En teaterkritiker fra Bergens Tidende kalte Cirkus Agoras forestilling for sexistisk i en anmeldelse publisert på kvinnedagen, og reagerte spesielt på de lettkledde kostymene til de kvinnelige artistene. Kritikeren mente kostymene minnet om en strippeklubb, og stilte spørsmål ved hvorfor kvinner føler de må kle seg lettkledd for å være konkurransedyktige.
Sirkusdirektøren avviser kritikken og understreker at glitter og glamour er en del av sirkusverdenen, og at artistene selv velger sine kostymer. Han får støtte fra teatersjefen ved Fyllingsdalen teater, som kaller kritikeren arrogant.
Kritikeren står fast på sin vurdering og mener det er naivt å hevde at artistene fritt velger kostymer, da bransjenormen tilsier at kvinner er mer avkledde enn menn.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
12 timer siden
Et show med det australske manneshowet Magic Men i Oslo Spektrum har skapt sterke reaksjoner. Publikum og en kvinnegruppe reagerer på det de beskriver som blotting og seksualisert innhold på scenen.
1 måned siden
Stripper Nina Lyons reagerer på Kvinnegruppa Ottars kritikk av strippeklubbers reklameplakater i Karl Johan. Lyons føler seg angrepet og mener kritikken fratar menn ansvar for trakassering, og at den flytter ansvaret over på strippere og strippeklubber. Kvinnegruppa Ottar står fast på at sexindustrien påvirker menn negativt og flytter grenser, men understreker at menn selv er ansvarlige for sine handlinger. Lyons, som identifiserer seg som feminist, inviterer Kvinnegruppa Ottar til dialog, men føler seg ikke hørt. Lederen i Kvinnegruppa Ottar avviser invitasjonen. En FAFO-rapport fra 2013 viser at mange strippere i Norge er ressurssterke og tjener godt.
1 måned siden
Kvinnegruppa Ottar har erklært en «krig» mot strippeklubbers reklameplakater i Oslo sentrum, og beskriver dem som «porno i byrommet». De mener at slik reklame normaliserer stripping og bidrar til å gjøre byen utrygg for kvinner. Etter kritikk har String Showbar byttet ut sine plakater med en reklame av en mann i kyllingdrakt, men Kvinnegruppa Ottar mener problemet vedvarer så lenge strippeklubbene eksisterer og får lov til å reklamere. Forbrukertilsynet har reagert på reklamen og vurderer om den er i strid med markedsføringsloven, spesielt med tanke på kjønnsdiskriminering. String Showbar anklager også Kvinnegruppa Ottar for tyveri og hærverk.
15 dager siden
Kvinnegruppa Ottar protesterer mot mannlige strippeshow som Magic Men og Chippendales, og understreker at stripping uansett kjønn bidrar til sexindustrien, urealistiske kroppsidealer og objektivering. De har tidligere protestert mot Chippendales på 1990-tallet og i 2018. Ottar mener strippeshow befester ideen om å betale for tilgang til andres kropper, og at dette rekrutterer kunder til sexindustrien. De understreker at feminisme ikke er å gå på strippeshow, og ønsker engasjement fra menn mot slike arrangementer.
3 måneder siden
Orkla har trukket en reklamefilm for Nidar med langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo etter kritikk for seksualisering og kroppspress. PR-sjef Rune Brynhildsen reagerer sterkt på avgjørelsen og mener kritikken er oppkonstruert. Han får støtte fra sportskommentator Sverre Krogh Sundby, som ser på reklamen som humoristisk. Redd Barnas ungdomsorganisasjon mener derimot at reklamen bidrar til økt kroppspress, mens politisk kommentator Astrid Mæland kaller den harry. Brynhildsen mener det er blitt for lett å bli krenket og stiller spørsmål ved hvorfor akkurat denne reklamen får så mye oppmerksomhet, og foreslår en sladdet versjon.
2 måneder siden
Vixen Awards har gjennom årene skapt overskrifter, ikke bare for prisutdelinger, men også for skandaler og kontroverser. I 2016 vakte Sophie Elise Isachsen oppsikt ved å blotte brystet på scenen, mens Ulrikke Falch og Jørgine Vasstrand i 2018 kritiserte prisutdelingen for å fremme et usunt kroppsfokus. Kristin Gjelsvik brukte sin takketale i 2020 til å kritisere Sophie Elise Isachsen, og Iselin Guttormsen opplevde et humorinnslag som krenkende i 2019. I 2023 skapte Natt&Dag debatt med sine nådeløse moteanmeldelser fra rød løper. Disse hendelsene har bidratt til å forme Vixen Awards' omdømme som en arena for både feiring og kritikk.
1 måned siden
Artikkelen omhandler kritikken unge kvinner møter for sine bokvalg, spesielt innen sjangre som fantasy og romantikk. Forfatterne argumenterer for at disse sjangrene ofte avfeies som useriøse, mens krim fremheves som mer akseptabel underholdning. De påpeker at populære bøker for kvinner utfordrer tradisjonelle kjønnsroller og gir rom for kvinnelig nytelse og kompleksitet. Artikkelen oppfordrer norske forlag til å anerkjenne og satse på disse trendene, samt støtte norske forfattere innen fantasy. Booktok fremheves som en viktig arena for å fremme leselyst og utfordre etablerte litterære normer.
8 timer siden
Moderne tolkninger av bunaden, som fargerike skjorter, skaper debatt. Tradisjonalister kritiserer endringene, mens andre mener folk kan velge selv.
3 måneder siden
Orkla har valgt å trekke en reklamefilm for seigmenn med en halvnaken Johannes Høsflot Klæbo etter å ha mottatt kritikk. Kommunikasjonsdirektør i Orkla Snacks, Elisabeth Aandstad Ekheim, sier de ikke ønsker å provosere og har lyttet til innspill. Marius Sjølyst fra Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press mener reklamen er unødvendig seksualisering og bidrar til kroppspress. Advokat Frode Elton Haug mener reklamen kan være et brudd på markedsføringsloven, spesielt med tanke på at det er reklame for godteri rettet mot barn og unge.
1 måned siden
Komiker Ørjan Burøe kritiserer Jonna Støme for å ha nektet å støtte et armbånd til inntekt for Mental Helse, grunnet Burøes tidligere anklager om seksuell trakassering. Burøe reagerer sterkt på at Støme ikke vil støtte saken på grunn av hans involvering, og mener Støme tidligere har sagt at han burde henge seg selv. Støme avviser påstanden og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men understreker at han har snakket med initiativtakeren bak armbåndene. Saken har skapt en offentlig ordkrig mellom de to komikerne.