Clas Brede Bråthen og sønnen Sindre er deltakere i TVNorge-programmet «Først til verdens ende». Sindre har tidligere slitt med rusproblemer, noe han åpent har snakket om.
Clas beskriver en stor lettelse over å se sønnen frisk og i bedring, etter en periode preget av frykt og bekymring. Sindre fremhever familiens støtte som avgjørende for å overvinne problemene.
I 2020 fikk Clas en telefon om at Sindre hadde tatt en overdose, noe som markerte et vendepunkt for familien.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen forteller historien om Oddbjørn (21) og en 22-åring, som begge vokste opp med fedre som hadde alkoholproblemer. De deler sine erfaringer og understreker viktigheten av å snakke om det og søke hjelp. Som barn fikk de møte daværende statsminister Erna Solberg, som forsikret dem om at de kunne bli hva som helst. Oddbjørn forteller om sin frykt for å utvikle et alkoholproblem, og hvordan han stort sett holder seg til alkoholfritt øl. 22-åringen har funnet lykke og giftet seg. Begge understreker at barn ikke er skyld i foreldrenes misbruk og oppfordrer andre til å søke støtte.
1 måned siden
Henrik Kristoffersen sikret seg sammenlagtseieren i slalåmcupen i Sun Valley, selv om Timon Haugan vant rennet. Kristoffersen beskriver seieren som en lettelse etter en sesong med press og usikkerhet, og uttrykker bekymring for belastningen på familien. Han antyder at han vurderer om han vil fortsette neste sesong. Med denne seieren tangerer Kristoffersen legenden Alberto Tomba med fire sammenlagtseire i slalåmcupen. Han takker teamet og familien for støtten.
1 måned siden
Caroline Berg Eriksen, kjent som «Fotballfrue», er aktuell i «Kompani Lauritzen» og deler åpent om vanskelighetene ved å være adskilt fra sine to døtre og ektemann, Lars-Kristian Eriksen. Innspillingen på Voss strakk seg over fire uker, og Berg Eriksen beskriver hvordan hun bevisst måtte unngå å tenke på familien for å håndtere den emosjonelle belastningen. Etter åtte dager uten kontakt med familien, føltes det som en hel evighet da hun endelig fikk mulighet til å snakke med dem igjen. Hun fremhever også den store lettelsen og gleden ved å vende tilbake til familielivet etter endt innspilling.
4 dager siden
Carina Dahl har delt åpent om hvordan faren, Morten "Diesel" Dahl, har kjempet mot lymfekreft med spredning siden november. Han gjennomgikk strålebehandling, cellegift og et langt sykehusopphold, noe som var svært tøft for hele familien. Carina beskriver det som "grisetøft" og forteller at både hun og faren var tilbakeholdne med å snakke om sykdommen. Hun har selv erfaring med kreft, og understreker viktigheten av å dele slike opplevelser, spesielt etter at faren nå er kreftfri. Carina har også opplevd utbrenthet i en travel periode samtidig som hun støttet faren. Nå gleder hun seg over at faren er frisk igjen og har nylig hatt sin første konsert etter sykdommen. Hun setter pris på kvalitetstiden de har fått sammen og ser frem til å se ham opptre med bandet TNT.
4 måneder siden
Artikkelen forteller historien om Jørn, en familiefar som utviklet en alvorlig amfetaminavhengighet. Han levde et dobbeltliv preget av rus og kriminalitet, samtidig som han opprettholdt en fasade av et vellykket liv. Rusen førte til at han mistet alt. Jørn forsøkte flere tradisjonelle behandlingsmetoder uten hell. Vendepunktet kom da han begynte i en selvhjelpsgruppe, hvor han møtte andre med lignende erfaringer. Selvhjelpsgruppen hjalp ham med å ta et oppgjør med seg selv og sin avhengighet. I dag er Jørn rusfri. Artikkelen belyser også viktigheten av selvhjelpsgrupper som et supplement til det offentlige hjelpeapparatet.
3 måneder siden
Tidligere ishockeyspiller Jan Tore Kjær (56) deltar i «16 ukers helvete» etter en bekymringsmelding fra sin 22 år gamle datter, Jenny. Hun sa at han måtte ta grep for å kunne se sine fremtidige barnebarn. Kjær beskriver dette som en «wake up call» og innså at han måtte endre livsstil. Han trener nå daglig, selv etter at TV-innspillingen er over, og har fått hele familien med på sin nye livsstil. Kjær er svært positiv til programmet og oppfordrer andre til å delta hvis de får sjansen.
4 måneder siden
Sebastian Solberg, kjent influenser og TV-profil, har nylig delt sin erfaring med å oppdage at han har den arvelige blodsykdommen talassemi. Som adoptert har han ikke hatt mulighet til å undersøke sine biologiske foreldres helsehistorie, noe som gjorde situasjonen ekstra utfordrende. I en periode på ti dager visste han ikke om han hadde en farlig eller ufarlig variant av sykdommen, noe som skapte stor frykt for at hans barn kunne arve sykdommen. Til slutt fikk han bekreftet at han har en mild og ufarlig form. Opplevelsen har fått ham til å verdsette viktigheten av å være aktiv og tilbringe tid med familien.
4 måneder siden
Tidligere fotballstjerne John Arne Riise deltok i TV-programmet «16 ukers helvete» etter en vanskelig periode med dårlig selvbilde og manglende rutiner etter fotballkarrieren. Riise forteller om en tid hvor han gjemte seg bort og ikke tok vare på seg selv. Gjennom programmet har han opplevd en betydelig livsstilsendring, med vekttap og økt selvtillit. Han fremhever samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby og Anette Skarpaas Ramm som svært positivt. Riise forteller at han nå føler seg mye bedre og har måtte bytte ut hele garderoben sin etter vekttapet. Han er fast bestemt på å opprettholde den nye livsstilen.
1 måned siden
Leif Einar Lothe og datteren Ida Lothe er deltakere i den nye realityserien «Først til verdens ende». Serien følger deltakerpar som reiser fra Afrika til Norge uten moderne hjelpemidler. I et intervju med TV 2 forteller Lothepus og datteren om deres første tur sammen på 15 år, en opplevelse de begge beskriver som positiv. Lothepus reflekterer over sin rolle som far og innrømmer at han har vært mye borte fra familien på grunn av jobb. Ida beskriver seg som en «pappadalt» og uttrykker forståelse for farens prioriteringer.
1 måned siden
Geir Kåre Nyland, kjent som GK, har laget dokumentaren «Fighter» etter å ha blitt lam i en stupeulykke i 2021. Dokumentaren viser hans kamp for å gå igjen, men også en personlig reise gjennom depresjon, kjærlighetsbrudd og et oppgjør med en barndom preget av vold. Nyland reiser hjem til Haugesund for å konfrontere sin far om oppveksten, noe som fører til en sår, men viktig samtale som forbedrer forholdet deres. Han fremhever også morens betydning og hvordan dokumentaren har styrket familiebåndene. Nyland forteller at han har bearbeidet sorg og funnet en ny forståelse for hva som er viktig i livet, og føler seg nå bedre enn før ulykken.