Artikkelen omhandler Erna Solbergs posisjon i en potensiell borgerlig regjering etter valget, spesielt med tanke på FrPs fremgang på meningsmålingene. Solberg understreker at et regjeringsskifte er viktigst, men erkjenner at det vil være et nederlag for Høyre om de ikke får statsministeren.
Hun er åpen for å være statsråd under Sylvi Listhaug, men antyder at borgerlig side trolig trenger støtte fra flere partier enn Høyre og Frp for å få flertall.
Valgkampen blir en kamp for Høyre både mot de rødgrønne og mot Frp om å være det største partiet på borgerlig side.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Både Erna Solberg (Høyre) og Guri Melby (Venstre) åpner for at Sylvi Listhaug (Frp) kan bli statsminister etter valget, dersom de borgerlige vinner. Listhaug mener det største partiet bør ha statsministeren. Erna Solberg har tidligere sagt at hun kan være finansminister. Frp er på målingene nesten like store som Høyre, Venstre og KrF til sammen. Listhaug ønsker seg en Frp/Høyre-regjering, men er åpen for å forhandle med andre partier for å få det til.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordringer i valgkampen, der Erna Solberg møter økt press etter Aps fremgang. Solberg forsøker å fremstå avslappet gjennom medieopptredener, men partiet sliter med å definere en tydelig profil og spisse sin politikk. Aps fokus på utenrikspolitikk skaper en utfordring for Høyre, spesielt for Sylvi Listhaug. Artikkelen antyder at Høyre vurderer å endre strategi, inkludert å ta selvkritikk og slutte å være så ansvarlige, for å vinne tilbake velgere. Solberg må finne nye måter å engasjere velgerne på, utover tradisjonelle temaer.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg har uttalt at hun er åpen for å være statsråd i en eventuell regjering ledet av Frp-leder Sylvi Listhaug. Dette kom frem i et intervju på NRK. Solberg understreker at hun ikke er opptatt av posisjoner, men at hun ønsker å kjempe mot Listhaug frem mot valget i september. Frp har i det siste hatt gode målinger og er større enn Høyre. Solberg sier at det er ni måneder til valget og at hun vil kjempe for å vinne.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
4 måneder siden
Erna Solberg, leder av Høyre, avviser spekulasjoner om at hennes tid som partileder går mot slutten etter meningsmålinger som viser Fremskrittspartiet (Frp) foran Høyre. Hun understreker at hun er motivert og har én plan: å vinne valget. Solberg peker på at Høyre fortsatt er nest størst på målingene og at hun topper statsministermålingene. Hun avviser ikke muligheten for en regjering med Sylvi Listhaug som statsminister, men oppfordrer velgere som ønsker en Høyre-ledet regjering til å stemme Høyre. Solberg fremhever Høyres politikk som løsningen på utfordringer som helsekøer, skatter og skole, og ser frem til valgkampen.
3 måneder siden
Høyre-leder Erna Solberg er under press etter fallende meningsmålinger og Frps fremgang. Hun mener Høyre er et mer moderat alternativ og tilbyr bedre og mer helhetlige løsninger enn Frp, selv om velgerne nå signaliserer ønske om en kursendring. Solberg er mer opptatt av langsiktige løsninger enn å jage velgerne. Hun tror ikke nødvendigvis at Frps Sylvi Listhaug blir statsminister selv om Frp blir størst, da det er den statsministerkandidaten som samler flest stemmer bak seg som vil få jobben. Solberg mener det viktigste nå er å bedre næringslivets vilkår, spesielt gjennom å redusere skatten på privat eierskap. Hun vil ikke endre klimapolitikken, men mener Høyre har en annen tilnærming enn dagens regjering.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer de siste meningsmålingene og deres innvirkning på de tre største partiene. Jonas Gahr Støre har opplevd en liten opptur, men er fortsatt bak Erna Solberg. Internt i Ap vurderes Støres lederposisjon, mens Høyre opplever press og spørsmål rundt Erna Solbergs lederskap. Frp er størst på gjennomsnittet av målingene, men velgerne er lunkne til Sylvi Listhaug som statsminister. Artikkelen diskuterer også dynamikken i de ulike partiene og hvordan de håndterer de varierende målingene. Det er også et poeng at de borgerlige samlet sett har et overtak.
4 måneder siden
Fremskrittspartiet opplever en markant fremgang på meningsmålingene og er nå det største partiet med 27,7 % oppslutning i en ny måling fra Norstat. Dette er Frps beste måling siden 2008. Samtidig faller Arbeiderpartiet til 16,8 %, og Høyre går også noe tilbake. Det borgerlige flertallet er overveldende ni måneder før valget. Frp-leder Sylvi Listhaug mener det største partiet bør få statsministeren, mens Høyre-leder Erna Solberg antyder at Venstre og KrF kan bli avgjørende for å danne regjering. Målingene er tatt opp mens det har vært debatt om Jonas Gahr Støres fremtid som Ap-leder.
2 måneder siden
Fremskrittspartiet (Frp) går mest frem på en fersk meningsmåling utført av InFact for Nettavisen, og er nå landets største parti med 26,1 prosent oppslutning. Målingen viser også at Høyre faller, men det er fortsatt et borgerlig flertall. Frps leder, Sylvi Listhaug, mener målingen viser at flere ønsker Frps løsninger. Valganalytiker Svein Tore Marthinsen påpeker at Frps vekst kan skape utfordringer for det borgerlige samarbeidet, spesielt med tanke på strømpolitikken der Frp og Senterpartiet står sammen. Høyre-leder Erna Solberg er likevel fornøyd med at det er flertall for et regjeringsskifte.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Erna Solbergs lederskap i Høyre, og hevder at partiet har mistet velgere til Frp. Forfatteren mener Solberg er for passiv, omgir seg med for lojale medarbeidere, og at partiets programutkast er svakt. Det påpekes at de to store partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, har mistet mye oppslutning over tid. Artikkelen oppfordrer Solberg til å samarbeide med Sylvi Listhaug for å danne en ny borgerlig regjering, og mener at småligheter må settes til side for å oppnå dette målet.