«A Different Man» er en sorthumoristisk film om identitet og egenart, der Edward, spilt av Sebastian Stan, får muligheten til å endre sitt deformerte ansikt. Renate Reinsve spiller Ingrid, en norsk kvinne som flytter inn i naboleiligheten i New York.
Filmen utforsker hvordan ytre utseende påvirker identitet, selvbilde og relasjoner. Etter behandlingen opplever Edward en identitetskrise når Oswald, spilt av Adam Pearson, dukker opp og konfronterer ham med hans tidligere jeg.
Filmen fremhever spennvidden i skuespillernes prestasjoner og stiller spørsmål ved forholdet mellom ytre og indre.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Renate Reinsves rolle i den internasjonale filmen «A Different Man», en svart komedie som utforsker temaer som identitet og ytre versus indre verdier. Reinsve spiller Ingrid, en norsk teaterskribent i New York. Hovedpersonen Edward, spilt av Sebastian Stan, lider av nevrofibromatose og gjennomgår en medisinsk behandling som radikalt endrer hans utseende. Filmen tar opp spørsmål om ambisjoner og jakten på et meningsfylt liv, og beskrives som tankevekkende. Artikkelen fremhever Reinsves prestasjon og antyder at filmen appellerer til et publikum som setter pris på kunstfilm.
28 dager siden
«Onkel Jens» er en dramakomedie om kulturkollisjoner og innvandringspolitikk. Filmen følger Akam, en norsk-kurdisk historielærer, som får besøk av sin onkel Khdr fra Kurdistan. Onkelen, som kaller seg Jens, flytter inn i Akams kollektiv og skaper komplikasjoner. Akam mistenker at onkelen har skjulte hensikter og tar kontakt med UDI. Filmen skildrer konfliktene med både humor og alvor, og berører temaer som identitet og tilhørighet i det norske samfunnet. Skuespillerne Peiman Azizpour og Hamza Agooshi får ros for sine tolkninger.
1 måned siden
«Den stygge stesøsteren» er en norsk film som kombinerer eventyr, satire og horror, og gir en terningkast 4-opplevelse. Filmen følger Elvira i et postmoderne eventyrland, hvor hun presses av sin mor til å konkurrere med sin stesøster om prinsens gunst. For å tekkes prinsen må Elvira gjennomgå ekstreme og smertefulle forvandlinger for å oppnå de rådende skjønnhetsidealene. Filmen kritiserer samfunnets besettelse av ytre skjønnhet og kvinners kamp for å passe inn. Anmelderen beskriver filmen som en oppsiktsvekkende debut, men advarer om at den inneholder sterke og ubehagelige scener.
3 måneder siden
Robert Eggers' nyinnspilling av «Nosferatu» utforsker frykten for det ukjente og kvinnelig seksualitet i en gotisk setting. Filmen følger Ellen, en ung kvinne som hjemsøkes av grev Orlok, en vampyr som også er interessert i henne. Handlingen utspiller seg i 1838, hvor Ellen opplever urolige drømmer og søvngange. Anmelderen beskriver filmen som guffen og atmosfærisk, men ikke spesielt skremmende, og mener den mister noe av sin fascinasjon i den tredje akten. Lily-Rose Depp får ros for sin innsats, mens Bill Skarsgårds tolkning av Orlok ikke imponerer like mye som tidligere versjoner.
2 måneder siden
Eirik Svenssons «Før mørket» er en spennende thriller inspirert av Lindis Hurums memoarer fra Leger Uten Grensers arbeid i Den sentralafrikanske republikk. Filmen følger Linn Solberg (Kristina Kujath Torp) og hennes team som julaften 2013 står overfor et vanskelig dilemma: De må beskytte en muslimsk mann i en leir dominert av kristne, midt under en borgerkrig. Filmen skildrer de etiske utfordringene og spenningen som oppstår i forsøket på å redde ett liv før mørket faller. Anmelderen roser skuespillerprestasjonene, spesielt Torp, og fremhever filmens evne til å unngå klisjeer og stereotypiske fremstillinger.
3 måneder siden
Filmen «Babygirl» er en erotisk thriller som utforsker kvinnelig seksualitet og maktstrukturer. Nicole Kidman spiller Romy, en suksessfull kvinne som søker spenning utenfor ekteskapet med den yngre Samuel. Filmen utfordrer sjangerkonvensjonene ved å la kvinnen initiere sidespranget. Kidman får ros for sin prestasjon, der hun viser dybde og uttrykksfullhet. Filmen er vellaget og tankevekkende, men kritiseres for å være litt for lang. Den utforsker temaer som begjær, makt og konsekvenser, og gir et nytt perspektiv på kvinnelig seksualitet.
2 måneder siden
Nettavisens filmanmelder Jon Selås anmelder denne uken Renate Reinsves internasjonale film «A Different Man», en svart komedie der Reinsve fyller sin rolle til perfeksjon. Selås beskriver filmen som morsom, idérik og tankevekkende, og gir den terningkast 5. Han anmelder også barnefilmen «Barna i Sølvgata», som han anbefaler for sin spilleglede, ambisjon og fokus på godhet og samhold. Filmen får terningkast 4.
2 måneder siden
«The Brutalist» er et ambisiøst drama om arkitekten László Toth, en jødisk immigrant som ankommer USA etter andre verdenskrig. Han får i oppdrag å tegne et monumentalt byggverk, men sliter med traumer, rusmisbruk og komplekse relasjoner. Filmen berører store temaer som Holocaust, immigrasjon og den amerikanske drømmen. Med et imponerende visuelt uttrykk og sterke skuespillerprestasjoner, utforsker filmen mørke og storhet i en tid preget av store omveltninger. Til tross for sin lengde og kompleksitet, hylles filmen for sine ambisjoner og gjennomførte stil.
1 måned siden
Artikkelen er en anmeldelse av en ny film som presenterer Askepott-eventyret fra den stygge stesøsterens synspunkt. Filmen skildrer stesøsterens desperate handlinger for å vinne prinsens gunst, med detaljerte og groteske scener. Anmelderen trekker paralleller til moderne influensere og kroppsmanipulering i jakten på anerkjennelse. Selv om filmen tar for seg tabubelagte temaer, uttrykker anmelderen tvil om dens budskap og antyder at flere seere kan finne den langdryg. Filmen hinter også til at prinsens interesse for Askepott kan bunne i andre faktorer enn bare den berømte skoen.
1 måned siden
Emilie Blichfeldts debutfilm «Den stygge stesøsteren» er en kroppsskrekk-versjon av Askepott, inspirert av regissørens personlige kamp mot kroppspress og dysmorfofobi. Filmen viser stesøsterens desperate forsøk på å passe inn i skjønnhetsidealer på groteske måter. Blichfeldt, som selv slet med kroppsbilde i ungdommen, ønsker å rette søkelyset mot skjønnhetsindustriens skadelige påvirkning. Med et budsjett på over 60 millioner kroner har filmen fått stor internasjonal oppmerksomhet og er solgt til flere land, inkludert USA. Blichfeldt ser på filmens suksess som en stolt mor som sender sin «tenåringsdatter» til et anerkjent universitet.