Frøya i Trøndelag har blitt tildelt prisen for Europas beste filmlokasjon under filmfestivalen i Berlin, for sin rolle i Netflix-serien «Milliardærøya». Dette er første gang en norsk lokasjon mottar denne utmerkelsen.
Ordfører Kristin Furunes Strømskag understreker at prisen er en anerkjennelse av lokalsamfunnets innsats for å gjøre Frøya attraktiv for filmskapere. Regissør Marit Moum Aune roser kombinasjonen av vakker natur og lokal gjestfrihet.
Filmkritiker Marte Hedenstad fremhever at prisen representerer verdifull reklame for Norge som et attraktivt filmland.
2 måneder siden
Frøya i Trøndelag er kåret til Europas beste filmlokasjon under filmfestivalen i Berlin. Øya er den første norske lokasjonen som mottar denne prisen, mye takket være sin rolle i Netflix-serien «Milliardærøya». Norsk filminstitutt fremhever det imponerende arbeidet som er gjort i Trøndelag og Frøyas vakre fremtoning i serien.
2 måneder siden
Frøya i Trøndelag er tildelt juryprisen for Europas beste filmlokasjon under filmfestivalen i Berlin for sitt bidrag i Netflix-serien «Milliardærøya». Ordfører Kristin Furunes Strømskag fremhever at dette er en anerkjennelse for alle på Frøya som har gjort øya attraktiv for filmskapere. Regissør Marit Moum Aune berømmer den unike kombinasjonen av vakker natur og lokal gjestfrihet. Filmkritiker Marte Hedenstad påpeker at denne prisen er verdifull reklame for Norge som filmlandsby.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Frøya i Trøndelag er tildelt juryprisen for Europas beste filmlokasjon under filmfestivalen i Berlin for sitt bidrag i Netflix-serien «Milliardærøya». Ordfører Kristin Furunes Strømskag fremhever at dette er en anerkjennelse for alle på Frøya som har gjort øya attraktiv for filmskapere. Regissør Marit Moum Aune berømmer den unike kombinasjonen av vakker natur og lokal gjestfrihet. Filmkritiker Marte Hedenstad påpeker at denne prisen er verdifull reklame for Norge som filmlandsby.
2 måneder siden
Den norske regissøren Dag Johan Haugerud vant Gullbjørnen for beste film med «Drømmer» under filmfestivalen i Berlin. En rørt Haugerud takket for prisen og oppfordret folk til å skrive og lese mer. «Drømmer» er den andre filmen i trilogien «Sex, Drømmer, Kjærlighet», og hadde sin internasjonal premiere på festivalen. Produsentene Hege Hauff Hvattum og Yngve Sæther var også til stede og uttrykte sin begeistring. Gullbjørnen er hovedprisen ved filmfestivalen i Berlin, og sist en norsk film deltok i hovedkonkurransen var i 2019 med Hans Petter Molands «Ut og stjæle hester».
2 måneder siden
Den norske filmen «Drømmer», regissert av Dag Johan Haugerud, har vunnet Gullbjørnen under filmfestivalen i Berlin. Dette er første gang en norsk film mottar denne prestisjetunge prisen, noe som gjør det til en historisk begivenhet. Haugerud uttrykte stor glede og overraskelse over seieren. Filmen konkurrerte mot 18 andre filmer, inkludert bidrag fra anerkjente regissører som Richard Linklater. «Drømmer» er den andre filmen i Haugeruds trilogi «Sex, Drømmer og Kjærlighet», og følger en ung jente som forelsker seg i læreren sin. Filmen utforsker temaer som forelskelse og litterære kvaliteter, og skildrer reaksjonene til hennes mor og bestemor når de leser hennes historie. Kulturminister Lubna Jaffery gratulerer Haugerud og understreker viktigheten av internasjonal anerkjennelse for norsk film.
2 måneder siden
Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve er tildelt «Kon-Tiki prisen» under Nordisk Films prisutdeling «Isbjørnen» for deres bidrag til å fremme norsk film internasjonalt. Ullmann Tøndel hedres for sin prisvinnende spillefilmdebut «Armand», som vant Caméra d'Or i Cannes, mens Reinsve anerkjennes for sine roller i både norske og amerikanske produksjoner. Reinsve fremhever at norsk film har etablert seg internasjonalt, med premierevisninger i prestisjetunge festivaler og suksess på strømmetjenester. Juryen består av norske filmfolk, og prisvinnerne deler 75 000 kroner.
8 timer siden
Tre norske TV-serier mottok til sammen fem priser under årets Canneseries-festival. Seriene ble hedret for både manus, skuespill og som beste produksjoner.
3 måneder siden
Den norske Netflix-serien «La Palma», som handler om nordmenn på ferie i en vulkankatastrofe, har oppnådd over 58 millioner visninger. Dette plasserer serien på 9. plass over de mest populære ikke-engelskspråklige seriene på Netflix. Manuskriptforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad fremhever lagarbeidet som en nøkkelfaktor for suksessen. Skuespiller Thea Sofie Loch Næss, som spiller en forsker i serien, forteller om sterke opplevelser under innspillingen. Regissør Kasper Barfoed anser den globale mottakelsen som en stor påskjønnelse for innsatsen som er lagt ned i produksjonen. Serien fortsetter å trende og forventes å nå enda flere seere.
2 måneder siden
Den norske filmen «Drømmer», regissert av Dag Johan Haugerud, er nominert til den prestisjetunge Gullbjørnen-prisen under filmfestivalen Berlinalen. Haugerud og produsent Yngve Sæther uttrykker stor spenning og glede over nominasjonen. Filmen, som er den andre i Haugeruds trilogi «Sex Drømmer Kjærlighet», handler om en 17-åring som forelsker seg i læreren sin. Sist en norsk film var nominert til Gullbjørnen var i 2019. Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt, hyller Haugerud for prestasjonen.
7 timer siden
To norske serier mottok flere priser ved den internasjonale festivalen Cannesseries. Seriene «Ølhunden Berit» og «Nepobaby» ble hedret for både skuespill, manus og som beste serie.
2 måneder siden
Arne Lygre og Johan Harstad er Norges nominerte til Nordisk råds litteraturpris 2025. Lygre er nominert for «I vårt sted», mens Harstad er nominert for «Under brosteinen, stranden!», som fikk terningkast fem av NRK og betegnes som en «enorm prestasjon». Nordisk råds litteraturpris regnes som en av de mest prestisjefylte i Norden. I fjor vant Niels Fredrik Dahl prisen for «Fars rygg», Norges første seier siden Jon Fosse i 2015.
3 måneder siden
Lofotlam har blitt tildelt status som beskyttet geografisk betegnelse (PGI), og er dermed anerkjent på lik linje med kjente matvarer som parmesan og roquefort. Landbruks- og matminister Geir Pollestad fremhever dette som en stor dag for Lofoten og norsk matkultur. Utmerkelsen ble overrakt under en seremoni i Berlin. Det unike med Lofotlam er knyttet til det milde klimaet fra Golfstrømmen, som gir frodige fjellsider og dermed en spesiell smak på kjøttet. PGI-merket er viktig for markedsføring i Europa, og bidrar til å sette norsk mat på kartet. Fra før har Norge fire andre produkter på denne listen: tørrfisk, fenalår, akevitt og vodka.