Flere profiler i Senterpartiet (Sp) reagerer på at Emilie Enger Mehl ikke er foreslått inn i partiets ledelse. Fylkesleder Odd Helge Gangstad mener partiet må forberede seg på tiden etter Trygve Slagsvold Vedum, og ser i den sammenheng på Mehl som en potensiell arvtaker.
Han advarer partiet mot å miste et stort talent. Erik Lillebakken fra Senterungdommen stusser også over at Mehl ikke er foreslått, og frykter at partiet kan miste henne som profil.
Valgkjenner Svein Tore Marthinsen mener Sp burde hatt yngre krefter i ledelsen og trekker frem Mehls profil. Sp-ordfører Einar Toverud åpner for kampvotering på landsmøtet i mars.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
28 dager siden
Senterpartiet kritiseres for å tilsidesette Emilie Enger Mehl, til tross for anerkjennelse fra partileder Trygve Slagsvold Vedum. Mehl ble ikke gitt topplasseringer på partiets liste til stortingsvalget eller i ledelsen, noe som kan føre til at hun forlater politikken. Kritikere mener partiet risikerer å miste et viktig talent, spesielt med tanke på partiets fallende oppslutning. Artikkelen fremhever også Mehls tidligere rolle i å stoppe salget av Bergen Engines til Russland som en viktig bragd.
4 måneder siden
Flere statsråder fra Senterpartiet, inkludert Emilie Enger Mehl, er i fare for å miste sine stortingsplasser grunnet fallende oppslutning i deres respektive valgkretser. I tillegg er flere profilerte Ap-politikere enten usikre eller har valgt å ikke stille til gjenvalg. Blant annet er flere av statsrådene i Arbeiderpartiet sikret plass på Stortinget, mens andre har valgt å ikke stille til gjenvalg. Fem statsråder stiller ikke til valg i 2025, og tre tidligere statsråder tapte kampvoteringer om plass på stortingslistene. Det er også flere profilerte politikere fra både Ap og Sp som gir seg på Stortinget.
3 måneder siden
Senterungdommen reagerer på AUFs uttalelser om at en eventuell regjeringsavgang fra Senterpartiet kan være en fordel for Arbeiderpartiet. Senterungdommens leder, Nils Forren, påpeker at Arbeiderpartiet ikke har hatt flertall uten Senterpartiet siden 1977, og mener de bør tenke seg nøye om. AUF-leder Gaute Skjervø ser derimot en mulighet for Arbeiderpartiet til å vise sitt prosjekt dersom Senterpartiet forlater regjeringen. Striden i regjeringen dreier seg om EUs Ren energi-pakke, der Senterpartiet avviser hele pakken, mens Arbeiderpartiet ønsker å behandle deler av den. Forren gir full støtte til Senterpartiets linje og mener Arbeiderpartiet ikke ivaretar norske interesser.
3 måneder siden
Tre profilerte Arbeiderparti-politikere, Raymond Johansen, Ingvild Kjerkol og Terje Aasland, har meddelt at de ikke stiller til gjenvalg til partiets sentralstyre. Dette skjer samtidig som partisekretær Kjersti Stenseng går av. Det er knyttet stor spenning til det kommende sentralstyremøtet, der en ny valgkomité skal foreslås. Det er også usikkerhet rundt partileder Jonas Gahr Støres posisjon, med flere sentrale Ap-folk som ønsker utskifting. Samtidig er det sterke krefter som mener det er feil å bytte partileder så kort tid før valget. Flere andre profilerte politikere, som Marte Mjøs Persen og Mette Nord, er også ferdige i sine verv.
1 måned siden
Senterpartiet sliter med dårlige meningsmålinger og risikerer å miste profilerte politikere. Partiet ser en mulighet i den økende EU-debatten, etter Høyres landsmøtevedtak om å jobbe for EU-medlemskap. På landsmøtet i Haugesund understreket Trygve Slagsvold Vedum partiets motstand mot EU og fremhevet Senterpartiet som en garantist for norsk selvbestemmelse. Vedum hyllet Anne Enger som et ideal og bekreftet partiets ambisjon om å kjempe for sine saker i regjering. Han kritiserte også høyresiden og understreket partiets engasjement for velferdsstaten og nasjonal kontroll.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
20 dager siden
Ap-ordfører Ann Jeanett Klinkenberg kritiserer Senterpartiet for å prioritere statsråder fremfor innføring av EU-direktiver, noe som utløser reaksjoner fra Sp. Marit Arnstad (Sp) stiller spørsmål ved Aps evne til samarbeid etter Klinkenbergs utspill. Klinkenberg modererer senere sin uttalelse og uttrykker håp om et rødgrønt samarbeid etter valget, til tross for uenighet om EØS-avtalen. Vedum antyder at mange Ap-velgere støtter Sp i EU-saken, mens Giske støtter Støre. Samtidig forlater Ingvild Kjerkol sentralstyret i Ap, og Klinkenberg og Emil Raaen blir valgt inn.
4 måneder siden
Senterpartiet opplever en dramatisk nedgang på meningsmålingene, med oppslutning under sperregrensen. Dette skjer etter en periode med medgang under Trygve Slagsvold Vedums ledelse. Partiet har hatt flere gjennomslag i regjering, men sliter med å overbevise velgerne. Det er usikkert hvor lenge Vedum vil fortsette som partileder, og flere profilerte politikere er usikre på sin stortingsplass. Sandra Borch nevnes som en potensiell arvtaker, men det er uklart om hun ønsker å ta over ledelsen.
1 måned siden
Flere profiler i Høyre utfordrer Erna Solbergs linje om å utsette EU-debatten. De mener tiden er inne for å starte diskusjonen, og ønsker ikke å utelukke en folkeavstemning i neste stortingsperiode. Argumentene inkluderer en endret sikkerhetspolitisk situasjon og at mange unge aldri har stemt om EU. Solberg ønsker å vente, da hun mener det fortsatt er et flertall mot EU i befolkningen. Internt i partiet er det uenighet om hvor raskt Norge bør knytte seg tettere til EU.
3 måneder siden
Arbeiderpartiets sentralstyre har utnevnt en valgkomité ledet av LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Komiteen skal foreslå ny partiledelse og sentralstyre. Det pågår en intern debatt om partileder Jonas Gahr Støres posisjon, med flere sentrale politikere som ønsker et lederskifte på grunn av svake meningsmålinger. Samtidig har Støres nestledere, Jan Christian Vestre og Tonje Brenna, uttrykt støtte til Støre, men signaliserer også at de er beredt til å stille som lederkandidater. Flere profiler i partiet, inkludert partisekretær Kjersti Stenseng, ønsker ikke gjenvalg, noe som åpner for store endringer i sentralstyret.