Artikkelen diskuterer den økende verdien av brukte møbler og interiørartikler, spesielt nordisk design fra midten av 1900-tallet. Møbler og interiør fra denne perioden, som tidligere har vært undervurdert, oppnår nå høye priser på auksjoner. Det er også stor interesse for glass og keramikk fra kjente skandinaviske designere.
Artikkelen nevner at furumøbler, som tidligere ble sett på som umoderne, nå er ettertraktet. I tillegg er det en økende interesse for norsk dekorasjonskunst og antikviteter.
Selv møbler fra Ikea er populære på bruktmarkedet, spesielt de mest kjente seriene. Det er en generell trend mot å blande gammelt og nytt for å skape et mer personlig hjem.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen kritiserer nordmenns høye forbruk av møbler og interiør, og omtaler det som «interiørbulimi». Den hevder at unødvendig oppussing og utskifting av brukbare møbler bidrar til en miljøkrise. Artikkelen argumenterer for at gjenbruk og reparasjon er et mer bærekraftig og økonomisk fornuftig alternativ. Den understreker at gjenbruk kan skape personlige hjem, og at kunnskap for møbelrestaurering er lett tilgjengelig. Artikkelen oppfordrer leserne til å ta utfordringen med å velge en mer bærekraftig livsstil innen bolig og interiør.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler prinsesse Ingrid Alexandras stilutvikling det siste året, med fokus på hennes økte synlighet i offentligheten. Moteekspert Ida Elise Eide Einarsdóttir fremhever prinsessens evne til å kombinere dyre designermerker med rimeligere plagg, samt hennes bruk av gjenbruk og norsk design. Prinsessen låner ofte klær fra morens og farmorens garderober, og har en klassisk og moderne stil som har blitt sammenlignet med prinsesse Kate. Artikkelen spår at gjenbruk og norsk design vil være sentralt i Ingrid Alexandras offisielle garderobe fremover.
1 måned siden
Stadig flere nordmenn ønsker å kjøpe og selge brukt, spesielt om våren. En undersøkelse viser at syv av ti nordmenn planlegger å tjene penger på vårrengjøringen. Vårsesongen er høysesong for oppussing og salg av sesongvarer, og kategorier som klær, møbler og elektronikk er populære. Eksperter anbefaler å gi god informasjon og være ærlig i annonsene for å lykkes med salget. Bruktmarkedet gir også mulighet til å få igjen pengene for dyrere ting man vil bytte ut, grunnet kronekursen og inflasjon. Fortsatt usikkerhet knyttet til rentekutt gjør at bruktmarkedet kan være en god løsning for å bedre økonomien.
29 dager siden
Artikkelen belyser den store interessen for Erling Braut Haaland-fotballkort i samlermiljøet, der sjeldenhet og god tilstand driver prisene opp. Flere Haaland-kort har blitt solgt for betydelige summer, og kortenes verdi bestemmes av faktorer som tilstand, gradering og hvilken sesong de er fra. Spesielt kort fra Haalands tidlige karriere er attraktive. Blant de mest oppsiktsvekkende salgene er et kort signert av Haaland, Messi og Ronaldo som gikk for 1,4 millioner kroner, og et annet unikt Haaland-kort som ble auksjonert bort for over 700 000 kroner.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler fastelavnsboller i København, hvor trenden har eksplodert med ekstravagante varianter og høye priser. Spesielt Maison D'Angleterre skiller seg ut med sine luksusboller toppet med kaviar og bladgull. Matformidler Helle Øder Valebrokk mener utviklingen har gått for langt og etterlyser mer fokus på kvaliteten av selve bollen i Norge. Selv Noma har deltatt i trenden, noe som førte til lange køer. Artikkelen belyser kontrasten mellom tradisjonelle og moderne fastelavnsboller.
1 måned siden
Butikksjefer rapporterer om økt salg av dyrere produkter, drevet av gode lønnsoppgjør og fallende inflasjon som gir nordmenn bedre kjøpekraft. Møbelringen ser en økning i alle priskategorier for stue, kjøkken og soverom, og tror folk bruker mer penger på hus og hjem. Boligbyggere forventer også økt aktivitet og høyere priser på nybygg. Denne økningen i forbruk kan imidlertid føre til økt inflasjon, noe som potensielt kan påvirke Norges Banks beslutning om rentekutt.
1 måned siden
Artikkelen belyser en markant økning i folks interesse for egenberedskap. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) rapporterer om en betydelig økning i sidevisninger på sine nettsider om egenberedskap, samtidig som «prepper»-bedriften Nødpakka AS melder om kraftig omsetningsvekst. Flere faktorer bidrar til denne utviklingen, inkludert internasjonal politisk usikkerhet, klimaendringer og et økt fokus på beredskap i offentligheten. Gründeren av Nødpakka AS forteller om en holdningsendring i samfunnet, der folk tidligere avfeide ham som konspirasjonsteoretiker. Undersøkelser fra DSB bekrefter at befolkningens egenberedskap er økende.
25 dager siden
Artikkelen omhandler boligstyling og hvordan det kan påvirke salgsprisen på boliger. Eiendomsmegler Karianne Amlie fremhever at investering i styling kan gi betydelig avkastning. Hun mener målet er å skape en følelse som får potensielle kjøpere til å forelske seg i boligen. Amlie peker også på at økningen av kvinnelige eiendomsmeglere kan ha bidratt til populariteten av boligstyling, da de er opptatt av interiør. Hun understreker likevel viktigheten av å lese all dokumentasjon om boligen, og ikke bare fokusere på det visuelle inntrykket.
1 måned siden
Artikkelen omhandler en markant økning i salget av beredskapsutstyr i Norge, hvor vanndunker leder an med opptil 1000 prosent salgsøkning hos Clas Ohlson. Biltema rapporterer også om kraftig vekst, spesielt innen vannlagring i sentrale strøk. Denne økningen tilskrives både Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) oppdaterte anbefalinger om egenberedskap, som tilsier at husholdninger bør ha forsyninger for en uke, samt økende internasjonal uro. Salget av andre beredskapsartikler som gasskjøkken og radioer har også økt betraktelig, og enkelte butikker melder om utsolgte varer.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler en kraftig økning i boligvisninger i storbyene, spesielt i Bergen, Oslo og Stavanger, med opptil 100 interessenter per visning. En viktig årsak er lettelser i egenkapitalkravet, som gjør det enklere for førstegangskjøpere å komme inn på markedet. Mange frykter at boligprisene vil stige ytterligere, noe som fører til økt hastverk blant kjøpere. Boligmarkedet er preget av begrenset tilbud og salg over prisantydning. Nordea spår en betydelig boligprisvekst i 2025, med mulighet for opptil 20 prosent i Oslo ved flere rentekutt, mens andre fagmiljøer har ulike spådommer om renteutviklingen.