Frp-leder Sylvi Listhaug tar til orde for å fortsette norsk oljeproduksjon i 100 år til, og mener Norge bør være det siste landet som stanser produksjonen. Hun argumenterer for at norsk olje er bedre for klimaet globalt, da andre land slipper ut mer ved produksjon.
Listhaug understreker også viktigheten av å levere energi til demokratiske allierte. Hun kritiserer norsk klimapolitikk for å være for opptatt av lokale forhold og mener det er bedre å investere i utslippskutt i utlandet.
Frp vil kutte norske utslipp med 40 prosent innen 2030, og Listhaug ønsker enighet med andre partier om økt olje- og gassleting.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Frp-leder Sylvi Listhaug tar til orde for å opprettholde norsk oljeproduksjon i 100 år, gitt at det er etterspørsel. Hun argumenterer med at norsk produksjon er mer klimavennlig enn produksjon i andre land, og at det er viktig for energisikkerheten i Europa. Listhaug kritiserer norsk klimapolitikk for å være for fokusert på nasjonale utslipp, og mener det er bedre å investere i utslippskutt i utlandet. Hun ønsker en bred politisk enighet om økt olje- og gassleting, og mener at oljenæringen er en viktig bærebjelke for norsk økonomi. Equinor forholder seg nøytrale til det politiske utsagnet. Listhaug mener også at Norge må tenke globalt og ikke bare fokusere på egne utslipp.
3 måneder siden
I en oljedebatt på NRK møttes Sylvi Listhaug (Frp) og Jonas Gahr Støre (Ap) for å diskutere Norges rolle i energiomstillingen. Listhaug argumenterte for at Norge bør fortsette olje- og gassproduksjon så lenge det er etterspørsel, og at nedtrapping vil gi andre land muligheten til å overta. Hun kritiserte også investeringer i elektrifisering av sokkelen. Støre på sin side sa at Norge skal produsere så lenge det er lønnsomt og etterspørsel, men at utslippene må ned. Han avviste å sette en sluttdato for produksjonen og fremhevet karbonfangst og lagring. Listhaug mener utslippene bare flyttes til andre land, og er kritisk til subsidiering av oljeselskaper.
3 måneder siden
Frp-leder Sylvi Listhaug ønsker å fortsette oljeboring i 100 år til, noe Ap-nestleder Jan Christian Vestre kritiserer sterkt og kaller en katastrofe for norsk økonomi. Vestre argumenterer for at Europa vil redusere oljekjøp fremover, og at Norge må utvikle nye løsninger innen fornybar energi og karbonfangst. Han frykter at Listhaugs politikk vil føre til tap av arbeidsplasser og inntekter. Listhaug mener Norge bør betale klimakvoter for oljeproduksjonens utslipp og ikke bli avhengig av andre land for energi. Vestre kaller Listhaugs utspill en tragedie for fremtidige generasjoner.
24 dager siden
Frp-leder Sylvi Listhaug kritiserer Arbeiderpartiets nye oljevedtak, og mener det skaper usikkerhet for Norges viktigste næring i en tid med internasjonal uro. Vedtaket, som ble gjort på Aps landsmøte, innebærer at leteaktivitet etter olje og gass skal foregå i allerede åpne, «modne» områder. AUF er fornøyd med vedtaket, og ser det som en viktig delseier i kampen for en strengere oljepolitikk. SV derimot, mener Ap ikke tar klimakrisen på alvor og at vedtaket signaliserer en uendret oljepolitikk. Statsminister Jonas Gahr Støre forsikrer at vedtaket ikke betyr slutten på nye konsesjonsrunder, og at det handler om å utvikle, ikke avvikle, næringen, samtidig som utslippene skal kuttes.
3 måneder siden
Fremskrittspartiet (Frp) foreslår å bruke Norges olje- og gasseksport som et pressmiddel for å oppnå lavere og mer stabile strømpriser. Partileder Sylvi Listhaug mener at Norge må utnytte sin posisjon som en stor gasseksportør for å forhandle frem bedre strømavtaler. Hun besøkte nylig en oljeplattform i Nordsjøen for å understreke viktigheten av norsk olje- og gassproduksjon. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser Frps forslag og mener det er en gal strategi. Han påpeker at utenlandskablene ble vedtatt da Listhaug satt i regjering. Listhaug ønsker å øke norsk olje- og gassproduksjon og mener Norge bør være det siste landet som stenger kranene. En undersøkelse viser at over en femtedel av befolkningen ønsker Listhaug som statsminister.
3 måneder siden
I en kommende statsministerduell i «Debatten» står oljepolitikk sentralt. Frp-leder Sylvi Listhaug argumenterer for et hundreårsperspektiv på norsk oljeboring, og mener Norge bør fortsette produksjonen så lenge det er etterspørsel. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) svarer at Norge vil bore så lenge det er behov for olje og gass. Duellen finner sted samme dag som regjeringen har delt ut 50 nye tillatelser for oljeleting. Frp leder på meningsmålingene foran valget i 2025.
3 måneder siden
Sylvi Listhaug besøkte oljeplattformen Gina Krog og erklærte at tiden for oljeskam er over. Hun ønsker å forlenge norsk oljeproduksjon i hundre år, og argumenterer for at norsk gass er viktig for Europas energisikkerhet og klimaet ved å erstatte kull. Listhaug mener energikrisen har vist behovet for flere energikilder, inkludert norsk olje og gass. Hun møter motstand fra miljøpartier og deler av bransjen som ønsker elektrifisering. Listhaugs retorikk er sterkere enn Høyre og Arbeiderpartiet, og hun ønsker å vise at hun støtter oljebransjen mer enn andre. Dagen etter besøket delte regjeringen ut over 50 nye letelisenser.
18 timer siden
Fremskrittspartiet presenterer en plan for langvarig olje- og gassutvinning. Partiet ønsker en ny oljeoffensiv men ser utfordringer.
3 måneder siden
Venstre-leder Guri Melby hevder at Arbeiderpartiet (Ap) og Fremskrittspartiet (Frp) har en svært lik oljepolitikk, til tross for tilsynelatende uenigheter. Melby mener begge partiene ønsker at Norge skal være det siste landet som omstiller seg bort fra oljeøkonomien. Dette kommer etter at Ap-nestleder Jan Christian Vestre kritiserte Frps oljepolitikk, mens statsminister Jonas Gahr Støre anklaget Frp for å sette en sluttdato for oljen. Venstre ønsker en utfasing av norsk olje og gass, mens Ap vil utvikle naturressurser og være en stabil oljeleverandør. Frp mener Ap vingler i oljepolitikken og ønsker en mer offensiv oljepolitikk.
3 måneder siden
Frp-leder Sylvi Listhaug støtter Senterpartiets motstand mot EUs fjerde energimarkedspakke og mener Norge bør droppe direktivet. Hun argumenterer for at norsk energipolitikk må bestemmes i Norge, ikke i Brussel, for å unngå høyere strømpriser og beskytte norske interesser. Listhaug frykter at EUs direktiver vil påføre norske boligeiere store kostnader og svekke kommunenes vetorett i vindkraftsaker. Selv om Frp er imot energipakken, vil ikke Listhaug stille ultimatum i regjeringsforhandlinger, men lover at det blir en viktig sak. Hun kritiserer også tidligere regjeringer for å ha startet prosessen med utenlandskablene, som Frp nå anser som en tabbe.