Filmen «Babygirl» er en erotisk thriller som utforsker kvinnelig seksualitet og maktstrukturer. Nicole Kidman spiller Romy, en suksessfull kvinne som søker spenning utenfor ekteskapet med den yngre Samuel.
Filmen utfordrer sjangerkonvensjonene ved å la kvinnen initiere sidespranget. Kidman får ros for sin prestasjon, der hun viser dybde og uttrykksfullhet.
Filmen er vellaget og tankevekkende, men kritiseres for å være litt for lang. Den utforsker temaer som begjær, makt og konsekvenser, og gir et nytt perspektiv på kvinnelig seksualitet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Filmen «Babygirl» er en erotisk thriller som utforsker spenningen mellom erotikk og makt. Nicole Kidman spiller Romy, en vellykket forretningskvinne som tilsynelatende har alt, men som sliter med å finne seksuell tilfredsstillelse i ekteskapet. Hun innleder et forhold til den unge praktikanten Samuel, spilt av Harris Dickinson. Filmen skildrer et intenst rollespill om dominans og underkastelse, og utfordrer konvensjonelle normer for seksualitet. «Babygirl» fremstår som en mer dyptgående og troverdig utforskning av temaet enn lignende filmer som «50 Shades of Grey», takket være sterke skuespillerprestasjoner og en ærlig fremstilling av menneskelig begjær.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler filmen «Babygirl», en erotisk thriller som henter inspirasjon fra 80- og 90-tallets filmer i samme sjanger. Filmen utforsker et forhold mellom en eldre kvinnelig direktør og en yngre mannlig praktikant, der dominans og underkastelse er sentrale elementer. Regissør Halina Reijn ønsker å gi et nytt perspektiv på sjangeren ved å se karakterene med et friskt blikk, og utforske temaer som skam og usikkerhet rundt kjønnsroller. Artikkelen diskuterer også hvordan den erotiske thrilleren har utviklet seg over tid, og hvordan «Babygirl» forsøker å gjøre sjangeren relevant i dagens samfunn. Den ser også på hvordan filmer i denne sjangeren har blitt mottatt i ulike tider, og hvordan synet på kvinner har endret seg.
4 måneder siden
Filmen 'Kjærlighet' avslutter en trilogi som utforsker kjærlighet og relasjoner. Hovedpersonen Marianne, en kvinne i 40-årene, lever et ukonvensjonelt liv utenfor tradisjonelle rammer. Hun utfordres av sin venninne som mener hun burde søke tosomhet. Samtidig følger vi sykepleieren Tor, som søker meningsfulle relasjoner og viser stor omsorg for andre. Filmen stiller spørsmål ved hva som er verdifullt i relasjoner, og om tilfeldige møter kan være like meningsfulle som mer forpliktende forhold. Den utforsker ulike former for kjærlighet og samliv, og oppfordrer til å tenke nytt rundt disse temaene. Dialogene er sentrale og skuespillerne leverer sterke prestasjoner.
4 måneder siden
Romjulen byr på et variert kinotilbud, med den norske filmen «Kjærlighet» som den mest populære. Filmen er den siste i en trilogi av regissør Dag Johan Haugerud, og utforsker temaer som sex, håp og kjærlighet. Andre filmer som anmeldes er det biografiske dramaet «Team Havnaa», den bhutanske filmen «Munken og geværet», og det italienske dramaet «Vi har ennå i morgen». Animasjonsfilmen «Kvitebjørn» får derimot en lunken mottakelse. Anmelderne fremhever særlig «Kjærlighet» og «Team Havnaa» som sterke filmopplevelser.
3 måneder siden
Robert Eggers' nyinnspilling av «Nosferatu» utforsker frykten for det ukjente og kvinnelig seksualitet i en gotisk setting. Filmen følger Ellen, en ung kvinne som hjemsøkes av grev Orlok, en vampyr som også er interessert i henne. Handlingen utspiller seg i 1838, hvor Ellen opplever urolige drømmer og søvngange. Anmelderen beskriver filmen som guffen og atmosfærisk, men ikke spesielt skremmende, og mener den mister noe av sin fascinasjon i den tredje akten. Lily-Rose Depp får ros for sin innsats, mens Bill Skarsgårds tolkning av Orlok ikke imponerer like mye som tidligere versjoner.
23 dager siden
I en artikkel forteller «Nora» om sin seksuelle preferanse knyttet til sjalusi, og oppfordrer kvinner til å utforske egne seksuelle preferanser og «ta mer plass i senga». Hun opplever tenning ved tanken på at partneren er seksuelt tilfredsstilt av andre. Sexolog Hege Blom Sørgjerd forklarer at mange kvinner ikke er like kjent med eget tenningsmønster som menn, og at skam rundt fetisjer kan skape psykiske problemer. Hun oppfordrer til å akseptere og utforske egne preferanser, og mener det er mulig å skape seg en fetisj ved å utforske hva som tenner en seksuelt, samt å bruke sansene og tørre å gå inn i sitt erotiske rom.
4 dager siden
Fenomenet hotwifing, der en kvinne har sex med andre menn mens partneren ser på, øker i popularitet, også i Norge. Flere par, som Danielle og Richard, opplever at dette styrker tilliten og nærheten i forholdet. Kritikere mener det kan være en fetisj eller et symptom på underliggende problemer. I USA finnes egne apper og nettsider for hotwifing, og flere medier har omtalt trenden. Sexolog og parterapeut Tone Haldorsen forklarer at praksisen har eksistert lenge, men er mer skjult i Norge. Hun understreker at gjensidig samtykke, tydelige regler og åpen kommunikasjon er avgjørende for at slike åpne forhold skal fungere uten å skade relasjonen.
2 måneder siden
«A Different Man» er en sorthumoristisk film om identitet og egenart, der Edward, spilt av Sebastian Stan, får muligheten til å endre sitt deformerte ansikt. Renate Reinsve spiller Ingrid, en norsk kvinne som flytter inn i naboleiligheten i New York. Filmen utforsker hvordan ytre utseende påvirker identitet, selvbilde og relasjoner. Etter behandlingen opplever Edward en identitetskrise når Oswald, spilt av Adam Pearson, dukker opp og konfronterer ham med hans tidligere jeg. Filmen fremhever spennvidden i skuespillernes prestasjoner og stiller spørsmål ved forholdet mellom ytre og indre.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Renate Reinsves rolle i den internasjonale filmen «A Different Man», en svart komedie som utforsker temaer som identitet og ytre versus indre verdier. Reinsve spiller Ingrid, en norsk teaterskribent i New York. Hovedpersonen Edward, spilt av Sebastian Stan, lider av nevrofibromatose og gjennomgår en medisinsk behandling som radikalt endrer hans utseende. Filmen tar opp spørsmål om ambisjoner og jakten på et meningsfylt liv, og beskrives som tankevekkende. Artikkelen fremhever Reinsves prestasjon og antyder at filmen appellerer til et publikum som setter pris på kunstfilm.
1 måned siden
Artikkelen er en filmanmeldelse av tegnefilmen «Spermageddon», som omhandler temaer som sex, samtykke, og prevensjon blant ungdom. Filmen har skapt debatt rundt sin aldersgrense og innhold, men anmelderen argumenterer for at den er både lærerik og underholdende. Hun mener filmen tar ungdom på alvor ved å bruke et språk de forstår, og fremhever at den, i motsetning til tradisjonell porno, inneholder viktige moralske budskap og kunnskap om seksuell helse. Anmelderen sammenligner filmen positivt med «Terkel i Knipe», og konkluderer med at «Spermageddon» er et verdifullt bidrag til ungdoms seksualundervisning.