Artikkelen omhandler Renate Reinsves rolle i den internasjonale filmen «A Different Man», en svart komedie som utforsker temaer som identitet og ytre versus indre verdier. Reinsve spiller Ingrid, en norsk teaterskribent i New York.
Hovedpersonen Edward, spilt av Sebastian Stan, lider av nevrofibromatose og gjennomgår en medisinsk behandling som radikalt endrer hans utseende. Filmen tar opp spørsmål om ambisjoner og jakten på et meningsfylt liv, og beskrives som tankevekkende.
Artikkelen fremhever Reinsves prestasjon og antyder at filmen appellerer til et publikum som setter pris på kunstfilm.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
«A Different Man» er en sorthumoristisk film om identitet og egenart, der Edward, spilt av Sebastian Stan, får muligheten til å endre sitt deformerte ansikt. Renate Reinsve spiller Ingrid, en norsk kvinne som flytter inn i naboleiligheten i New York. Filmen utforsker hvordan ytre utseende påvirker identitet, selvbilde og relasjoner. Etter behandlingen opplever Edward en identitetskrise når Oswald, spilt av Adam Pearson, dukker opp og konfronterer ham med hans tidligere jeg. Filmen fremhever spennvidden i skuespillernes prestasjoner og stiller spørsmål ved forholdet mellom ytre og indre.
2 måneder siden
Nettavisens filmanmelder Jon Selås anmelder denne uken Renate Reinsves internasjonale film «A Different Man», en svart komedie der Reinsve fyller sin rolle til perfeksjon. Selås beskriver filmen som morsom, idérik og tankevekkende, og gir den terningkast 5. Han anmelder også barnefilmen «Barna i Sølvgata», som han anbefaler for sin spilleglede, ambisjon og fokus på godhet og samhold. Filmen får terningkast 4.
1 måned siden
Nationaltheatret presenterer Norges første teaterforestilling på kvensk, «Sallikaa lasten tulla minun tykö», fremført av Kvääniteatteri. Stykket omhandler en kvinnes reise gjennom livet, fra ung jente i et læstadiansk miljø til voksen, og hennes gradvise løsrivelse fra religiøs og sosial kontroll. Gjennom skildringer av sorg, humor og frigjøring, utforskes temaer som identitet og retten til å velge sin egen vei. Inger Birkelund og Frida Lydia Hansen Virtanen får anerkjennelse for sine sterke tolkninger av kvinnens liv i ulike aldre. Forestillingen er forankret i Skibotn, men berører allmenngyldige problemstillinger knyttet til det å bryte med et fellesskap.
13 dager siden
Artikkelen utforsker ulike perspektiver på åpenhet rundt kosmetiske inngrep og hvordan det påvirker utseendepress. Lene Angelica Nilsen Berg deler sine erfaringer og begrunner sin åpenhet med et ønske om å presentere et realistisk bilde, særlig for unge. Professor Ingela Lundin Kvalem nyanserer debatten ved å påpeke at åpenhet også kan bidra til økt press. Berg har selv hatt negative erfaringer med visse inngrep og har valgt å ikke inngå reklameavtaler med klinikker.
16 dager siden
Artikkelen tar for seg hvordan filmen «Den stygge stesøsteren» og serien «Rekviem for Selina» gjenspeiler utseendepresset i samfunnet, og viser til at presset ikke bare eksisterer på skjermen. Sosiale medier og normalisering av plastisk kirurgi bidrar til usikkerhet blant unge, og en undersøkelse viser at en stor andel kvinner har endret kroppen sin gjennom kosmetiske inngrep. Skjønnhetspresset påvirker unges psykiske helse, og forfatteren mener det er viktig å fokusere på problemet, blant annet gjennom Gullbarbie-prisen.
2 måneder siden
Halfdan Ullmann Tøndel og Renate Reinsve er tildelt «Kon-Tiki prisen» under Nordisk Films prisutdeling «Isbjørnen» for deres bidrag til å fremme norsk film internasjonalt. Ullmann Tøndel hedres for sin prisvinnende spillefilmdebut «Armand», som vant Caméra d'Or i Cannes, mens Reinsve anerkjennes for sine roller i både norske og amerikanske produksjoner. Reinsve fremhever at norsk film har etablert seg internasjonalt, med premierevisninger i prestisjetunge festivaler og suksess på strømmetjenester. Juryen består av norske filmfolk, og prisvinnerne deler 75 000 kroner.
3 måneder siden
Den norske dokumentaren «Ibelin» er en favoritt til å vinne en Oscar, og nevnes av stadig flere som en åpenbar kandidat. New York Times har trukket frem filmen som en kandidat til årets beste film, ikke bare beste dokumentar, og kaller den en «oppsiktsvekkende utforskning av hvordan vi påvirker hverandres liv». Filmen har også fått mye oppmerksomhet fra andre store medier som Variety, The Hollywood Reporter og IndieWire. «Ibelin» vant både publikumsprisen og regissørprisen under Sundance Film Festival. Dokumentaren handler om Mats Steen, som døde av Duchennes muskeldystrofi, og hans liv i spillet «World of Warcraft». Oscar-nominasjonene offentliggjøres 17. januar, og selve utdelingen er 2. mars.
2 dager siden
AI-forsker Inga Strümke debuterer på teaterscenen med en forestilling om kunstig intelligens. Hun mener de har skapt en helt ny sjanger med stykket.
19 dager siden
Renate Reinsve og Joachim Trier er igjen invitert til filmfestivalen i Cannes, denne gangen med filmen «Affeksjonsverdi». Reinsve uttrykker stor glede over å bli invitert tilbake. Filmen har fått det norske namnet «Affeksjonsverdi». For fire år siden vant Reinsve prisen for beste kvinnelege hovudrolle i Cannes med filmen «Verdens verste menneske», også den regissert av Trier. Regissøren fremhever Reinsves talent og det gode samarbeidet de har. Filmen har store skodespelar-namn som Stellan Skarsgård, Elle Fanning og Inga Ibsdotter Lilleaas med på laget. Trier er svært begeistret for skodespelarprestasjonene i filmen.
28 dager siden
«Onkel Jens» er en dramakomedie om kulturkollisjoner og innvandringspolitikk. Filmen følger Akam, en norsk-kurdisk historielærer, som får besøk av sin onkel Khdr fra Kurdistan. Onkelen, som kaller seg Jens, flytter inn i Akams kollektiv og skaper komplikasjoner. Akam mistenker at onkelen har skjulte hensikter og tar kontakt med UDI. Filmen skildrer konfliktene med både humor og alvor, og berører temaer som identitet og tilhørighet i det norske samfunnet. Skuespillerne Peiman Azizpour og Hamza Agooshi får ros for sine tolkninger.