Hyttemarkedet viser tegn til normalisering etter pandemiårene, med økt salgsvolum, men moderat prisvekst. Salget av kostbare hytter holder seg stabilt, mens markedet for nye hytter sliter.
Fjell- og innlandshytter opplever prisstigning, i motsetning til sjøhytter.
En økende andel utenlandske kjøpere, spesielt ved alpinanlegg, investerer i norske hytter, drevet av den svake kronekursen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Hyttemarkedet i Norge viser tegn til å ha tatt seg opp igjen i 2024 etter et par svake år. Salget har økt med nesten 20 prosent sammenlignet med 2023, og volumet er tilbake på nivåer fra før pandemien. Gjennomsnittsprisen for en fritidsbolig ligger på rundt 2.97 millioner kroner, men det er en økning i salget av dyrere hytter. Fjellhytter og innlandshytter har hatt en prisøkning, mens sjøhytter har hatt en liten nedgang. Eksperter forventer en stabil utvikling i hyttemarkedet fremover.
2 måneder siden
Hyttemarkedet viser tegn til å ha tatt seg opp igjen etter et par svake år. Eiendom Norge melder om en økning i hyttesalget på 18,3 prosent i 2024, sammenlignet med året før. Totalt ble det solgt 6.636 hytter. Salget er nå tilbake på nivået før pandemien. Det er spesielt salget av dyrere hytter som har økt. Trysil, Hol og Vinje er de mest populære hyttekommunene. DNB Eiendom melder om en økning i utenlandske hyttekjøpere, og forventer at denne trenden vil fortsette.
2 måneder siden
Hyttemarkedet i Norge viser tegn til oppgang, med en økning i salg på nesten 20 prosent i 2024, tilbake til nivåene fra 2019. Fjell- og innlandshytter har opplevd den største prisstigningen, mens sjøhytter har hatt en nedgang. En spesifikk hytte på Kvamskogen, uten innlagt vann og avløp, ble solgt for nesten det dobbelte av prisantydningen etter en intens budkrig. Meglere forventer økt aktivitet i markedet frem mot vinterferien, og ser en økning i salget av luksushytter, som tilsynelatende er mindre påvirket av økonomisk usikkerhet.
7 dager siden
Hyttemarkedet i Norge viser økt aktivitet, spesielt i salg av brukte fritidsboliger. Ifølge Finn Eiendom er det rekordhøyt antall hytter til salgs på FINN med 5476 annonser, og 15 prosent flere nye annonser i 2024 sammenlignet med samme periode i fjor. Eiendom Norge rapporterer at det ble solgt 6636 brukthytter i 2024, en økning på 20 prosent fra 2023, og markedet er tilbake på nivå med 2019. Til tross for usikkerhet i verdensøkonomien, frykter ikke norske husholdninger økonomisk nedgang. Samtidig sliter hyttebyggerne med høye kostnader og lav byggeaktivitet, noe som har ført til konkurser og utfordringer for kommuner som er avhengige av hytteturisme. Mange pensjonister selger hyttene sine på grunn av høye driftskostnader, spesielt strømpriser. En økende andel hytter kjøpes av utenlandske kjøpere, særlig svensker, delvis på grunn av svak krone. Hyttesalget har tre hektiske perioder i året, med påske som en av de viktigste.
3 måneder siden
Artikkelen beskriver hvordan utenlandske kjøpere nå dominerer det norske hyttemarkedet, mens nordmenn er mer tilbakeholdne. Dansker, svensker og tyskere strømmer til for å kjøpe fritidsboliger, hovedsakelig på grunn av den svake norske kronen som gir dem en betydelig rabatt. Hytteprisene har falt siden pandemien, og det er nå et kjøpers marked med mange salg under prisantydning. Samtidig forventes prisene å stige på sikt grunnet lav nybyggaktivitet og forventede rentekutt.
11 dager siden
Artikkelen omhandler et tregt marked for nye hytter, som skyldes storstilt utbygging under pandemien, stigende renter og høyere byggekostnader. Salget av brukthytter holder seg stabilt, men nyhyttemarkedet sliter. Hytteekspert Carl Christian Mathiesen fra Prognosesenteret mener dette kan bli normalen fremover. Eiendom Norge beskriver markedet som «fryktelig treigt» og peker på at høyere renter og økonomisk usikkerhet gjør at folk heller kjøper brukt. Flere konkurser i hyttebransjen er et resultat av mindre etterspørsel etter nye hytter.
2 måneder siden
Den svake kronekursen har ført til en økning i utenlandske hyttekjøpere i Norge, spesielt ved alpinanlegg. DNB Eiendom melder om en dobling i antall utenlandske kjøpere. Norge markedsføres nå som et rimelig ferieparadis, noe som tiltrekker turister fra Mellom-Europa. Hyttemarkedet er i bedring, med økning i antall tinglysninger og medianpris. Kronekursen påvirkes av internasjonale faktorer som uttalelser fra Donald Trump, oljeprisen og rentedifferanse.
1 måned siden
Etter en periode med høy aktivitet og prisvekst i boligmarkedet, meldes det nå om en nedgang, spesielt i Oslo. Antall solgte boliger og antall budgivere har gått ned, og det tar lengre tid å selge boliger. Meglere melder om at folk er mer forsiktige på grunn av usikkerhet i verdensøkonomien. Samtidig er det fortsatt stor interesse for førstegangskjøp. Andre eksperter mener markedet fortsatt er sterkt og at rentebeslutninger ikke vil påvirke bruktboligmarkedet nevneverdig. Boligprisene har steget betydelig hittil i år, men forventes å stabilisere seg fremover.
1 måned siden
Etter flere år med lav aktivitet i nyboligmarkedet, meldes det om økt salg etter nyttår. Flere aktører i bransjen rapporterer om lyspunkter og økt etterspørsel. Prisene på nye boliger i Oslo har steget, og salget er det høyeste siden mars 2022. Trenden ser ut til å spre seg til andre store byer. Boligprodusentene forventer at markedet er klar for mange nye prosjekter for salg fremover, men understreker at byggeaktiviteten fortsatt er på et lavt nivå.
4 dager siden
Boligmarkedet i Norge startet 2025 med en uvanlig sterk prisvekst i januar og februar, men i mars stabiliserte prisene seg til en mer normal oppgang. Eksperter fra Nordea Markets og ledende eiendomsmeglere mener det største prisløftet nå er bak oss, og at boligprisene vil utvikle seg mer normalt frem mot sommeren. Den tidligere forventningen om rentekutt, som kunne ha stimulert boligmarkedet ytterligere, har blitt dempet etter at Norges Bank droppet rentekuttet i mars. Samtidig bidrar høy lønnsvekst og økt salg av nye boliger til å balansere markedet. Markedet preges fortsatt av høy aktivitet, men prisveksten er mer moderat, spesielt i høyprissegmentet, mens mindre boliger fortsatt opplever noe sterkere prisvekst.