Stengte offentlige toaletter i Henningsvær skaper problemer for både turister og fastboende. Turister må gjøre fra seg utendørs, noe som fører til frustrasjon.
Innbyggerforeningen ber kommunen om å finne en løsning, men kommunen sliter med dårlig økonomi og har stengt toalettene i vinterhalvåret. Ordføreren erkjenner problemet og den vanskelige økonomiske situasjonen, men sier at kommunen må prioritere hardt.
Det foreslås betalingsløsning eller samarbeid med lokale virksomheter for å holde toalettene åpne. Turismen øker, men kommunens økonomi blir dårligere.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Innbyggere i Henningsvær er frustrerte over at de offentlige toalettene er stengt store deler av året, noe som fører til at turister gjør fra seg utendørs. Turistene, som kommer i økende antall også om vinteren, mangler tilgjengelige toaletter når kafeer og restauranter er stengt. Lokalbefolkningen melder om ubehagelige situasjoner der turister bruker uteboder og parkeringsplasser som toalett. Kommunen begrunner stengingen med manglende midler, men ordføreren ser på besøksbidrag som en mulig løsning for å legge til rette for helårsturisme.
1 måned siden
Taxisjåfører og reiselivsnæringen i distriktene opplever store problemer på grunn av mangel på hurtigladere for elbiler. Stadlandet er spesielt hardt rammet, der de eksisterende hurtigladerne er ute av drift, noe som fører til lange kjøreturer til nærmeste ladepunkt og tapte inntekter. Dette kan også gå ut over beredskapen for pasienttransport. Elbilforeningene erkjenner at situasjonen er utfordrende, spesielt i utkantområder, til tross for en generell økning i antall ladepunkter. Kommunen skyver ansvaret over på kommersielle aktører, mens en politiker har tatt saken til samferdselsministeren. Frykten er at mangelen på lademuligheter vil ramme både lokalbefolkning og turister.
1 måned siden
En gjennomgang utført av NRK avslører at stadig flere kommuner opplever økonomiske vanskeligheter, med et samlet underskudd på nesten 4 milliarder kroner i 2024. Flere ordførere beskriver situasjonen som krevende og understreker behovet for omstilling og effektivisering. I Melhus vurderte politikerne å ta opp lån for å sikre lønnsutbetaling, mens Harstad har vært nødt til å redusere i helse- og velferdstjenester. Kommunenes sektororganisasjon (KS) påpeker at presset på tjenestene er større enn befolkningsveksten skulle tilsi, og at dette representerer en langsiktig utfordring for kommunesektoren.
2 måneder siden
Flere norske kommuner slår av gatelys, spesielt langs private veier, på grunn av økonomiske utfordringer. Innbyggere som Daniel Melberg i Sandefjord opplever dette som utrygt og problematisk. Kommunalsektorens organisasjon (KS) bekrefter den vanskelige økonomiske situasjonen for kommunene, selv om de ikke har en fullstendig oversikt over omfanget av gatelyskutt. Sandefjords ordfører forklarer at dette er en nødvendig prioritering, da kommunen ikke anser det som sitt ansvar å betale for belysning på private veier. Kommunal- og distriktsministeren understreker at kommunene selv kjenner sine lokale forhold best, men påpeker at regjeringen har gitt ekstra økonomisk støtte.
25 dager siden
Artikkelen omhandler den kraftige økningen i ferjetrafikken etter at flere samband ble gratis. Dette har ført til kapasitetsproblemer og frustrasjon, spesielt i helgene, der mange biler blir stående igjen på kaia. Ordføreren i Austevoll ønsker ikke å gjeninnføre betaling, mens fylkesordføreren i Vestland peker på manglende midler til å øke kapasiteten og foreslår å prioritere lokale innbyggere. Regjeringen sier fylkeskommunene må løse utfordringene innenfor eksisterende budsjettrammer, uten å love endringer i prisstrukturen.
2 måneder siden
Beboere og butikkdrivere i Vår Frue Strete i Trondheim er misfornøyde med plasseringen av utedoene og urinalene som er satt opp i forbindelse med ski-VM. De mener toalettene blokkerer forretningene deres og skjemmer ut området. En beboer klager også over støy fra VM-scenen og mener området ser sjuskete ut. Kultursjefen i Trondheim har tidligere uttalt at toalettene skulle flyttes og skjermes, men dette har ikke skjedd.
1 måned siden
Boligmangel i Tromsø fører til at voldsutsatte sliter med å finne bolig etter endt opphold på krisesenteret, noe som skaper sprengt kapasitet. Krisesenteret opplever at beboere må bo der lenger enn ønskelig, fordi de ikke finner et sted å flytte. Lederen for krisesenteret påpeker at økt turisme og bruk av Airbnb bidrar til problemet, og etterlyser flere kommunale boliger. Kommunen er klar over situasjonen og jobber med å finne akutte løsninger, men sliter med å skaffe nok boliger.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler økende reisetrender som natturisme, «silent travel» og «sleep tourism», der Nord-Norge er en attraktiv destinasjon. Utenlandske overnattinger har økt kraftig, og reiselivsaktører tilpasser seg. Likevel er det utfordringer knyttet til infrastruktur, som toalettmangel, parkering og vinterveiforhold. Samarbeid mellom næringsliv og offentlige aktører er nødvendig for å håndtere den økende turismen og sikre gode opplevelser for besøkende. Artikkelen belyser også at mange turister søker ro og naturopplevelser vekk fra overfylte turistmål.
1 måned siden
Artikkelen omhandler utfordringer knyttet til økende turisme i Norge, med fokus på manglende respekt for privatliv, forsøpling og press på lokalsamfunn. Forfatteren deler personlige opplevelser der turister invaderer privatlivet og skaper ubehagelige situasjoner. Artikkelen belyser også de negative konsekvensene av turisme, som økt press på boligmarkedet og slitasje på naturen. Det argumenteres for behovet for bedre organisering, finansiering og holdningskampanjer for å sikre en mer bærekraftig turisme.
2 måneder siden
Ordførere i Vadsø og Sør-Varanger roper om hjelp på grunn av kraftkrise i Øst-Finnmark. De mener at mangel på strøm hindrer næringsutvikling og fører til fraflytting. Ordførerne kritiserer statlige etater for å stoppe lokale initiativer som vindkraft og fiskeoppdrett. Forsvaret motsetter seg vindmøller av hensyn til eget utstyr, mens NVEs saksbehandling av ny kraftlinje tar lang tid. Ordførerne etterlyser bistand fra regjeringen for å løse kraftmangelen og sikre regionens fremtid. De frykter at mangelen på strøm vil føre til ytterligere nedgang i folketallet og tap av arbeidsplasser.