Artikkelen hevder at den moderne progressive bevegelsen opptrer hyklersk og ulogisk, noe som fører til en motreaksjon, spesielt blant unge menn. Bevegelsen straffer medlemmer for avvikende meninger, og fokuserer på mikroaggresjoner i Vesten, samtidig som den tilsynelatende ignorerer grovere overgrep andre steder.
Dette skaper mistillit og driver folk mot høyrepopulistiske alternativer.
Forfatteren mener at vanlige progressive må ta tilbake kontrollen for å unngå ytterligere polarisering og fremvekst av radikale høyrekrefter, da mange opplever bevegelsen som dogmatisk og lite tolerant for kritikk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg den økende politiske avstanden mellom menn og kvinner, spesielt blant unge, der menn beveger seg mot høyre og kvinner mot venstre. Forfatteren argumenterer for at likestillingspolitikken har prioritert kvinner og oversett menns utfordringer, noe som har ført til at menn taper i utdanningssystemet og i mange samfunnsposisjoner. Kvinner dominerer nå i mange sektorer, mens menns problemer ikke anerkjennes på samme måte. Forfatteren mener at likestillingspolitikken må ta hensyn til begge kjønn for å oppnå reell likebehandling, og foreslår en kjønnsnøytral formålsbestemmelse i likestillings- og diskrimineringsloven som et skritt i riktig retning.
28 dager siden
Artikkelen hevder at frekkhet og dårlig oppførsel har økt i samfunnet, særlig blant unge, på grunn av sosiale mediers algoritmer som fremmer negativitet og kontrovers. Den kritiserer influensere og offentlige personer for å normalisere dårlig oppførsel, og nevner trender som «looksmaxxing» og redpill-forum som eksponerer unge gutter for kvinnehat. Forfatteren oppfordrer til å fremme empati og snillhet som en motvekt til den økende ondskapsposeringen, og mener at barn tar etter de de ser opp til.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler den økende kvinnefiendtligheten som spres på internett, spesielt gjennom høyreekstreme miljøer. Den argumenterer for at Trumps normalisering av kvinnehat har bidratt til en global spredning av disse holdningene. Unge menn eksponeres for kvinnefiendtlige ideologier og konspirasjonsteorier på nett. Forfatteren mener Norge må vurdere digitaliseringens innvirkning på samfunnet for å unngå å gjenskape et samfunn preget av slike holdninger.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer årsakene til fremveksten av ytre høyre og trumpismen. Den diskuterer om det er liberale feil eller demagogiske fortellinger som er hovedårsaken. En arketypisk meningsbærer (M) hevder at 'wokeisme' og identitetspolitikk har ført til ytre høyres fremgang, mens artikkelen argumenterer for at demagogi og følelsesappeller er sentrale drivkrefter. Den stiller spørsmål ved om Trumps appell skyldes velgernes forakt for svakhet og et ønske om å kaste av seg politisk korrekthet. Artikkelen diskuterer også om velgere kan ta 'feil' og om deres oppfatninger alltid samsvarer med sannheten, spesielt i demagogiske bevegelser.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at venstresiden trenger et attraktivt mannsideal som et motstykke til høyresidens «Høyresidemannen». Mens høyresiden fremmer en selvhjulpen og nasjonalistisk mann, har venstresiden beveget seg mot en «Terapimann» som mistror sin egen maskulinitet. Forfatteren foreslår «Venstresidemannen» som et positivt alternativ, en mann som bruker sin styrke til å stå opp for de svake og bygge fellesskap. Artikkelen konkluderer med at venstresiden kan tilby unge menn en konstruktiv maskulinitet gjennom samfunnsbygging og solidaritet, og viser til Jon Michelet som et eksempel.
26 dager siden
Artikkelen kritiserer Netflix-serien «Adolescence» for å fremstille maskulinitet som ensidig negativt, og likestille det med vold og kvinnehat. Forfatteren argumenterer for at serien overser positive aspekter ved maskulinitet, som er en viktig kilde til selvverd og gode relasjoner for menn. Ved å fokusere ensidig på de negative sidene, risikerer serien å forsterke problemet den søker å adressere, nemlig radikalisering og kvinnefiendtlighet blant unge menn. Artikkelen trekker også frem filmen «Turist» som et eksempel på hva som skjer når menn ikke utøver tradisjonell maskulinitet, og antyder at fravær av positiv maskulinitet kan drive unge menn mot ekstreme miljøer på nett.
17 dager siden
Artikkelen utforsker hvorfor mannlige strippere synes å være mer akseptert enn kvinnelige, og argumenterer for at denne dobbeltmoralen kan ha negative følger for unge menn. Den belyser kroppspress og mangel på positive rollemodeller som gutter opplever, noe som kan drive dem mot skadelige miljøer. Forfatteren oppfordrer til økt oppmerksomhet rundt disse skjevhetene og en aktiv lytting til unge menns perspektiver, samt en refleksjon over underholdningsverdien av mannlige strippere.
1 måned siden
Artikkelen analyserer debatten om kvinners påståtte kresenhet ved partnervalg, slik den fremstilles i politiske kretser og på nett, spesielt i incel-miljøer. Den kritiserer politikere og influensere for å gi råd om dating, og viser hvordan teorier om kvinners kresenhet spres. Samtidig presenteres forskning som nyanserer bildet, og viktigheten av utdanning for inkludering og familieetablering understrekes. Forfatteren argumenterer for at slike utspill ofte er forsøk på å skape splid og tiltrekke mannlige følgere, og at de bidrar til et negativt syn på både kvinner og menn.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer hvordan medier og myndigheter håndterer informasjon om gjerningsmenns etnisitet i kriminalsaker, spesielt i forbindelse med en gruppevoldtekt i Nordfjord. Forfatteren hevder at tilbakeholdelse av slik informasjon undergraver tilliten til tradisjonelle medier og myndigheter, og at dette bidrar til å styrke ytre høyre. Artikkelen viser til flere eksempler på kriminalitet i Europa hvor gjerningsmenn har minoritetsbakgrunn, og argumenterer for at man må ta tak i de reelle problemene som ytre høyre vokser på, i stedet for å forsøke å skjule dem. Forfatteren mener at Vær Varsom-plakatens punkt 4.3 bør revurderes.
1 måned siden
Forskning viser at menns klimaskepsis ofte handler om frustrasjon over samfunnsendringer og en følelse av å ikke bli hørt. Mange menn opplever klimakampen som feminisert og føler seg presset til å endre vaner. Politikere og miljøorganisasjoner forsøker å engasjere menn ved å appellere til fakta og teknologiske løsninger, mens Unge Høyre påpeker at kjønnsforskjellene i klimapolitikken gjenspeiler en bredere politisk polarisering.