Artikkelen tar for seg Adam Njås kritikk av Arbeiderpartiet i en kronikk på NRK Ytring, der han hevder partiet ikke representerer arbeiderklassen. Forfatteren av artikkelen mener Njå bommer i sin analyse og fremhever Arbeiderpartiets innsats for å styrke arbeidsfolks rettigheter, som pensjon fra første krone og forsvar av sykelønnsordningen.
Artikkelen advarer mot en økonomisk radikalisert høyreside som kan svekke velferdsstaten og øke forskjellene i samfunnet.
Den argumenterer for at Arbeiderpartiet fortsatt er arbeiderklassens viktigste allierte og oppfordrer til samarbeid fremfor splittelse i møte med samfunnsutfordringer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen belyser forskjeller i sykelønnsordninger mellom ulike grupper i samfunnet. Mens NHO-ansatte og stortingsrepresentanter har gullkantede ordninger med full lønn under sykdom, foreslås det kutt i sykelønnen for vanlige arbeidstakere. Dette skaper et klasseskille, der de med tariffestet full lønn går fri, mens de i privat sektor risikerer dårligere velferdsrettigheter. Forslag om å straffe bedrifter som gir ekstra sykelønn sees som et angrep på avtalefriheten. Artikkelen kritiserer høyresiden for å prioritere kutt i sykelønnen til vanlige folk, mens de selv beholder sine gode ordninger.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Høyre-folk som ønsker å fjerne formuesskatten og kutte i sykelønnen. Forfatteren argumenterer for at en debatt om formuesskatten lett kan bli en hengemyr med fokus på nullskatteytende arvinger. Kutt i sykelønn kan ramme lavtlønte hardere enn statsansatte, og forfatteren påpeker at mange i den snakkende klassen ikke forstår hva egenmelding og sykemelding innebærer. Artikkelen tar til orde for varige kompromisser og konsensus i politikken, og kritiserer lettvint retorikk.
27 dager siden
Artikkelen argumenterer for at Arbeiderpartiet kan vinne valget ved å endre strategi. I stedet for å fremheve egne prestasjoner, bør partiet innta en mer ydmyk holdning, innrømme feil og være ærlige om utfordringer knyttet til økonomi, innvandring og velferd. Forfatteren mener partiet må prioritere arbeiderklassen gjennom konkrete tiltak som skattelette og boligpolitikk, samt redusere sykefravær og trygdebruk. Partiet bør også beklage feil i innvandringspolitikken og føre en strengere linje. En ærlig tilnærming og vilje til å utfordre velgerne kan gi AP en ny regjering.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer NHO og Frps forslag om å endre sykelønnsordningen, og hevder at dette vil ramme lavtlønte i praktiske yrker. Forfatteren, som selv har erfaring fra serveringsbransjen, frykter at retten til sykepenger vil bli et privilegium for de med trygge jobber og gode avtaler. Små bedrifter vil trolig ikke ha råd til å tilby full lønn ved sykdom, noe som kan føre til økte klasseskiller i arbeidslivet. Artikkelen argumenterer for at sykelønnsordningen bør forbli en rettighet for alle arbeidstakere, ikke en gode som gis av arbeidsgiver.
1 måned siden
I en kronikk argumenterer en representant fra SV for at partiet tar folks problemer på alvor og vil prioritere å løse bemanningskrisen i helse-, omsorg- og oppvekstsektoren. SV mener det er viktig å rekruttere og beholde ansatte i disse sektorene, skape gode arbeidsplasser og redusere deltidsstillinger. De kritiserer høyresiden for å favorisere private løsninger som svekker offentlig velferd, og understreker at SV vil fortsette å drive frem sosiale velferdsreformer for å sikre trygghet for alle.
22 dager siden
Artikkelen er en kritisk analyse av Arbeiderpartiets landsmøte, der det hevdes at partiet mangler ny politikk og fokuserer på symbolsaker som «pils i park». Forfatteren mener at partiets fremgang på meningsmålingene skyldes at velgerne er mindre misfornøyde etter at Senterpartiet forlot regjeringen, men spår vanskeligheter med å danne flertall etter valget på grunn av mulige samarbeidsproblemer med SV, Rødt, Senterpartiet og MDG. Klimamålene anses som urealistiske, og kommentatorenes hyllest av Støre overdrives, og hans form sammenlignes med tiden som utenriksminister. Artikkelen antyder at det kan bli en konfliktfylt høst for Arbeiderpartiet.
2 dager siden
Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet strides om fremtiden for norsk arbeidsliv. Debatten dreier seg om fagforeninger, organisering og midlertidighet.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Erna Solbergs lederskap i Høyre, og hevder at partiet har mistet velgere til Frp. Forfatteren mener Solberg er for passiv, omgir seg med for lojale medarbeidere, og at partiets programutkast er svakt. Det påpekes at de to store partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, har mistet mye oppslutning over tid. Artikkelen oppfordrer Solberg til å samarbeide med Sylvi Listhaug for å danne en ny borgerlig regjering, og mener at småligheter må settes til side for å oppnå dette målet.
1 måned siden
SV-leder Kirsti Bergstø utfordrer Arbeiderpartiet til å velge side i politikken, og advarer dem mot å vende seg mot høyresiden. Under SVs landsmøte åpnet Bergstø for regjeringssamarbeid, men avviste samtidig Aps initiativ til et bredt skatteforlik. Hun mener det er store forskjeller mellom høyre- og venstresiden i fordelingspolitikken, og kritiserer Ap for å ikke tydeliggjøre hvem som skal få skattelette i sine valgløfter. Bergstø lover at SV ikke vil godta kutt i velferd eller skatteøkninger for lav- og mellominntektsgrupper i eventuelle regjeringsforhandlinger.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Jonas Gahr Støres vanskelige situasjon med å forsvare EØS-avtalen etter at Senterpartiet trakk seg fra regjeringen. Både SV og Sp er motstandere av avtalen, noe som gjør at Ap nå er avhengig av støtte fra Høyre for å sikre Norges tilknytning til EU. Høyre har invitert Ap til samarbeid om EUs energidirektiver, men Støre har foreløpig avvist dette. Artikkelen understreker EØS-avtalens betydning for norsk næringsliv, pensjonister, studenter og forskere, og argumenterer for at et samarbeid mellom Ap og Høyre er nødvendig for å sikre Norges interesser i en usikker verden. Den peker også på at det kan være et skifte i norsk politikk der forholdet til Europa blir viktigere enn tradisjonell høyre-venstre-aksen.