Oljeservice-selskapene Subsea 7 og Saipem kunngjorde søndag kveld at de slår seg sammen og danner selskapet Saipem7. Siem Industries, kontrollert av Kristian Siem, blir største aksjonær med 11,8 prosent av aksjene, og Siem selv vil innta rollen som styreleder.
Fusjonen innebærer at Subsea 7-aksjonærer vil motta 6,68 Saipem-aksjer for hver aksje de eier i Subsea 7.
Selskapene verdsettes likt i fusjonen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Subsea 7 og Saipem slår seg sammen til Saipem 7, noe som førte til at Subsea 7-aksjen steg kraftig på Oslo Børs. Siem Industries blir største aksjonær, og Kristian Siem blir styreleder i det nye selskapet. Subsea 7 vil utbetale et ekstraordinært utbytte før sammenslåingen gjennomføres. Analytikere forventer en attraktiv verdsettelse og økt inntjening for det sammenslåtte selskapet. Dof melder om økt driftsresultat og planlegger å starte utbyttebetaling til aksjonærene.
2 måneder siden
Subsea 7-eier Kristian Siem forsvarer den foreslåtte fusjonen med italienske Saipem, og argumenterer for at sammenslåingen vil skape en aktør som er i stand til å håndtere stadig større offshore-prosjekter. Avtalen vil skape en oljeservice-gigant med en betydelig ordrereserve og et stort antall ansatte. Selv om analytikere har uttrykt skepsis, tror Siem at aksjonærene vil forstå fordelene og at konkurransemyndighetene vil godkjenne fusjonen. Folketrygdfondet og Storebrand vil vurdere fusjonen nøye før de stemmer på generalforsamlingen, men Storebrand ser allerede flere positive elementer i forslaget.
2 måneder siden
Subsea 7-aksjen opplever en kraftig økning etter kunngjøringen om en sammenslåing med italienske Saipem, som vil etablere en ny gigant innen oljeservice. Handelen i aksjen ble midlertidig stoppet, men aksjen steg 10 prosent etter at handelen ble gjenopptatt. I tillegg har offshorerederiet Dof rapportert et økt brutto driftsresultat og forventer å starte utbyttebetalinger til aksjonærene i andre kvartal. Solcelleselskapet Otovo viser forbedring, men har fortsatt et negativt driftsresultat.
2 måneder siden
Aker Carbon Capture foreslår å utbetale et ekstraordinært utbytte på 3,5 milliarder kroner til sine aksjonærer, tilsvarende 5,8 kroner per aksje. Forslaget kommer etter en sammenslåing av selskapets virksomhet innen CO₂-fangst og lagring med SLB, som resulterte i en gevinst på 4,9 milliarder kroner. Styreleder Kristian Røkke omtaler selskapet som en suksess og er fornøyd med å returnere kapital til eierne. Utbetalingen skal godkjennes på en ekstraordinær generalforsamling 7. mars. Styret foreslår også å redusere aksjekapitalen i selskapet med 98 prosent for å tilpasse den til dagens drift.
3 måneder siden
Styret i Sea1 Offshore har godkjent et utbytte på 7 kroner per aksje, tilsvarende totalt 1,1 milliarder kroner. Selskapet begrunner utbetalingen med gode resultater, en sterk balanse og en betydelig ordrebok den siste tiden. Investor Christen Sveaas er den største aksjonæren gjennom sitt investeringsselskap Kistefos, som eier over halvparten av aksjene i Sea1. Deler av utbyttet vil bli finansiert med gjeld.
1 måned siden
Oslo Børs åpner med oppgang, men Schibsted opplever nedgang etter at Blommenholm Industrier har solgt aksjer for nesten 2,6 milliarder kroner. Salmar kjøper ut Kjell Inge Røkke fra Salmar Aker Ocean for 650 millioner kroner, og blir dermed eneeier av oppdrettssatsingen. Norwegian fraktet 1,3 millioner passasjerer i februar, men med en nedgang i fyllingsgraden. Oljeprisen ligger på rundt 69,7 dollar fatet. Saga Pure har økt sitt aksjetilbud i S.D. Standard ETC.
1 måned siden
Salmar kjøper Aker ut av havoppdrettsselskapet Salmar Aker Ocean for 650 millioner kroner, i en kombinasjon av aksjer og kontanter. Transaksjonen verdsetter selskapet til 4,33 milliarder kroner, og Salmar blir nå eneeier. Anders Fjellheim tar over som daglig leder etter Roy Reite og Trine Sæther Romuld. Partnerskapet mellom Witzøe- og Røkke-selskapene ble etablert i 2021 med mål om å skape et globalt selskap for lakseoppdrett til havs.
4 måneder siden
Kreftselskapet Ultimovacs slår seg sammen med Zelluna Immunotherapy gjennom en aksjebytteavtale. I forbindelse med sammenslåingen henter det nye selskapet 51,7 millioner kroner i en rettet emisjon. Ultimovacs-aksjen stiger markant etter nyheten. Samtidig opplever Rec Silicon et kraftig kursfall etter at en sertifiseringstest for deres silisiumprodukt mislyktes. Hafnias finansdirektør har solgt aksjer for 17 millioner kroner for å dekke skatteforpliktelser. Oljeprisen har steget, mens shippingsektoren opplever et fall. Hovedindeksen på Oslo Børs stiger lett.
7 dager siden
CMB.Tech og Golden Ocean har inngått en intensjonsavtale om en aksjefusjon der Golden Ocean-aksjonærene vil motta 0,95 CMB.Tech-aksjer per aksje. Etter fusjonen vil CMB.Tech være det overlevende selskapet, og Golden Ocean vil bli avnotert fra Nasdaq og Oslo Børs. CMB.Tech planlegger en sekundærnotering på Oslo Børs etter fusjonen, som forventes fullført i tredje kvartal 2025, forutsatt nødvendige godkjenninger fra styre, regulatoriske myndigheter og aksjonærer. Det sammenslåtte selskapet vil eie 250 fartøy, og dagens CMB.Tech-aksjonærer vil eie omtrent 70 prosent, mens Golden Ocean-aksjonærene vil eie rundt 30 prosent. Fusjonen følger etter at Saverys-familien, som eier CMB.Tech, kjøpte en betydelig eierandel i Golden Ocean tidligere i mars. Golden Ocean-aksjen steg i etterhandelen på Wall Street etter meldingen.
3 måneder siden
Oljeserviceselskapet HMH legger ned sine kontorer i Horten og Fornebu som en del av en større omorganisering. Dette fører til at 60-70 ansatte mister jobben. Selskapet sentraliserer nå sin virksomhet til Kristiansand. Ifølge HMH-sjef Eirik Bergsvik vil omorganiseringen påvirke hele organisasjonen, ikke bare den norske delen. HMH ble etablert i 2021 gjennom en sammenslåing av Baker Hughes' subsea-virksomhet og Akastors datterselskap MHWirth. Selskapet leverer systemer, utstyr og tjenester til boreindustrien offshore og på land.