Artikkelen argumenterer for at Arbeiderpartiet kan vinne valget ved å endre strategi. I stedet for å fremheve egne prestasjoner, bør partiet innta en mer ydmyk holdning, innrømme feil og være ærlige om utfordringer knyttet til økonomi, innvandring og velferd.
Forfatteren mener partiet må prioritere arbeiderklassen gjennom konkrete tiltak som skattelette og boligpolitikk, samt redusere sykefravær og trygdebruk. Partiet bør også beklage feil i innvandringspolitikken og føre en strengere linje.
En ærlig tilnærming og vilje til å utfordre velgerne kan gi AP en ny regjering.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Arbeiderpartiet må gjennomgå en fornyelse for å møte fremtidens utfordringer. Det understrekes at partiet må åpne seg mer, bygge organisasjonen nedenfra og erkjenne sin egen makt. Medlemmene fremheves som partiets viktigste ambassadører, og det oppfordres til et mer aktivt medlemskap. Artikkelen påpeker at Arbeiderpartiet må være et styringsparti for fremtiden, fokusere på hva de er for, og ikke bare hva de er imot. Det argumenteres for at partiet må være innovative og fornyende selv før de kan kreve det samme av samfunnet. Tillit er ferskvare, og partiet må vinnes og gjenvinnes hver gang.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer hvordan Støre bruker enpartiregjeringen til å styrke Arbeiderpartiet (Ap) etter en periode med synkende oppslutning. Støre tar selvkritikk for tidligere feilgrep og lover ny politikk innen økonomi og strømstøtte. Enpartiregjeringen gir Ap en unik mulighet til å bemanne sentrale posisjoner i statsapparatet og profilere seg på viktige saker. Samtidig står Ap overfor utfordringer med å finne flertall i Stortinget og unngå å fremstå som et parti uten styringsevne. Artikkelen konkluderer med at troverdighet og trygg styring er avgjørende for at Støres prosjekt skal lykkes.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for at de borgerlige partiene bør inngå et skatteforlik før valget, for å gi velgerne et klart alternativ til Arbeiderpartiets skattepolitikk. Den kritiserer regjeringens skatteøkninger, mangel på forutsigbarhet og at tiltak iverksettes uten tilstrekkelig utredning. Artikkelen foreslår konkrete tiltak som å fjerne formueskatten på arbeidende kapital, redusere skatten på arbeidsinntekter og å rydde opp i den ødeleggende exitskatten. Den hevder at Arbeiderpartiet må ta ansvar for usikkerhet og mangelfulle utredninger rundt skatteendringer før de inviterer til et bredt skatteforlik.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg Adam Njås kritikk av Arbeiderpartiet i en kronikk på NRK Ytring, der han hevder partiet ikke representerer arbeiderklassen. Forfatteren av artikkelen mener Njå bommer i sin analyse og fremhever Arbeiderpartiets innsats for å styrke arbeidsfolks rettigheter, som pensjon fra første krone og forsvar av sykelønnsordningen. Artikkelen advarer mot en økonomisk radikalisert høyreside som kan svekke velferdsstaten og øke forskjellene i samfunnet. Den argumenterer for at Arbeiderpartiet fortsatt er arbeiderklassens viktigste allierte og oppfordrer til samarbeid fremfor splittelse i møte med samfunnsutfordringer.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Arbeiderpartiet for å prioritere symbolpolitikk fremfor å løse reelle problemer, noe som skaper avstand til velgerne. Abortloven og innføringen av «exit-skatten» nevnes som eksempler på dette. Regjeringens utenrikspolitikk, spesielt anerkjennelsen av Palestina, fremheves også som et eksempel på symbolpolitikk. Forfatteren argumenterer for at dette bidrar til regjeringens upopularitet og at et regjeringsskifte er nødvendig.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets forsøk på å snu den negative trenden før valget. Statsminister Jonas Gahr Støre har iverksatt flere tiltak, inkludert Senterpartiets avgang fra regjeringen og utnevnelsen av nye statsråder. Et hovedgrep er Jens Stoltenbergs comeback som finansminister, ment å styrke Aps troverdighet og tillit hos velgerne, spesielt i næringslivet. Artikkelen nyanserer Stoltenberg-effekten og understreker at politikk er viktigst for velgerne, og at det er usikkert om dette vil være nok til å snu den negative trenden for Arbeiderpartiet.
22 dager siden
Artikkelen er en kritisk analyse av Arbeiderpartiets landsmøte, der det hevdes at partiet mangler ny politikk og fokuserer på symbolsaker som «pils i park». Forfatteren mener at partiets fremgang på meningsmålingene skyldes at velgerne er mindre misfornøyde etter at Senterpartiet forlot regjeringen, men spår vanskeligheter med å danne flertall etter valget på grunn av mulige samarbeidsproblemer med SV, Rødt, Senterpartiet og MDG. Klimamålene anses som urealistiske, og kommentatorenes hyllest av Støre overdrives, og hans form sammenlignes med tiden som utenriksminister. Artikkelen antyder at det kan bli en konfliktfylt høst for Arbeiderpartiet.
3 måneder siden
Artikkelen argumenterer for syv endringer som bør gjennomføres etter stortingsvalget i 2025, med et sterkt fokus på å erstatte den sittende regjeringen. Hovedpunktene inkluderer en ny energipolitikk for å redusere strømprisene og avhengigheten av utlandet, stoppe subsidier til havvind og andre grønne prosjekter som batterifabrikker, styrke forsvaret med moderne teknologi, endre næringspolitikken for å beholde verdiskapning i Norge, kutte utgifter til sykelønn og uføretrygd, og endre utenrikspolitikken for å bedre ivareta Norges interesser. Artikkelen kritiserer den nåværende regjeringens politikk på flere områder og argumenterer for en helomvending.
1 måned siden
I en kronikk argumenterer en representant fra SV for at partiet tar folks problemer på alvor og vil prioritere å løse bemanningskrisen i helse-, omsorg- og oppvekstsektoren. SV mener det er viktig å rekruttere og beholde ansatte i disse sektorene, skape gode arbeidsplasser og redusere deltidsstillinger. De kritiserer høyresiden for å favorisere private løsninger som svekker offentlig velferd, og understreker at SV vil fortsette å drive frem sosiale velferdsreformer for å sikre trygghet for alle.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordringer i valgkampen, der Erna Solberg møter økt press etter Aps fremgang. Solberg forsøker å fremstå avslappet gjennom medieopptredener, men partiet sliter med å definere en tydelig profil og spisse sin politikk. Aps fokus på utenrikspolitikk skaper en utfordring for Høyre, spesielt for Sylvi Listhaug. Artikkelen antyder at Høyre vurderer å endre strategi, inkludert å ta selvkritikk og slutte å være så ansvarlige, for å vinne tilbake velgere. Solberg må finne nye måter å engasjere velgerne på, utover tradisjonelle temaer.