Google har lansert AI-agenter basert på Gemini som kan utføre oppgaver på datamaskiner og mobiltelefoner. Disse agentene integreres med Google-tjenester som Workspace, Maps og YouTube Music, og kan kommunisere med andre apper via utvidelser.
Brukere kan gi agentene tillatelse til å dele personopplysninger og innhold med andre tjenester. AI-agentene kan utføre enkle oppgaver som å sette alarmer og sende meldinger, men også mer avanserte oppgaver som å lese e-poster og lage avtaleforslag.
Google tilbyr brukere å teste AI-agentene på Google Gemini.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
22 dager siden
Google lanserer en ny funksjon i Gemini som gir AI-assistenten tilgang til brukerens kamera og skjerm, slik at den kan gi sanntidshjelp basert på det brukeren ser. Dette gjelder Gemini Advanced-brukere med kompatible Android-telefoner, samt Gemini Basic-brukere med Pixel 9 eller Samsung S25. Gemini kan hjelpe med alt fra å vurdere antrekk til å feilsøke tekniske problemer eller planlegge oppussing. Funksjonen bygger videre på Project Astra, et Google-prosjekt som har som mål å utvikle en AI-assistent som forstår og samhandler naturlig med omgivelsene.
3 måneder siden
Artikkelen hevder at mobiltelefonens neste store utvikling ikke ligger i maskinvare, men i kunstig intelligens (AI). Mens tidligere nyheter handlet om bedre kameraer og batteritid, fokuserer nå utviklingen på AI-funksjoner som er tilgjengelige for folk flest. Generativ AI, spesielt gjennom Google Gemini på Android, gir telefonene nye muligheter. Samsung er en pådriver med sin Galaxy AI, mens Apple er mer avventende. AI gjør at mobilen kan utføre oppgaver som å oppsummere e-poster eller legge til kalenderhendelser, og tilpasse seg brukerens behov. Dette fører til at mobilene blir mer optimalisert for hverdagsbruk, og at vi ikke trenger å bytte dem ut like ofte.
3 måneder siden
Artikkelen gir en innføring i kunstig intelligens (AI), med fokus på generativ AI. Den forklarer hvorfor og hvordan man kan begynne å bruke verktøy som ChatGPT, og gir konkrete eksempler på bruksområder. Artikkelen understreker at AI kan være en nyttig assistent både i jobb og privatliv, og at det finnes flere alternativer til ChatGPT, som Google Gemini og Microsoft Copilot. Den diskuterer også forskjellen mellom ulike AI-verktøy, som Perplexity, og forklarer hvorfor det er viktig å forstå deres ulike funksjoner. Artikkelen konkluderer med at AI er et nyttig verktøy som kan forenkle hverdagen.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Googles nye verktøy «Automated Discounts» (GAD), som tillater nettbutikker å tilby ulike priser basert på markedsovervåking og kundenes atferd. Dette fører til prisforskjeller for samme produkt, avhengig av om kunden kommer via Google-annonse eller direkte. Høyskolelektor Karl Philip Lund mener dette kan endre netthandelen og straffe lojale kunder. Virke advarer mot svekket tillit, mens Forbrukertilsynet undersøker påvirkningen på førpris-regler. Lyko bruker verktøyet, ser risiko for økt Google-makt, men finner det vanskelig å unngå.
1 måned siden
Ukens teknologinyheter omfatter kontroverser rundt bildegenerering, KI-juks og Elon Musks salg av X til xAI. ChatGPTs bildegenerator ble oppdatert etter kritikk om kopiering av kunstnere. I Tromsø ble det avdekket en KI-skandale der kommunen brukte oppdiktede kilder. Google lanserte modellen «Gemini 2.5 Pro Experimental». Samsung lanserer en støvsuger som gir varsler og en vaskemaskin med kunstig intelligens. I USA ble en fan utestengt fra en konsert på grunn av ansiktsgjenkjenning. Spillet Inzoi har fått positiv mottakelse, men muligheten for å kjøre over personer er fjernet.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler personvernproblemer knyttet til at Google og Apple implementerer funksjoner som skanner brukernes bilder uten å informere dem først. Google installerer SafetyCore på Android-enheter, mens Apple bruker Enhanced Visual Search for å identifisere landemerker. Begge funksjonene kan deaktiveres, men dette kan redusere søkefunksjonaliteten. Kritikken retter seg mot manglende åpenhet rundt implementeringen, ikke nødvendigvis teknologien i seg selv.
2 måneder siden
Schibsted Media og OpenAI har inngått et strategisk partnerskap som innebærer at Schibsteds nyhetsartikler blir tilgjengelig i OpenAIs tjenester, inkludert ChatGPT. Avtalen omfatter merkevarer som VG, Aftenposten, Aftonbladet og Svenska Dagbladet. Artiklene vil bli brukt til å levere oppdaterte nyhetssammendrag, med tydelig kildehenvisning. Schibsted Media ser dette som en del av sin strategi for å integrere AI-teknologi for å støtte journalistikken. Samarbeidet vil gjøre Schibsteds journalistikk tilgjengelig for nye målgrupper, samtidig som ChatGPTs brukere får tilgang til oppdatert informasjon fra Norden. Avtalen gir også Schibsted innsikt i produktivitetsgevinster og brukerengasjement.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler fremveksten av AI-agenter i kryptovalutamarkedet. Disse agentene opererer autonomt og analyserer markedstrender, gir investeringsråd og handler i markedet. AI-agenten Truth Terminal skapte memecoinen $GOAT, som raskt oppnådde en markedsverdi på over en milliard dollar. Andre prosjekter som ai16z og Griffain har også oppnådd betydelig markedsverdi ved å bruke AI i kryptohandel. En unik utvikling er kryptovalutaen $LUM, skapt av to AI-agenter uten menneskelig innblanding. AI-agenter blir nå også omsatt som tokens, noe som gir investorer tilgang til deres tjenester. Det er viktig å være oppmerksom på både muligheter og utfordringer knyttet til AI-agenter, inkludert risiko for manipulasjon og behovet for ny digital kompetanse.
2 måneder siden
OpenAI har lansert en ny KI-modell kalt «Deep Research», som skal fungere som en forskningsassistent. Modellen kan søke på internett etter informasjon i form av bilder, PDF-er og tekst, og deretter generere en tekst basert på funnene. Ifølge OpenAI skal modellen kunne gjøre research på ti minutter som ville tatt mennesker mange timer. «Deep Research» vil bli tilgjengelig i ChatGPTs app i løpet av februar, men selskapet understreker at dette er en midlertidig versjon. Modellen har foreløpig ikke tilgang til innhold bak betalingsmur eller som krever innlogging. Google har en lignende modell, men ifølge en KI-ekspert er OpenAIs versjon mer detaljert.
12 dager siden
Googles bærekraftssjef i Europa, Adam Elman, argumenterer for at selskapets datasentre er nødvendige for å utvikle AI-løsninger som kan redusere globale klimagassutslipp. Han påpeker at Google investerer i fornybar energi, men erkjenner at selskapets egne utslipp har økt. Googles datasenter i Skien kan potensielt bruke en betydelig andel av Norges totale strømproduksjon. Elman understreker at Google samarbeider med andre aktører for å utvikle klimaløsninger og vil benytte karbonkreditter for å kompensere for egne utslipp.