Fergeruten mellom Oslo og København, kjent som «Danskebåten», har fått nye eiere og endrer navn til «Go Nordic Cruiseline». Svenske Gotlandsbolaget har overtatt ruten og planlegger oppgraderinger med fokus på nordisk kultur, mat og underholdning.
Det ene skipet, Nordic Pearl, seiler allerede i ny drakt, og det andre, Nordic Crown, skal gjennomgå samme forvandling i mai.
Rederiet investerer stort for å forbedre opplevelsen for både minicruise-gjester og bilturister.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Den kjente fergeruten mellom København og Oslo, tidligere kjent som «Danskebåten», har fått nye eiere og endrer navn til Go Nordic Cruiseline. Svenske Gotlandsbolaget satser på en nordisk profil med fokus på kultur, mat og kvalitet. Skipet Nordic Pearl har allerede fått nytt design og oppgraderte lugarer, mens det andre skipet vil følge etter og få navnet Nordic Crown. Rederiet lover flere spennende initiativer fremover, etter den største investeringen i ruten sin historie. I fjor reiste over 700 000 passasjerer med ruta.
4 måneder siden
Det svenske rederiet Gotlandsbolaget, som nylig overtok DFDS-ruten Oslo-København, investerer flere hundre millioner i oppgradering av de to fergene. Alle 1335 standardlugarer skal pusses opp med nytt interiør, inkludert senger, madrasser, bad og TV. Rederiet ønsker å forbedre passasjeropplevelsen etter kritikk av standardlugarene. Ruten skal også få nytt navn og skipene ny farge, trolig rød. Oppgraderingen fører til at avgangene reduseres til annenhver dag i perioder i januar, mars og april.
3 måneder siden
Gotlandsbolaget, som overtok fergeruten mellom Oslo og København i november, må utsette gjenåpningen av ruten på grunn av uforutsette problemer med oppgraderingen av fergen Nordic Pearl. Forsinkelsen skyldes manglende leveranser og feil i materialer til lugarene. Dette fører til at rundt 5000 passasjerer rammes, og fire planlagte seilaser må kanselleres. Berørte passasjerer tilbys ombooking eller refusjon. Rederiet opplyser at de har 400 håndverkere om bord og forventer at Nordic Pearl seiler fra København tirsdag 28. januar.
4 måneder siden
Det danske togselskapet DSB planlegger en ny direkterute mellom Oslo og København, etter økt etterspørsel etter utenlandsreiser. Ruten skal være kommersiell, uten statlig støtte, og vil bruke nye EuroCity-tog. Det er planlagt ti stopp, inkludert flere i Østfold. Det er begrenset kapasitet på jernbanen i Østfold, og Bane Nor samarbeider med svenske Trafikverket om ruteplanlegging. Stortinget har vedtatt at regjeringen skal sikre dagtog til København innen 2026, og vurderer økonomisk støtte. Vy er også interessert i ruten, og Jernbanedirektoratet vil vurdere kommersielt grunnlag for et dagtogtilbud.
14 dager siden
SAS relanserer businessklasse på europeiske flygninger, og erstatter dagens «plus»-produkt for å tiltrekke seg kunder med dypere lommebøker og tilpasse seg SkyTeam-alliansen. Den nye businessklassen vil inkludere ledig midtsete, bedre mat og drikke servert på porselen, samt utvidet loungetilgang. SAS-sjefen beskriver det som mer luksus, og understreker at reisende ønsker flere valgmuligheter. Prisen på business-billettene vil øke, men dette skal gi rom for å reinvestere i et bedre produkt. Endringene trer i kraft til høsten og gjelder alle reiser i Europa, inkludert Skandinavia.
2 måneder siden
Et steinras på E6 ved Morskogen skaper utfordringer for trafikken, spesielt med tanke på storinnrykket av danske turister som skal på skiferie i Norge. Vinterferien i Danmark gjør den kommende uken til en av årets travleste for vinterdestinasjonene. Alpinco, som eier Hafjell og Kvitfjell, melder om fullbooket kapasitet og forventer en økning i antall gjester. Color Line opplever også stor etterspørsel og har satt opp ekstra avganger for å frakte de mange danskene som ønsker å feriere i Norge.
2 måneder siden
Hurtigruten Group har fullført et oppkjøp og har nå kreditorer som nye eiere, ledet av Arini Capital Management, AlbaCore Capital og Barings. Tidligere storaksjonær TDR Capital, samt Hegnar og Stordalen, har mistet kontrollen som følge av en restrukturering. Rederiet har slitt økonomisk og tapt over ti milliarder kroner siden før pandemien. Den nye eiergruppen tilfører frisk kapital og konverterer gjeld til egenkapital for å redusere selskapets totale gjeld. Hurtigruten vil fortsette som et selvstendig selskap med hovedkontor i Oslo, og operere sine ti skip under norsk flagg.
4 måneder siden
Etter flere års debatt har Oslo byråd besluttet å samlokalisere utenlandsfergene til Kongshavn. Dette innebærer at DFDS flytter fra Vippetangen og Color Line fra Filipstad. Byrådet begrunner avgjørelsen med at det frigjør sentrumsnære områder for byutvikling. Vippetangen planlegges omgjort til park og offentlig rom, mens Filipstad skal utvikles til en ny bydel med boliger, arbeidsplasser og rekreasjonsområder. Byrådet vektlegger også at flyttingen er i tråd med Oslos klimamål og vil gi en sammenhengende havnepromenade rundt Akershus festning.
3 måneder siden
Ruter forbereder seg på storinnrykk i Oslomarka i helgen med ekstra skibusser. Linje 48 og 41 vil betjene populære utfartssteder, men T-banelinje 1 kjører kun fra Majorstuen til Frognerseteren. Ruter oppfordrer folk til å være tålmodige, parkere hensynsfullt og vurdere alternative løyper. De anbefaler KlimaOslos nettsider for inspirasjon til nye skisteder. Målet er å håndtere den økte trafikken og samtidig oppfordre til utforskning av mindre kjente områder.
2 måneder siden
Sjøfartsdirektoratet ønsker å erstatte flere ord med kjønnsnøytrale alternativer, inkludert titler som «styrmann» og «sjømann», som foreslås endret til henholdsvis «dekksoffiser» og «sjøfolk eller arbeidstaker». Subjekt-redaktør Danby Choi mener noen av endringene er fornuftige, mens andre er unødvendige. Han påpeker at det ofte er statusyrker som prioriteres i slike endringer. Trygve Svensson fra Tankesmien Agenda mener det er naturlig at språket endrer seg, spesielt for stillingstitler, men er usikker på om alle endringsforslagene er like gode. Han nevner «mann over bord» som et eksempel på et uttrykk som kanskje bør beholdes. Både Choi og Svensson er enige om at ordene ikke var ment å være kjønnsdiskriminerende i utgangspunktet, men at endringene kan bidra til likestilling.