John Arne Riise er truet med skyhøye bøter av Lotteritilsynet for gjentatte brudd på pengespilloven. Tilsynet mener Riise har markedsført utenlandske spillselskaper ulovlig via sosiale medier og sin egen hjemmeside.
Dette er ikke første gang Riise har blitt advart; han fikk også advarsler i 2017 og juni 2023 for lignende forhold. Lotteritilsynet er bekymret for at Riises markedsføring kan ha en negativ innvirkning på sårbare grupper.
Riise har ikke kommentert saken. Tilsynet har dokumentert Riises markedsføring gjennom skjermdumper og har bedt ham om å fjerne alt ulovlig innhold.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
John Arne Riise risikerer store bøter fra Lotteritilsynet for brudd på pengespilloven gjennom ulovlig markedsføring av utenlandske spillselskaper. Til tross for tidligere pålegg om å fjerne reklamen fra sin hjemmeside og sosiale medier, frykter tilsynet at Riise vil fortsette overtredelsene. Riise selv avviser anklagene og uttrykker sterk uenighet med Lotteritilsynets vurdering.
2 måneder siden
John Arne Riise er i konflikt med Lotteritilsynet etter å ha blitt truet med fremtidige dagbøter for ulovlig markedsføring av utenlandske spillselskaper. Lotteritilsynet hevder Riise gjentatte ganger har brutt pengespilloven og anklager ham for å ha drevet ulovlig markedsføring via sosiale medier. Riise bestrider anklagene og mener Lotteritilsynet forsøker å skremme ham på grunn av hans kjendisstatus. Lotteritilsynet sier de har hjemmel i loven til å ilegge tvangsmulkt dersom de har grunn til å tro at loven vil brytes igjen, og viser til at Riise tidligere har blitt tatt for lignende forhold.
3 måneder siden
John Arne Riise har mottatt et varsel fra Lotteritilsynet om ulovlig markedsføring av utenlandske pengespillselskaper på sine sosiale medier og hjemmeside. Lotteritilsynet truet med dagbøter på 10.000 kroner, med en maksgrense på 3.650.000 kroner, dersom han ikke fjernet reklamen innen 19. desember. Riise har svart Lotteritilsynet og bekreftet at han har bedt sitt team fjerne det aktuelle innholdet. Lotteritilsynet vil kontrollere om dette stemmer etter nyttårshelgen. Dette er ikke første gang Riise mottar et slikt varsel; han ble også advart i juni for ulovlig markedsføring av spillselskapet Kapoow.
3 måneder siden
John Arne Riise ble varslet av Lotteritilsynet for ulovlig markedsføring av utenlandske spillselskaper på sine sosiale medier og hjemmeside. Han ble truet med dagbøter på 10.000 kroner, med en maksimal bot på 3.650.000 kroner, dersom han ikke fjernet materialet innen 19. desember. Riise bekreftet at han hadde bedt sitt team fjerne det aktuelle innholdet, og Lotteritilsynet har nå bekreftet at han har rettet opp i forholdene. Riise har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.
2 måneder siden
Lotteritilsynet truer John Arne Riise med høye bøter for mulige fremtidige brudd på pengespilloven. Tilsynet mistenker at Riise vil fortsette å markedsføre ulovlige pengespillselskaper, til tross for tidligere advarsler og pålegg om å fjerne reklame. Lotteritilsynet viser til at Riise raskt har rettet opp tidligere brudd, men at han kort tid etter har startet opp ny aktivitet av samme art. Riise har fått en klagefrist på tre uker, men har foreløpig valgt å ikke kommentere saken. Tilsynet mener det er nødvendig å sette høye bøter for å hindre at Riise bryter loven.
2 måneder siden
Helsedirektoratet har varslet Ballinciaga om en bot på over 2,4 millioner kroner for ulovlig markedsføring av alkoholdrikken «Kald». Direktoratet mener markedsføringen er spesielt alvorlig fordi den retter seg mot barn og unge via sosiale medier som YouTube, TikTok og Instagram, samt arrangementer. Produsenten av drikken kan også miste retten til å produsere «Kald». Ballinciaga har mulighet til å uttale seg før vedtaket fattes, men Helsedirektoratet kan ilegge tvangsmulkt i form av dagbøter dersom reklamen ikke fjernes. Gruppen har tidligere uttalt at de har sluttet med alkoholpromotering.
2 måneder siden
John Arne Riise forklarer at hans overgang til indisk fotball i 2015 skyldtes økonomiske motiver. Han avslører også at han daglig mottar meldinger fra Ruud Gullit. I tillegg har Riise vært aktuell med TV-programmet «16 ukers helvete», der han har jobbet med å forbedre sin fysiske form. Programmet har imidlertid møtt kritikk, blant annet fra influenser Camilla Lorentzen, som Riise har respondert på via sosiale medier.
3 måneder siden
Sosiale medier gjør det enklere å oppdage nye nettbutikker, men øker også risikoen for å bli lurt. Forbrukerrådet advarer mot utenlandske nettbutikker som fremstår som norske, og mot såkalt dropshipping. Mange, spesielt unge, lar seg påvirke av reklame og influensere på sosiale medier, og opplever å få varer som ikke samsvarer med forventningene. Det er vanskelig å skille mellom ekte og useriøse nettbutikker. Forbrukerrådet påpeker at nettbutikker som ikke oppgir organisasjonsnummer og adresse bryter loven. Hvis man blir lurt, bør man klage skriftlig til nettbutikken og eventuelt kontakte banken for å kreve pengene tilbake.
4 måneder siden
Strømleverandører som bryter regelverket, for eksempel gjennom villedende markedsføring, risikerer nå å få forbud mot å selge strøm til nye kunder. Reguleringsmyndigheten for energi (RME) kan delvis trekke tilbake konsesjonen som et virkemiddel mot grove eller gjentatte brudd. Dette tiltaket er innført for å beskytte strømkunder og opprettholde tilliten i markedet. Vanlige regelbrudd inkluderer villedende markedsføring, uklare avtalevilkår, og brudd på faktureringsbestemmelser. Forbrukertilsynet har også avdekket tilfeller der leverandører har sagt opp gunstige avtaler, overfakturert kunder, og krevd uforholdsmessig høye bruddgebyrer.
22 dager siden
Popgruppen Ballinciaga mottok et varsel fra Helsedirektoratet om en bot på 2,4 millioner kroner for brudd på forbudet mot alkoholreklame i sosiale medier, da de markedsførte alkoholdrikken «Kald». Etter varselet slettet Ballinciaga alle sine innlegg på Instagram og TikTok. I et tilsvar til Helsedirektoratet forklarte gruppen at materialslettingen ble gjort for å signalisere at de tok varselet alvorlig, unngå tvil rundt publiseringer og sikre etterlevelse av regelverket. Til tross for dette, risikerer gruppen fortsatt bot, da Helsedirektoratets avgjørelse kan ha tilbakevirkende kraft.