Artikkelen argumenterer for at Arbeiderpartiet må gjennomgå en fornyelse for å møte fremtidens utfordringer. Det understrekes at partiet må åpne seg mer, bygge organisasjonen nedenfra og erkjenne sin egen makt.
Medlemmene fremheves som partiets viktigste ambassadører, og det oppfordres til et mer aktivt medlemskap. Artikkelen påpeker at Arbeiderpartiet må være et styringsparti for fremtiden, fokusere på hva de er for, og ikke bare hva de er imot.
Det argumenteres for at partiet må være innovative og fornyende selv før de kan kreve det samme av samfunnet. Tillit er ferskvare, og partiet må vinnes og gjenvinnes hver gang.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
28 dager siden
Artikkelen argumenterer for at Arbeiderpartiet kan vinne valget ved å endre strategi. I stedet for å fremheve egne prestasjoner, bør partiet innta en mer ydmyk holdning, innrømme feil og være ærlige om utfordringer knyttet til økonomi, innvandring og velferd. Forfatteren mener partiet må prioritere arbeiderklassen gjennom konkrete tiltak som skattelette og boligpolitikk, samt redusere sykefravær og trygdebruk. Partiet bør også beklage feil i innvandringspolitikken og føre en strengere linje. En ærlig tilnærming og vilje til å utfordre velgerne kan gi AP en ny regjering.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg den kommende valgkampen, hvor trygghet og langsiktige løsninger antas å bli viktigere enn tradisjonelle valgløfter. Jan Tore Øverstad engasjerer seg i Arbeiderpartiet og oppfordrer andre til politisk deltakelse. Etter en periode med lav oppslutning, spesielt i Innlandet, opplever Arbeiderpartiet nå økte medlemstall og bedre resultater på meningsmålingene. Mange velgere er fortsatt usikre, spesielt fra Frp og Sp. Det forventes at partiene vil fokusere på ideologiske linjer og langsiktige mål, fremfor kortsiktige budsjettspørsmål.
4 måneder siden
AUF-leder Gaute Børstad Skjervø etterlyser fornyelse i Arbeiderpartiet, og mener partiet har blitt for gammelt og ikke henger med i tiden. Han påpeker at det er for få unge medlemmer og at partiet må fornye seg. Skjervø mener det er for enkelt å kun peke på partileder Jonas Gahr Støre, og understreker at han er hans partileder, men at det er lov å være uenig med han. AUF-lederen mener også at regjeringsprosjektet ikke har lykkes med å vinne folks tillit, og trekker frem lakseskatten som et eksempel på feil.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Senterpartiet må tenke nytt om EU, spesielt etter Russlands invasjon av Ukraina. Den kritiserer partiet for å fokusere på nasjonal selvråderett og norsk kjøttproduksjon i en tid hvor internasjonalt samarbeid er viktigere enn noen gang. Ola Borten Moe mener at Senterpartiet bør jobbe for å reformere EØS-avtalen. Artikkelen oppfordrer også LO til å ta en mer aktiv rolle i EU-debatten, og understreker at Norges status som energipolitisk stormakt gjør landet til et fristende bytte.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer hvordan Støre bruker enpartiregjeringen til å styrke Arbeiderpartiet (Ap) etter en periode med synkende oppslutning. Støre tar selvkritikk for tidligere feilgrep og lover ny politikk innen økonomi og strømstøtte. Enpartiregjeringen gir Ap en unik mulighet til å bemanne sentrale posisjoner i statsapparatet og profilere seg på viktige saker. Samtidig står Ap overfor utfordringer med å finne flertall i Stortinget og unngå å fremstå som et parti uten styringsevne. Artikkelen konkluderer med at troverdighet og trygg styring er avgjørende for at Støres prosjekt skal lykkes.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at Norge bør bli medlem av EU, og viser til økt støtte for medlemskap i Arbeiderpartiet og blant befolkningen. Den peker på at tiden for norsk alenegang er over, og at Norge bør delta i Europas tollmurer og forsvarssamarbeid. Handelskrigen og behovet for innflytelse i Europa trekkes frem som viktige argumenter for EU-medlemskap. Samtidig understrekes det at flere sentrale politikere og partier har endret syn på EU etter Russlands invasjon av Ukraina.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg Adam Njås kritikk av Arbeiderpartiet i en kronikk på NRK Ytring, der han hevder partiet ikke representerer arbeiderklassen. Forfatteren av artikkelen mener Njå bommer i sin analyse og fremhever Arbeiderpartiets innsats for å styrke arbeidsfolks rettigheter, som pensjon fra første krone og forsvar av sykelønnsordningen. Artikkelen advarer mot en økonomisk radikalisert høyreside som kan svekke velferdsstaten og øke forskjellene i samfunnet. Den argumenterer for at Arbeiderpartiet fortsatt er arbeiderklassens viktigste allierte og oppfordrer til samarbeid fremfor splittelse i møte med samfunnsutfordringer.
4 måneder siden
Artikkelen diskuterer Arbeiderpartiets interne krise og muligheten for et lederskifte, som kan føre til at Jonas Gahr Støre går av som statsminister. Det reises spørsmål om det er hensiktsmessig med en ny regjering så kort tid før valget, og om det er det landet trenger nå. Det påpekes at et skifte kan skape ustabilitet, spesielt med tanke på Senterpartiets posisjon. Artikkelen argumenterer for at Ap bør tenke på landets styring, ikke bare egne interesser, i sin interne prosess. Det understrekes at en ny statsminister bør ha legitimitet, spesielt om vedkommende ikke er folkevalgt.
4 måneder siden
En tidligere tillitsvalgt i Arbeiderpartiet reflekterer over partiets interne problemer, og mener manglende systemtenkning og en ukultur med renkespill er årsaken til partiets utfordringer. Han beskriver hvordan partiet i stedet for å løse grunnleggende problemer, fokuserer på symptomer. Forfatteren roser Jonas Gahr Støre for hans innsats med å fornye politikken og modernisere organisasjonen, men uttrykker skuffelse over at han ikke har klart å fjerne ukulturen. Han mener også at LO må ta et oppgjør med sin del av ukulturen, og støtter Støre som partileder.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets oppsiktsvekkende fremgang på meningsmålingene, spesielt fremhevet av Jens Stoltenbergs tilbakekomst. Denne 'Jens-rusen' har ført til at partiet mobiliserer egne rekker og tiltrekker seg velgere fra andre partier, inkludert de som tidligere har vurdert SV, Rødt, MDG og 'lillavelgere'. Samtidig ser Høyre ut til å gjenvinne energi, med Erna Solberg tilbake i form. Til tross for Arbeiderpartiets momentum, understrekes det at mye kan endre seg frem mot valget, og de borgerlige partiene fortsatt har et forsprang.