En trend kalt «vabbing» sprer seg, der kvinner bruker utflod som parfyme for å tiltrekke seg partnere. Sexolog Shan Boodram hevder å bruke sin egen «vaginajuice» som parfyme, og mener det gjør menn mer tiltrukket. Hjerneforsker Troels W.
Kjær påpeker at feromoner i utflod er luktfrie, og at utflod kan ha andre lukter som ikke nødvendigvis er tiltrekkende. Ada McVean advarer om risiko for infeksjon og overføring av bakterier.
Forskere mener trenden mangler vitenskapelig grunnlag for påstanden om feromoner. Som et alternativ anbefaler en hjerneforsker å droppe intimbarbering for å spre feromoner via kjønnshårene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
En ny trend kalt «full bush in a bikini» har spredt seg på TikTok, der unge kvinner oppfordrer til å omfavne naturlig kjønnshår og utfordre den glattbarberte normen. Trenden startet med en viral video som har blitt sett over 16 millioner ganger, og har ført til en diskusjon om samfunnets syn på kvinners hårvekst. Gynekolog Pernille Nylehn støtter initiativet og påpeker at mange kvinner føler et press om å fjerne kjønnshår, selv om det ikke er uhygienisk og faktisk har en beskyttende funksjon. Hun mener det er positivt at unge kvinner tar et oppgjør med disse holdningene, da mange unge jenter barberer seg fordi de synes kjønnshår er ekkelt.
4 måneder siden
En ny studie fra Universitetet i Oslo viser at nesten 90% av norske kvinner fjerner kroppshår. Danske Eldina Jaganjac fikk internasjonal oppmerksomhet og sinte meldinger etter å ha sluttet å fjerne kroppshår, og hun mener det viser at samfunnet har urealistiske forventninger til kvinner. Jaganjac understreker at hårfjerning for kvinner ikke er et reelt valg, men et sosialt krav. Forskere mener at hårfjerning er en kulturell norm som kan endres hvis flere kvinner velger å ikke fjerne kroppshår. Det er uenighet om hvorfor hårfjerning ble vanlig, men det er knyttet til motens utvikling og reklame.
23 dager siden
Artikkelen tar for seg den økende bruken av testosteron blant kvinner i overgangsalderen, og de delte meningene om dette. Mange kvinner opplever økt energi, sexlyst og muskelmasse ved bruk av testosteron, og flere gynekologer støtter behandlingen. Samtidig advarer eksperter mot manglende forskning på langtidsvirkninger og mulige bivirkninger som økt hårvekst og dypere stemme. Det understrekes at det ikke finnes godkjente testosteronpreparater for kvinner, og at psykologisk hjelp kan være et bedre alternativ for noen. Artikkelen belyser også et likestillingsproblem knyttet til refusjon av testosteron.
4 dager siden
Fenomenet hotwifing, der en kvinne har sex med andre menn mens partneren ser på, øker i popularitet, også i Norge. Flere par, som Danielle og Richard, opplever at dette styrker tilliten og nærheten i forholdet. Kritikere mener det kan være en fetisj eller et symptom på underliggende problemer. I USA finnes egne apper og nettsider for hotwifing, og flere medier har omtalt trenden. Sexolog og parterapeut Tone Haldorsen forklarer at praksisen har eksistert lenge, men er mer skjult i Norge. Hun understreker at gjensidig samtykke, tydelige regler og åpen kommunikasjon er avgjørende for at slike åpne forhold skal fungere uten å skade relasjonen.
2 måneder siden
En helsetrend med eplesidereddik har spredt seg på TikTok, der brukere hevder det hjelper mot plager som oppblåsthet, akne og vektproblemer. Ernæringsfysiolog Tine Sundfør advarer mot å stole på disse påstandene, da det er lite vitenskapelig bevis for effektene. Hun påpeker at studiene er hovedsakelig gjort på dyr, og at positive resultater kan skyldes økt væskeinntak. Sundfør understreker at man bør være klar over at man fungerer som en «prøvekanin» dersom man følger trenden, da det er begrenset forskning på mulige bivirkninger.
2 måneder siden
En ny trend sprer seg på TikTok der gravide kvinner bruker en iPhone for å lytte etter babyens hjerteslag. Jordmor Helen Marit Torvik advarer mot denne trenden, og påpeker at en telefon ikke har den nødvendige teknologien for å fange opp hjerteslagene korrekt. Hun uttrykker bekymring for feilinformasjon og falsk trygghet. Leder i Jordmorforbundet, Hanne Charlotte Schjelderup, støtter advarselen og understreker at gravide heller bør fokusere på fosterbevegelser og søke råd fra fagfolk. Jordmødrene oppfordrer gravide til å være kritiske til råd fra sosiale medier.
2 måneder siden
TikTok-trenden «morning shed» har spredd seg, der folk sover med diverse hudpleieprodukter og masker for å forbedre huden. Celina Gretland (18) er en av dem som har testet trenden og opplever positiv effekt. Hudlege Miray Al-Mustafa advarer mot trenden, og sier at dårlig søvn kan føre til økte stresshormoner og nedbryting av kollagen. Hun påpeker også at langvarig bruk av sheet-masker kan tette porer og irritere huden, og at det finnes bedre måter å ta vare på huden.
1 måned siden
Artikkelen belyser hudpleietrender som spres via sosiale medier, spesielt TikTok, og advarer mot potensielt skadelige råd. Hudleger er bekymret for økt interesse for avansert hudpleie blant barn og unge, og understreker at mange trender er basert på raske løsninger uten vitenskapelig grunnlag. Et eksempel er bruken av smeltet oksefett i ansiktet. Forskere påpeker at sosiale medier gjør det vanskelig å være kritisk til innholdet, og oppfordrer til å vurdere kilden og kommersielle interesser bak trendene. Hudleger anbefaler å fokusere på å forstå egen hudtype og være tålmodig med hudpleierutiner for å oppnå varige resultater.
24 dager siden
Flere kvinner deler sine erfaringer med TV 2 om avhengighet av vibratorer og den negative påvirkningen på deres seksuelle helse, inkludert nummenhet i klitoris og vanskeligheter med å oppnå orgasme uten hjelpemidler. Sexolog Siv Gamnes bekrefter at dette er et vanlig problem og anbefaler en «vibrator-rehab» for å redusere bruken og gjenopprette følsomheten. Hun forklarer at overstimulering kan føre til at nerveendene trekker seg tilbake. Sexolog Thomas Winther advarer også mot å la sexleketøy bli en nødvendighet for seksuell tilfredsstillelse, og understreker viktigheten av å utforske naturlig stimuli.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den økende bruken av medisinsk piercing mot migrene og angst, som markedsføres på sosiale medier. Hodepine Norge og nevrologer advarer mot behandlingen, da det mangler vitenskapelig bevis for effekt, og de frykter at pasienter får et falskt håp. Forbrukertilsynet er varslet om villedende markedsføring av piercingstudioer som lover effekt mot konkrete sykdommer. En piercer i Fredrikstad forsvarer behandlingen og ønsker en debatt rundt temaet, men er forberedt på å endre praksis dersom Forbrukertilsynet konkluderer med at han har brutt regelverket.