvarsministeren til å invitere USAs forsvarsminister til Norge.
3 måneder siden
Donald Trumps tilhengere venter spent på hans tiltredelse, og forventer raske politiske endringer. Mange ønsker at han umiddelbart skal deportere ulovlige migranter og stenge grensene. Flere mener Trump har sikret fred i Midtøsten og kan løse konflikten i Ukraina. Økonomi, forholdet til Kina og tollmurer er også viktige temaer for tilhengerne. Noen ser på Trump som en retur til normalen etter det de oppfatter som radikal venstrepolitikk under Biden-administrasjonen. Enkelte tilhengere er også opptatt av at Trump skal benåde de som er dømt for angrepet på Kongressen 6. januar 2021.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg er i Washington D.C. i forbindelse med innsettelsen av Donald Trump som USAs president. Han deltok på en eksklusiv samling med Trump og hans støttespillere, hvor han diskuterte viktige politiske saker. Stoltenberg understreker at han er uenig med Trump i flere spørsmål, spesielt knyttet til klima og handel. Han mener likevel at det er viktig å ha dialog med den nye administrasjonen. Stoltenberg forventer at det kan komme overraskelser og uro fra Trump, slik det var under hans forrige periode som president. Han understreker viktigheten av samarbeid mellom Europa og USA for å sikre stabilitet. Han har også diskutert Ukraina og Grønland med Trump og hans medarbeidere.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg, tidligere generalsekretær i Nato, er i Washington D.C. for innsettelsen av Donald Trump som USAs president. Han møtte Trump og andre republikanere og understreker viktigheten av å engasjere den nye administrasjonen. Stoltenberg oppfordrer nordmenn til å være forberedt på overraskelser og støy, slik det var under Trumps forrige periode. Han påpeker at han og Trump er uenige i flere saker, men at de hadde et godt samarbeid sist. Stoltenberg er til stede som tidligere Nato-sjef og påtroppende leder for sikkerhetskonferansen i München, ikke på oppdrag fra Norge.
3 måneder siden
Tidligere Nato-sjef Jens Stoltenberg har gratulert Donald Trump med innsettelsen som USAs president. Stoltenberg, som var personlig invitert til seremonien, uttrykker at han ser frem til et nært samarbeid med Trump i sin rolle som påtroppende leder for Münchens sikkerhetskonferanse. Han bemerker at Trumps innsettelsestale var i tråd med forventningene, men med en hardere retorikk. Til tross for politiske uenigheter, understreker Stoltenberg viktigheten av å jobbe konstruktivt med den valgte presidenten, og anerkjenner at demokratiet har talt.
3 måneder siden
Jens Stoltenberg reagerer på Donald Trumps innsettingstale og beskriver den som mer uforsonlig og hardere enn forventet. Han bemerker også at Trump ikke nevnte NATO i talen. Statsminister Jonas Gahr Støre er bekymret for Trumps planer om å innføre tolltariffer. SV og MDG kritiserer Trump og ønsker tettere bånd til EU. Russland signaliserer dialogvilje med USA, mens Kina forbereder mottiltak. Ukraina håper Trump vil bidra til fred. Flere europeiske ledere uttrykker bekymring, mens andre stormakter inntar en mer avventende holdning.
5 dager siden
USAs president Donald Trump tok imot Norges statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Jens Stoltenberg i Det hvite hus, hvor han ga Norge og den norske ledelsen ros for deres forretningssans og lederskap. Under møtet diskuterte de blant annet Ukraina-krigen og handel, og Trump uttrykte håp om å bli invitert til Norge av Kong Harald. Eksperter mener møtet var vellykket for Norge, særlig fordi Støre klarte å etablere en god personlig relasjon til Trump, noe som er viktig i amerikansk utenrikspolitikk. Det ble ikke forventet gjennombrudd på tollspørsmål eller endring i Trumps syn på Nato og Ukraina, men møtet styrket det bilaterale forholdet mellom landene.
3 måneder siden
Statsminister Jonas Gahr Støre uttrykker spenning rundt Donald Trumps presidentskap, spesielt med tanke på hans kommende presidentordre og politiske prioriteringer. Støre er ikke invitert til innsettelsen, men Anniken Huitfeldt deltar. Norge har forberedt seg gjennom tett kontakt med ambassaden i Washington. Støre understreker at det blir viktig å se hvilken vei USA tar under Trumps ledelse, spesielt innen handels- og sikkerhetspolitikk. Han forventer at mye vil handle om innenrikspolitikk, men at dette ikke gjør det mindre interessant.