Det svenske rederiet Gotlandsbolaget, som nylig overtok DFDS-ruten Oslo-København, investerer flere hundre millioner i oppgradering av de to fergene. Alle 1335 standardlugarer skal pusses opp med nytt interiør, inkludert senger, madrasser, bad og TV.
Rederiet ønsker å forbedre passasjeropplevelsen etter kritikk av standardlugarene. Ruten skal også få nytt navn og skipene ny farge, trolig rød.
Oppgraderingen fører til at avgangene reduseres til annenhver dag i perioder i januar, mars og april.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Fergeruten mellom Oslo og København, kjent som «Danskebåten», har fått nye eiere og endrer navn til «Go Nordic Cruiseline». Svenske Gotlandsbolaget har overtatt ruten og planlegger oppgraderinger med fokus på nordisk kultur, mat og underholdning. Det ene skipet, Nordic Pearl, seiler allerede i ny drakt, og det andre, Nordic Crown, skal gjennomgå samme forvandling i mai. Rederiet investerer stort for å forbedre opplevelsen for både minicruise-gjester og bilturister.
2 måneder siden
Den kjente fergeruten mellom København og Oslo, tidligere kjent som «Danskebåten», har fått nye eiere og endrer navn til Go Nordic Cruiseline. Svenske Gotlandsbolaget satser på en nordisk profil med fokus på kultur, mat og kvalitet. Skipet Nordic Pearl har allerede fått nytt design og oppgraderte lugarer, mens det andre skipet vil følge etter og få navnet Nordic Crown. Rederiet lover flere spennende initiativer fremover, etter den største investeringen i ruten sin historie. I fjor reiste over 700 000 passasjerer med ruta.
3 måneder siden
Gotlandsbolaget, som overtok fergeruten mellom Oslo og København i november, må utsette gjenåpningen av ruten på grunn av uforutsette problemer med oppgraderingen av fergen Nordic Pearl. Forsinkelsen skyldes manglende leveranser og feil i materialer til lugarene. Dette fører til at rundt 5000 passasjerer rammes, og fire planlagte seilaser må kanselleres. Berørte passasjerer tilbys ombooking eller refusjon. Rederiet opplyser at de har 400 håndverkere om bord og forventer at Nordic Pearl seiler fra København tirsdag 28. januar.
4 måneder siden
Kollektivselskaper som Vy og Ruter har utbetalt rekordhøye summer i refusjoner til kunder på grunn av store forsinkelser og innstillinger i 2024. Vy har betalt ut 8,4 millioner kroner, en økning på 50% fra 2023, mens Ruter har utbetalt 7,9 millioner kroner i reisegaranti, en markant økning fra 2,7 millioner i fjor. Samferdselsministeren har blitt kalt inn på Stortinget for å forklare den dårlige punktligheten, til tross for et tidligere løfte om forbedring. Regjeringen planlegger å investere i jernbanenettet og har iverksatt tiltak for å redusere forsinkelser, men opposisjonen kritiserer regjeringen for manglende kortsiktige løsninger.
1 måned siden
Radisson Blue Plaza i Oslo oppgraderer sin 350 kvadratmeter store kongesuite for 20 millioner kroner. Etter renoveringen, som gjennomføres av interiørarkitekt Hanna Guriby, vil prisen for en natt i suiten være 90.000 kroner. Hotelldirektør Terje Hellebust uttaler at de trenger å leie ut suiten én gang i måneden for at investeringen skal svare seg. Kong Olav V åpnet hotellet i 1990, og suiten har huset flere prominente gjester med spesielle ønsker. Til våren inviteres ambassadører og andre VIP-kunder til å se resultatet.
4 måneder siden
Ruter, som organiserer kollektivtilbudet i Oslo og Akershus, har fått kritikk for økende kostnader, spesielt knyttet til konsulentbruk. I 2023 brukte selskapet 410 millioner kroner på konsulenter, og administrasjonskostnadene har økt med 70 % siden 2018. Rødt mener dette er sløsing med offentlige midler og foreslår å legge ned teknologisatsingen Tet Digital, som alene har 200 ansatte. Partiet ønsker også å kutte prosjekter som ikke direkte forbedrer kollektivtilbudet. Kritikken kommer samtidig som Oslo-budsjettet for 2025 behandles, med forslag om store kutt i velferdstjenester. Ruter og byrådet har foreløpig ikke kommentert saken.
15 dager siden
Bane Nor stenger flere strekninger for togtrafikk i påsken på grunn av vedlikehold og oppgraderinger. Hovedbanen og Spikkestadbanen stenges i perioden 12. til 27. april, mens Bergensbanen stenges mellom Hønefoss og Geilo fra 17. april til 1. påskedag. Reisende må benytte buss for tog og bør beregne ekstra reisetid. Bane Nor oppfordrer passasjerer til å se etter gul skilting for informasjon og planlegge reisen via togselskapenes reiseplanleggere eller Entur.no. Årsaken til stengningene er nødvendig oppgradering av spor, vedlikehold og forbedring av signalsystemene.
7 dager siden
Vy varsler om redusert togtilbud på Østlandet fra april til august på grunn av at Sundland verksted i Drammen vil være helt eller delvis stengt for anleggsarbeid. Verkstedet vedlikeholder omtrent halvparten av Vys tog i Oslo-området, og stengingen kan føre til at 10–15 togsett ikke er tilgjengelige. Dette medfører at Vy må redusere antall togsett i rushtiden på flere regionslinjer, fra dobbeltsett til enkeltsett på flere avganger. Vy uttrykker misnøye med manglende involvering i planleggingen av arbeidet, og peker på at den nye mottaksbasen på Sundland ikke blir ferdig før 2027, noe som kan påvirke tilbudet i hele perioden. Bane Nor erkjenner Vys frustrasjon, men understreker at oppgraderingen av verkstedene er nødvendig for å unngå fremtidige problemer. De påpeker også at det ikke er enkelt å flytte arbeidene, og at forsinkelser kan føre til flere perioder med buss for tog i fremtiden.
4 måneder siden
Ruter planlegger omfattende T-baneavvik i 2025 for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger. Disse inkluderer oppgradering av Majorstuen stasjon, tilkobling av Fornebubanen og installasjon av nytt signalsystem. Det vil bli buss for bane på flere strekninger, med det lengste avviket mellom Borgen og Majorstuen fra slutten av mars til begynnelsen av november. Majorstuen stasjon vil være stengt i perioder, hovedsakelig i sommerferien. Ruter forstår at dette vil skape ulemper for reisende, men understreker at arbeidet er nødvendig. De lover å tilby et godt erstatningstilbud og informere om avvik i god tid via app og nettsider.
2 måneder siden
Over to milliarder kroner er brukt på planlegging av Hordfast, den fergefrie veien mellom Bergen og Stavanger. Rødt kritiserer pengebruken som sløsing og miljøskadelig, mens Statens vegvesen forsvarer kostnadene med prosjektets omfang og teknologiutvikling. Prosjektet, som skal redusere reisetiden ved å erstatte ferger med bruer, har en prislapp på over 40 milliarder. Samferdselsdepartementet vil fullføre reguleringsplanen, men fremtiden for selve byggingen er usikker.