Flere Høyre-ordførere ga uttrykk for lignende synspunkter da NRK undersøkte partiets fall på meningsmålingene og Erna Solbergs lederskap. Det avsløres at flere ordførere mottok hjelp fra Høyres ordførernettverk med forslag til svar, selv om det ble advart mot å svare ordrett likt.
Ordførerne mener partiet bør fokusere på sine kjernesaker, og noen peker på Jens Stoltenbergs tilbakekomst i politikken som en mulig årsak til nedgangen.
Ingen av de spurte mente at partiets politikk eller ledelse var hovedårsaken til de dårlige målingene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Høyres fylkesledere diskuterer partiets nedgang på meningsmålingene, men avviser at det er en krise. Mange stiller spørsmål ved målingenes pålitelighet og peker på kommunikasjon som en viktig faktor. De understreker behovet for klarere budskap. Jens Stoltenbergs inntreden i regjeringen blir sett på som positivt, og Sylvi Listhaugs nye stil får ros. Erna Solbergs popularitet fremheves, men noen mener partiet må bli flinkere til å kommunisere sine løsninger.
4 måneder siden
En undersøkelse fra TV 2 viser at et flertall av Senterpartiets ordførere ikke svarer på henvendelser om partiets situasjon. Av de som svarte, uttrykker kun et fåtall direkte støtte til partileder Trygve Slagsvold Vedum. Flere ordførere er bekymret over partiets lave oppslutning på meningsmålingene og uttrykker misnøye med regjeringssamarbeidet med Arbeiderpartiet. Noen mener partiet må være åpne for samarbeid med både høyre- og venstresiden. Senterpartiet har opplevd en stor nedgang i oppslutning siden stortingsvalget i 2021, og ligger nå under sperregrensen på enkelte målinger.
2 måneder siden
En ny meningsmåling viser en markant økning i oppslutning for Arbeiderpartiet, mens Høyre opplever en nedgang. Målingen, utført av Norstat for NRK, Dagbladet og Vårt Land, indikerer at den rødgrønne siden nå har flertall, og åpner for at Støre kan fortsette som statsminister. Arbeiderpartiets fremgang tilskrives blant annet Jens Stoltenbergs comeback som finansminister. Samtidig sliter Høyre med å holde på velgerne, og både KrF og Venstre ligger under sperregrensen. Erna Solberg erkjenner at situasjonen kan endre seg raskt og oppfordrer partiet til hardt arbeid.
1 måned siden
Høyre opplever lave meningsmålinger og får 16,3 prosent i Nettavisens ferske måling, en liten fremgang fra krisetallene i februar, men fortsatt historisk lavt. Partiet mister velgere til Frp, som nå er større enn Høyre. Til tross for de dårlige tallene er det et knappest mulig borgerlig flertall på målingen, mye grunnet at Venstre er over sperregrensen. Valgforsker spekulerer i at Erna Solberg kan gå av som partileder hvis Høyre får et dårlig valgresultat. Solberg selv fokuserer på den alvorlige situasjonen verden står i, og behovet for å styrke Norge.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer de siste meningsmålingene og deres innvirkning på de tre største partiene. Jonas Gahr Støre har opplevd en liten opptur, men er fortsatt bak Erna Solberg. Internt i Ap vurderes Støres lederposisjon, mens Høyre opplever press og spørsmål rundt Erna Solbergs lederskap. Frp er størst på gjennomsnittet av målingene, men velgerne er lunkne til Sylvi Listhaug som statsminister. Artikkelen diskuterer også dynamikken i de ulike partiene og hvordan de håndterer de varierende målingene. Det er også et poeng at de borgerlige samlet sett har et overtak.
4 måneder siden
En ny meningsmåling viser et tydelig skifte på høyresiden i norsk politikk, der Frp nå er det største partiet, foran Høyre. Frps fremgang skyldes i stor grad velgere som tidligere stemte på regjeringspartiene og Høyre. Målingen indikerer at Frp ville fått flere representanter på Stortinget enn Høyre, KrF og Venstre til sammen. Høyre har opplevd en betydelig tilbakegang siden første halvår 2023, og en redaktør mener partiet har vært for passive. Samtidig ser man endringer på venstresiden, der SV går tilbake og Rødt går frem. Statsminister Støre ser likevel en mulighet i Frps fremgang til å tydeliggjøre politiske forskjeller.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Erna Solbergs posisjon i en potensiell borgerlig regjering etter valget, spesielt med tanke på FrPs fremgang på meningsmålingene. Solberg understreker at et regjeringsskifte er viktigst, men erkjenner at det vil være et nederlag for Høyre om de ikke får statsministeren. Hun er åpen for å være statsråd under Sylvi Listhaug, men antyder at borgerlig side trolig trenger støtte fra flere partier enn Høyre og Frp for å få flertall. Valgkampen blir en kamp for Høyre både mot de rødgrønne og mot Frp om å være det største partiet på borgerlig side.
2 måneder siden
Høyre opplever sin laveste oppslutning på tre år med 18,9 prosent på en ny partimåling. Partileder Erna Solberg innrømmer at målingen er dårlig, men mener det ikke skyldes habilitetsskandalen. Senterpartiet får en oppgang til 8,6 prosent etter å ha gått ut av regjeringen. Fremskrittspartiet er det eneste partiet med over 20 prosent oppslutning, med 25,1 prosent. Sylvi Listhaug påpeker at det er lenge til valget og at mye kan endre seg. Hun kommenterer også Senterpartiets fremgang, men understreker at en stemme på dem fortsatt er en stemme på venstresiden.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg er under press etter fallende meningsmålinger og Frps fremgang. Hun mener Høyre er et mer moderat alternativ og tilbyr bedre og mer helhetlige løsninger enn Frp, selv om velgerne nå signaliserer ønske om en kursendring. Solberg er mer opptatt av langsiktige løsninger enn å jage velgerne. Hun tror ikke nødvendigvis at Frps Sylvi Listhaug blir statsminister selv om Frp blir størst, da det er den statsministerkandidaten som samler flest stemmer bak seg som vil få jobben. Solberg mener det viktigste nå er å bedre næringslivets vilkår, spesielt gjennom å redusere skatten på privat eierskap. Hun vil ikke endre klimapolitikken, men mener Høyre har en annen tilnærming enn dagens regjering.
2 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg mener Norge har fått en svekket regjering etter at Senterpartiet trakk seg. Hun ser ingen mulighet for en borgerlig regjering før valget, gitt det nåværende flertallet på Stortinget. KrF mener regjeringen har vært rotete og ønsker en ny kurs for familiepolitikken, eldreomsorgen og næringslivet. Rødt kritiserer regjeringen for å la EU-direktiver gå foran norske interesser, spesielt innen energipolitikken.