Frank Rossavik, aktuell med boken «Hæ? », deler sine leseopplevelser i et intervju.
Han leser for tiden en bok om sosialistisk politikk og har latt seg imponere av Kjell Magne Bondeviks selvbiografi. Rossavik ønsker at enten Marcel Proust eller forfatterne bak «Partiet» skulle skrevet hans biografi, da de ville gitt ham noen artige overraskelser.
Han har også lest Jordan Petersons «12 rules for life» og mener Peterson ikke er så sprø som noen påstår. Rossavik avslører at han ikke liker romanfiguren Kristin Lavransdatter da han synes middelalderen er kjedelig, men ville gjerne ha møtt Dorian Gray.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 dag siden
Artist og mediemann Trond-Viggo Torgersen deler sine tanker om lesing og bøker. Han avslører at han ofte smugtitter på internett.
3 måneder siden
Psykolog Lars Dehli deler sine leseopplevelser og bokpreferanser. Han er for tiden opptatt av Knausgårds «Det Tredje Riket», og fremhever «The Catcher In The Rye» som en bok med stor innflytelse. Han anbefaler selvhjelpsboken «Please Understand Me» og forteller om sin smuglesing av «Kroppen» i ungdommen. Dehli uttrykker ambivalens rundt Ibsens Hedda Gabler, som han både misliker og ser likheter med Tarantinos karakterer. Han avslører også sin fascinasjon for de kvinnelige karakterene Ylajali og Dagny.
3 måneder siden
Fremskrittspartiets leder deler sine leseopplevelser og bokpreferanser. Han leser for tiden «Hapi - elvegudinnen» av Wilbur Smith og har tidligere blitt sterkt påvirket av «Onkel Toms hytte». Boken «Landet som ble for rikt» har inspirert til å snakke om sløsing og behovet for å redusere statens rolle. Han har selv skrevet boken «Der andre tier». I ungdommen leste han «Sagaen om Isfolket» til langt på natt. Han avviser spørsmål om selvhjelpsbøker og fiktive romankarakterer.
3 måneder siden
En norsk musiker og skuespiller deler sine leseopplevelser. Han leser for tiden flere bøker, inkludert en diktsamling, en bok om skjermbruk og en roman. Han forteller at Simon Strangers «Leksikon om lys og mørke» gjorde ham svært opprørt. Han mener Dag Johan Haugerud burde skrive hans biografi. Han har også lest selvhjelpsboken «Rich dad, poor dad» uten å finne noen snarveier til rikdom. Han innrømmer å ha smuglest «The Game», men synes konseptet er flaut og boken hjalp ikke. Han nevner også en romanfigur han ikke kan fordra, men også elsker, og en annen han kunne tenke seg å ligge med.
2 måneder siden
Artikkelen er et intervju med FpU-leder Simen Velle, som overrasker med sin lidenskap for bøker. Han forteller om hvordan farens sykdom har påvirket hans forhold til litteratur og hans ønske om å forstå seg selv og verden. Velle deler sine lesetips og understreker viktigheten av fantasi og forståelse for andre mennesker. Han debuterer også med bok og er spent på å dele sine tanker med sin generasjon. Intervjuet avslører en mer reflektert side av Velle enn det offentlige bildet.
1 måned siden
Forfatteren deler sine lesevaner og reflekterer over bøker som har formet ham. Han unngår selvhjelpslitteratur, men finner inspirasjon i norsk litteratur og bøker med sterke karakterer. Han fremhever spesielt «Fuglane» av Tarjei Vesaas og «Et lite liv» av Hanya Yanagihara. Han forteller også om en biografi han leste i smug av frykt for å virke pretensiøs, og uttrykker sterk avsky for en romankarakter på grunn av voldelige scener.
2 måneder siden
Nettavisen har ansatt Mímir Kristjánsson fra Rødt og Simen Velle fra Fremskrittspartiet som nye spaltister. Kristjánsson, som er stortingsrepresentant, tror Nettavisens lesere deler flere av hans synspunkter enn de er klar over, spesielt innen kraftpolitikk og velferd. Han beskriver seg selv som en fritenker og ønsker å utfordre venstresiden til å tillate et større mangfold i meninger. Velle, en ung og fremadstormende politiker fra Frp, ser frem til å belyse mindre kjente politiske saker. Nettavisens politiske redaktør, Erik Stephansen, er fornøyd med å ha fått profilerte politikere som representerer ulike politiske ståsteder, noe som vil bidra til en bred og åpen debatt.
18 dager siden
Den svenske krimforfatteren Pascal Engman deler sine leseopplevelser og preferanser. Han fremhever Vilhelm Mobergs «Utvandrerne» som en uovertruffen bok på svensk og uttrykker begeistring for Herman Wouks «Natalies flykt». Engman har aldri lest selvhjelpsbøker eller følt behov for å smuglese. Han har ingen problemer med å like usympatiske karakterer i litteraturen, og avslører at Lady Guinevere fra «Knights of the Round Table» var den første karakteren som fikk ham til å tenke på sex.
4 måneder siden
I et juleintervju med Nettavisen forteller Frank Løke om sine juletradisjoner, planer og refleksjoner rundt året som har gått. Han skal feire jul med familien, spise tradisjonell julemat og mener trening er en viktig del av julen. Løke ser tilbake på 2024 som et innholdsrikt år med flere bemerkelsesverdige prestasjoner, inkludert bestigning av Aconcagua i shorts, seier i "Vinnerschkalle", to bestigninger av Mount Everest, bokutgivelse og boksekampseier. Han har planer om å fortsette å jakte på stolthetsøyeblikk i 2025, og ønsker å banke opp Ole Klemetsen.
21 dager siden
Aschehoug forlag utsetter utgivelsen av FpU-leder Simen Velles selvbiografiske bok «Våkn opp!» til høsten 2025. Boken er en personlig fortelling om Velles erfaringer med farens Huntington-sykdom, eget rusmisbruk og hans politiske engasjement. Velle, som er en markant ungdomspolitiker, ble valgt til andreplass på Oslo Frps stortingsvalgliste for 2025. Han får profesjonell hjelp med skrivingen, men har holdt identiteten til sin medforfatter hemmelig. Forlaget beskriver boken som en analyse av Norges utfordringer, og Velles syn på at handling betyr noe.