Mange deltakere i Bergen City Maraton trengte helsehjelp under eller etter løpet. Totalt 23 løpere ble innlagt på sykehus etter arrangementet.
Artikkelen rapporterer at 23 deltakere i Bergen City Maraton ble innlagt på sykehus etter løpet. Flere titalls trengte helsehjelp totalt.
Overlege Erik Thomassen ved Haraldsplass diakonale sykehus, som tok imot ti pasienter, peker på dårlige forberedelser og at løpere presset seg for hardt som årsak. Han beskriver pasienter som forvirrede, med tegn på organskader, og noen så dårlige at hjertestansberedskap var nødvendig.
Haukeland sykehus innla 13 deltakere, og det var 25 ambulanseoppdrag. BCM-sjef Roger Gjelsvik erkjenner at det ble varmere enn forventet, men avviser at mangel på mat eller drikke forårsaket problemene, og viser til store mengder utdelt forsyning.
Erik Thomassen
Roger Gjelsvik
Haraldsplass diakonale sykehus
Haukeland sykehus
Bergen City Maraton
NTB
Bergen
Haraldsplass diakonale sykehus
Haukeland sykehus
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 dag siden
Flere deltagere i Bergen City Maraton trengte helsehjelp lørdag. Totalt 23 løpere ble innlagt på sykehus etter arrangementet.
1 dag siden
Flere titalls deltakere i Bergen City Marathon trengte helsehjelp. Totalt 23 løpere ble innlagt på sykehus etter arrangementet.
1 dag siden
Mange løpere ble innlagt på sykehus etter å ha deltatt i Bergen City Marathon. Flere hadde alvorlige symptomer som utmattelse og skader på indre organer.
3 måneder siden
NRK har mottatt 13 klager til Kringkastingsrådet etter en episode av «Helt Ramme sporter» der programleder Nicolay Ramm og influenser Emilie Voe Nereng deltok i et vinmaraton. I løpet av det 42 kilometer lange løpet drakk de 23 glass vin. NRK advarte om alkoholmengden i starten av episoden og hadde helsepersonell til stede. Klagene omhandler drikkingen i programmet. Under innspillingen falt Voe Nereng og skadet seg, med en knekt tann og skrubbsår. NRK Sport forventet reaksjoner på episoden, som de beskriver som en del av konseptet med å oppsøke sprø og ekstreme sporter.
1 måned siden
Artikkelen omhandler 174 dødsfall som har skjedd i forbindelse med legevaktbesøk i Norge de siste fem årene. Helsetilsynet uttrykker bekymring for mørketall og peker på feil i diagnostikk og kommunikasjon mellom legevakt og sykehus som kritiske punkter. Pasient- og brukerombudet reagerer på hendelsene og fremhever risikoen for feilvurderinger grunnet tidspress og mangelfull informasjon. Helsetilsynet understreker behovet for bedre ledelse, riktig kompetanse og grundig gjennomgang av feil, samt at mange henvendelser burde vært håndtert av fastlegen for å redusere presset på legevaktene.
2 måneder siden
Emil Gukild eksperimenterte med KI-styrt kosthold i oppladningen til skirenn, men erfarte at det resulterte i negative konsekvenser. KI anbefalte et svært karbohydratrikt kosthold med mye godteri og ris, noe som førte til at han følte seg uvel og presterte dårlig under konkurranser. Under Montebellorennet ble han passert av over hundre løpere. Anders Aukland forteller om en lignende historie der hans bror Jørgen spiste 18 poteter kvelden før Vasaloppet og måtte bryte rennet. Aukland anbefaler å redusere fiber og øke karbohydratinntaket de siste dagene før konkurranser, men understreker viktigheten av å ikke overdrive.
3 måneder siden
Det nye sykehuset i Narvik har store problemer med temperaturen. Pasienter opplever at noen rom er for kalde, mens andre er for varme. En pasient beskriver det som uholdbart og mener sykehuset burde vært stengt. Driftsleder ved sykehuset bekrefter at det er problemer med å fordele varmen jevnt, men avviser at temperaturene har vært uforsvarlig lave. Sykehuset bruker bergvarme, men sliter med å få varmen distribuert riktig. Pasientene roser de ansatte for deres innsats, men temperaturen er fortsatt et problem som sykehuset jobber med å løse.
4 måneder siden
Fastleger i Ålesund slår alarm om kritisk mangel på leger som fører til overbelastning og fare for kollaps i legevakten. Mange leger har fritak fra legevakt på grunn av høyt arbeidspress, og de gjenværende legene må ta flere vakter. Dette skjer samtidig som over 160 000 nordmenn står uten fastlege. Kommunen har økt antall vakter per lege, noe som forverrer situasjonen. Legene beskriver uforsvarlige arbeidsforhold med lange vakter og lite hvile. Allmennlegeforeningen erkjenner utfordringene, men mener situasjonen er stabilisert. Kommuneoverlegen oppfordrer til solidaritet blant legene, men legene mener det er behov for flere fastleger og faste leger på legevakten.
4 måneder siden
Sykehuset Telemark har meldt fem alvorlige hendelser til Helsetilsynet etter at pasienter fikk forsinkede kreftdiagnoser på grunn av lang ventetid på koloskopi. En pasient er død, en har usikker prognose, mens tre ikke har tegn til prognosetap. Sykehuset beklager hendelsene og erkjenner at manglende systemer kan ha bidratt til forsinkelsen. Det har vært kjent over tid at det er risiko for pasientskade grunnet lange ventelister. Statsforvalteren har åpnet tilsynssak, og sykehuset har iverksatt tiltak for å redusere ventetiden.
1 måned siden
Statsforvalteren har etter et tilsyn avdekket flere mangler ved legevakten i Oslo. Kommunen oppfyller ikke kravet om at 80 prosent av telefonhenvendelsene skal besvares innen to minutter. I perioden undersøkelsen ble utført varierte andelen besvarte anrop innen to minutter mellom 28 og 61 prosent per måned, mens antall ubesvarte anrop varierte mellom 3031 og 9866 per måned. Andre avvik inkluderer manglende opplæring i nødnett for ansatte, manglende helsefaglig kompetanse hos personell på legevaktsentralen, manglende kurs i akuttmedisin og volds- og overgrepshåndtering, samt manglende tilrettelegging for taushetsplikt i venterom. Statsforvalteren mener allmennlegevakten drives med for høy risiko for svikt.