Subsea 7 og Saipem slår seg sammen til Saipem 7, noe som førte til at Subsea 7-aksjen steg kraftig på Oslo Børs. Siem Industries blir største aksjonær, og Kristian Siem blir styreleder i det nye selskapet.
Subsea 7 vil utbetale et ekstraordinært utbytte før sammenslåingen gjennomføres. Analytikere forventer en attraktiv verdsettelse og økt inntjening for det sammenslåtte selskapet.
Dof melder om økt driftsresultat og planlegger å starte utbyttebetaling til aksjonærene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Oljeservice-selskapene Subsea 7 og Saipem kunngjorde søndag kveld at de slår seg sammen og danner selskapet Saipem7. Siem Industries, kontrollert av Kristian Siem, blir største aksjonær med 11,8 prosent av aksjene, og Siem selv vil innta rollen som styreleder. Fusjonen innebærer at Subsea 7-aksjonærer vil motta 6,68 Saipem-aksjer for hver aksje de eier i Subsea 7. Selskapene verdsettes likt i fusjonen.
2 måneder siden
Subsea 7-aksjen opplever en kraftig økning etter kunngjøringen om en sammenslåing med italienske Saipem, som vil etablere en ny gigant innen oljeservice. Handelen i aksjen ble midlertidig stoppet, men aksjen steg 10 prosent etter at handelen ble gjenopptatt. I tillegg har offshorerederiet Dof rapportert et økt brutto driftsresultat og forventer å starte utbyttebetalinger til aksjonærene i andre kvartal. Solcelleselskapet Otovo viser forbedring, men har fortsatt et negativt driftsresultat.
2 måneder siden
Subsea 7-eier Kristian Siem forsvarer den foreslåtte fusjonen med italienske Saipem, og argumenterer for at sammenslåingen vil skape en aktør som er i stand til å håndtere stadig større offshore-prosjekter. Avtalen vil skape en oljeservice-gigant med en betydelig ordrereserve og et stort antall ansatte. Selv om analytikere har uttrykt skepsis, tror Siem at aksjonærene vil forstå fordelene og at konkurransemyndighetene vil godkjenne fusjonen. Folketrygdfondet og Storebrand vil vurdere fusjonen nøye før de stemmer på generalforsamlingen, men Storebrand ser allerede flere positive elementer i forslaget.
3 måneder siden
Styret i Sea1 Offshore har godkjent et utbytte på 7 kroner per aksje, tilsvarende totalt 1,1 milliarder kroner. Selskapet begrunner utbetalingen med gode resultater, en sterk balanse og en betydelig ordrebok den siste tiden. Investor Christen Sveaas er den største aksjonæren gjennom sitt investeringsselskap Kistefos, som eier over halvparten av aksjene i Sea1. Deler av utbyttet vil bli finansiert med gjeld.
2 måneder siden
Aker Carbon Capture foreslår å utbetale et ekstraordinært utbytte på 3,5 milliarder kroner til sine aksjonærer, tilsvarende 5,8 kroner per aksje. Forslaget kommer etter en sammenslåing av selskapets virksomhet innen CO₂-fangst og lagring med SLB, som resulterte i en gevinst på 4,9 milliarder kroner. Styreleder Kristian Røkke omtaler selskapet som en suksess og er fornøyd med å returnere kapital til eierne. Utbetalingen skal godkjennes på en ekstraordinær generalforsamling 7. mars. Styret foreslår også å redusere aksjekapitalen i selskapet med 98 prosent for å tilpasse den til dagens drift.
3 måneder siden
Oslo Børs opplever en oppgang, hovedsakelig drevet av shipping- og tankaksjer. Frontline leder an med kraftig stigning, mens Sea1 Offshore varsler et betydelig utbytte som resulterer i en markant aksjeoppgang. Sanksjoner mot kinesiske rederier bidrar til positiv utvikling i shippingsektoren. Samtidig har Leonhard Nilsen og Sønner solgt en stor andel aksjer i Rana Gruber, noe som fører til kursfall. Det er også rykter om planlagt kursmanipulasjon i Bergen Carbon Solutions-aksjen, som har hatt en betydelig oppgang den siste tiden.
4 dager siden
Oslo Børs åpnet fredagen med en oppgang på 0,7 prosent, drevet av positive nyheter fra flere selskaper. Den sørkoreanske storaksjonæren Hanwha har lagt inn et bud på å kjøpe hele Rec Silicon for 2,2 kroner per aksje, noe som verdsetter selskapet til 925 millioner kroner. Dette førte til at Rec Silicon-aksjen steg 25 prosent. Yara rapporterte et resultat før skatt på 384 millioner dollar i første kvartal, betydelig bedre enn forventningene, og aksjen steg 4,8 prosent. Bilfraktrederiet Höegh Autoliners kunngjorde et utbytte på 158 millioner dollar, og aksjen steg 3,5 prosent. Blant andre tungvektere på børsen var det blandede bevegelser, med Frontline opp 2,4 prosent og Mowi ned 2,2 prosent.
2 måneder siden
Oslo Børs åpnet ned onsdag etter flere kvartalsrapporter. Storebrand faller markant etter svakere resultater enn forventet. Wallenius Wilhelmsen stiger kraftig etter bedre enn ventet resultat og rekordhøyt utbytte. Mowi leverte rekordhøye inntekter og betaler utbytte på over en milliard kroner. Aker BP øker utbyttet til aksjonærene. Solstad Offshore og Sats har også publisert sine kvartalsrapporter.
4 måneder siden
Oslo Børs opplever en positiv start på lille julaften, med en hovedindeks som stiger 0,5 prosent. Hydrogenpro leder an med en aksjeoppgang på nesten 20 prosent etter å ha annonsert en ny finansieringsrunde på inntil 140 millioner kroner. Schibsted Marketplaces varsler et ekstraordinært utbytte på 500 millioner kroner i 2025. The Kingfish Company planlegger en emisjon på 14 millioner euro for å øke produksjonskapasiteten, mens Endúr kjøper VAQ for 115 millioner kroner. Oljeprisen stiger også, og flere selskaper opplever kursoppgang.
1 måned siden
Oslo Børs åpnet med en svak oppgang, der hovedindeksen steg 0,43 prosent. Blant de mest omsatte aksjene steg Equinor og Aker BP, mens Kongsberg Gruppen og Mowi falt. Større aksjonærer i Dolphin Drilling ønsker å skifte ut styrelederen i selskapet. Vår Energi sleper produksjonsskipet Jotun til Balder-feltet, til tross for betydelige kostnadsoverskridelser i oppgraderingsprosjektet. Instabank ASA innfører ny utbyttepolitikk og vil utbetale åtte øre per aksje i utbytte. Scana-eide PSW Technology AS har fått en kontrakt med Equinor verdt inntil 450 millioner kroner for tjenester ved Mongstad-raffineriet.