Russiske medier vier stor oppmerksomhet til Donald Trumps telefonsamtale med Vladimir Putin og J. D.
Vances tale i München. Samtalen mellom Trump og Putin omtales som et potensielt «historisk skifte» i forholdet mellom Russland og USA.
Vances tale blir også viet stor oppmerksomhet, der Komsomolskaya Pravda beskriver den som en ydmykelse av Europa, hvor Europas «amerikanske herre» refser sine «gamle vasaller». Avisen Izvestia rapporterer om en samtale mellom utenriksministrene Lavrov og Rubio, som antyder en mulig forpliktelse til samarbeid om internasjonale spørsmål, inkludert konflikten i Ukraina.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Russiske medier rapporterer om sterke reaksjoner i Europa etter USAs kritikk, inkludert J.D. Vances tale i München og telefonsamtalen mellom Trump og Putin. Avisen Moskovsky Komsomolets beskriver et sjokkert Europa som sliter med å komme seg etter «sparket under beltestedet» fra USA. Dagsavisen Nezavisimaya Gazeta melder om en kulturkrig mellom USA og EU. Flere europeiske ledere møtes til krisemøte i Paris for å diskutere sikkerheten i Ukraina og Europa, etter USAs oppfordring om at Europa må ta et større ansvar.
2 måneder siden
En telefonsamtale mellom Donald Trump og Vladimir Putin, hvor de ble enige om å samarbeide for å avslutte krigen i Ukraina, vekker internasjonal bekymring. Sikkerhetsforsker Karen-Anna Eggen mener dette signaliserer redusert amerikansk tilstedeværelse i Europa, noe som gir Putin mulighet til å oppfylle sine stormaktsdrømmer. Samtalen kommer samtidig som dansk etterretning advarer om at Russland kan være klar for en storkrig i Europa innen få år, gitt manglende amerikansk involvering. Eggen understreker behovet for at Europa ruster opp raskt, men usikkerhet rundt USAs fremtidige støtte skaper utfordringer. Til tross for press på Russlands økonomi, gir Trumps initiativ Putin et viktig pusterom.
1 måned siden
Russiske medier fokuserer på sikkerhetskrisen mellom USA og Europa etter London-møtet om Ukraina. Avisene siterer Vjatsjeslav Nikonov, som mener Vesten er i oppløsning, og Dmitrij Drobnitskij, som ser Trump som en potensiell alliert. Mediene latterliggjør europeisk militær kapasitet og antyder at Russland kan garantere sikkerhet hvis USA forlater NATO. De viser også til Zelenskyjs vanskelige møte med Trump, og antyder at Europa må klare seg selv.
2 måneder siden
Artikkelen utforsker forholdet mellom Donald Trump og Vladimir Putin, der Trump flere ganger har omtalt Putin som venn. Eksperter stiller spørsmål ved dette, og beskriver relasjonen som et partnerskap basert på felles interesser og gjensidig utnyttelse. Trumps nylige initiativ til samtaler med Putin om Ukraina-krigen har vakt bekymring for et skifte i forholdet mellom USA og Europa. Eksperter mener Putin bevisst spiller på Trumps forfengelighet for å styrke sin egen posisjon, både nasjonalt og internasjonalt, mens Trump forsøker å fremstå som en som kan påvirke Putin.
2 måneder siden
Under sikkerhetskonferansen i München uttrykte USAs visepresident J.D. Vance bekymring for europeiske verdier, spesielt ytringsfriheten, noe som har utløst sterke reaksjoner fra flere europeiske politikere. USA-ekspert Hilmar Mjelde tolker Vances tale som et tegn på at den transatlantiske alliansen er i endring, og at Trump vil behandle Europa som en konkurrent på lik linje med Russland og Kina. Mjelde mener også at NATO kan bli et forhandlingsobjekt for Trump, som ser opp til ledere som Putin og Musk, og at Trump vil prioritere et godt forhold til Russland.
2 måneder siden
Russiske medier omtaler Donald Trumps uttalelser om Ukraina, men er forsiktige i sin tilnærming i påvente av instrukser fra Kreml. Inna Sangadzhieva fra Helsingforskomiteen påpeker at mediene viser Trump som en potensiell alliert, men er usikre på hans uforutsigbarhet. Trumps uttalelser om Zelenskyj som diktator har fått betydelig oppmerksomhet, og russiske medier siterer også Trumps påstand om at samtalene med Russland går bedre enn med Ukraina. Mediene tilpasser seg en ny virkelighet hvor USA ikke lenger fremstilles som hovedfienden, men utviser samtidig forbehold.
1 måned siden
Donald Trump og Vladimir Putin skal diskutere en mulig våpenhvile i Ukraina i en telefonsamtale, hvor Trump ønsker å fokusere på landområder og kraftverk. Europeiske ledere uttrykker bekymring for avtalens potensielle innhold, mens Ukrainas president Zelenskyj anklager Putin for å sabotere fredsprosessen. Russland har avvist ideen om vestlige fredsbevarende styrker i Ukraina, og insisterer på at en fredsavtale må imøtekomme Moskvas krav.
2 måneder siden
Artikkelen hevder at møtet mellom USAs utenriksminister og Russlands Sergej Lavrov markerer et gjennombrudd og et brudd med vestlig isolasjon av Russland. Det spekuleres i om Donald Trump vil besøke Putin i Moskva, kanskje til og med delta på feiringen av seiersdagen 9. mai, noe Zelenskyj frykter. Dette vil gi Putin en stor diplomatisk seier og legitimitet. Samtidig uttrykkes det bekymring for at Europa og spesielt Ukraina blir satt på sidelinjen i prosessen, og at en eventuell fredsavtale ikke må dikteres av Russland. Artikkelen understreker at Ukraina må inkluderes i samtalene, og at Putin ikke må belønnes for å ha startet krigen.
2 måneder siden
Donald Trump har hatt samtaler med Vladimir Putin om krigen i Ukraina, noe som har skapt bekymring blant flere ledere internasjonalt. Trump antyder en mulig våpenhvile, men også at Ukraina neppe vil få tilbake alle okkuperte områder. Uttalelsene har ført til frykt for at Ukraina kan lide et nederlag. Natos generalsekretær understreker viktigheten av at Ukraina er involvert i forhandlinger, mens Tysklands utenriksminister krever at Europa inkluderes og oppfordrer til økte investeringer i forsvar. Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver anklager ham for å ha «overgitt seg til Putin», og mener han ofrer ukrainsk suverenitet.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps forhold til Vladimir Putin og påstander om russisk innflytelse. Trump har snudd i synet på Ukraina-krigen, noe som overrasker eksperter. Det spekuleres i om Trump har kompromitterende informasjon lagret i Russland, inkludert en påstått video. Tidligere etterretningssjef Christoffer Steele mener Putin har en spesiell posisjon hos Trump, og at russerne føler de har fått god valuta for pengene. Mueller-rapporten konkluderte med russisk innblanding i valget i 2016, men fant ingen bevis for konspirasjon mellom Trump og Russland.