Hanne Bjerknes og hennes familie i Oslo ble på 90-tallet pålagt av kommunen å opparbeide parkeringsplasser på egen tomt for å få byggetillatelse. Nå har de mottatt parkeringsbøter for å bruke disse plassene.
Bjerknes klaget på bøtene, og tingretten ga henne medhold. Bymiljøetaten har anket saken til lagmannsretten, da de mener kjennelsen er feilaktig og kan skape presedens.
Bymiljøetaten begrunner anken med at parkeringsplassene er å anse som en del av offentlig vei. Bjerknes reagerer på at kommunen bruker ressurser på en slik sak, og mener det handler om å stå opp mot systemet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Et ektepar på Snarøya i Bærum risikerer å måtte rive deler av boligen og garasjen sin etter en nabokonflikt. Naboen oppdaget ulovlige påbygg fra 1980-tallet, noe som førte til at kommunen avslo ekteparets søknad om ettergodkjenning. Ekteparet hevder å ha fått muntlige tillatelser fra kommunen, men dette blir avvist. Kommunen understreker at det er tiltakshavers ansvar å følge regelverket. Planutvalget støttet kommunedirektørens innstilling om å opprettholde avslaget. Saken skal nå behandles av Statsforvalteren.
23 dager siden
Pål Davidsen og hans kone opplevde å bli bøtelagt på Møllendal gravplass under et besøk ved konens besteforeldres grav. Klagen ble først avvist av Vestpark grunnet manglende opplysninger om hvem som kjørte bilen. Etter gjentatte henvendelser ble boten annullert. Davidsen retter kritikk mot Vestparks forretningsmetoder og stiller spørsmål ved Bergen kirkelige fellesråds (BKF) samarbeid med selskapet. Som en konsekvens vil BKF nå gjennomgå sine 17 parkeringsavtaler med Vestpark. Gravplassjef Inghild Hareide Hansen innrømmer at saksbehandlingen kunne vært bedre og varsler en fornyelse av avtalene i løpet av 2025.
4 måneder siden
En nabokrangel i Oslo har ført til at et eldre ektepar må betale 10.000 kroner per dag til sin nabo, en politijurist, for å nekte å signere et nødvendig skjema for en byggetillatelse. Konflikten startet da det ble oppdaget en feil i et skjema til Kartverket. Ekteparet skal først ha krevd fire millioner kroner for å signere det korrekte skjemaet. Uten signaturen risikerte politijuristen å gå konkurs da banken ikke ville utbetale byggelånet. Oslo tingrett har nå bestemt at ekteparet må betale dagbøter og dekke saksomkostningene på 200.000 kroner.
18 dager siden
FpU-leder Simen Velle reagerer på at en bensinstasjon i Oslo har blitt omgjort til en ladestasjon for elbiler. Han kritiserer ordfører Anne Lindboe (H) for å støtte dette, og mener det viser en bilfiendtlig holdning fra Høyre. Velle påpeker at mange Oslo-borgere er avhengige av bensinbiler og at de mister valgfrihet når bensinstasjoner forsvinner. Lindboe svarer at satsingen på ladestasjoner er viktig fordi elbil utgjør en stor andel av nybilsalget, og at det er viktig å legge til rette for de som ikke kan lade hjemme. Hun mener Frp overdriver problemet.
3 måneder siden
En mann i 40-årene ble ilagt parkeringsbøter i Oslo, men nektet å betale med den begrunnelse at kun Kongen har myndighet til å ilegge slike bøter. Saken gikk først til tingretten, som dømte mannen til å betale bøtene og dekke kommunens sakskostnader. Mannen anket deretter til lagmannsretten, hvor han hevdet at kommunen ikke hadde fått delegert myndighet fra Kongen til å ilegge parkeringsbøter. Lagmannsretten avviste mannens argumenter og forklarte at Samferdselsdepartementet i 1973 hadde delegert denne myndigheten til kommunen. Mannen ble dømt til å betale bøtene og dekke kommunens sakskostnader. Hans erstatningskrav på 400.000 kroner ble avvist som grunnløst.
1 måned siden
Hanne Haugen fikk faktura på 8000 kroner fra Hertz for en ripe i en leiebil. Haugen nektet å betale, da hun mente hun ikke hadde forårsaket skaden. Hun reagerte også på at bildebevisene fra Hertz var datert to dager etter innlevering. Forbrukerrådet støttet Haugen og mente at bildene ikke kunne brukes som bevis. Etter at TV 2 hjelper deg tok kontakt med Hertz, snudde selskapet og frafalt kravet, og beklaget manglende rutiner for å dokumentere bilens tilstand.
4 måneder siden
TV-profil Tom Stiansen er i konflikt med Kragerø kommune angående en del av terrassen på sin fritidseiendom. Kommunen mener terrassen er ulovlig oppført og har sløyfet den fra den nylig innvilgede byggetillatelsen. Stiansen på sin side klager på vedtaket, og viser til at kommunen ikke reagerte på den samme terrassen i en tidligere byggesak fra 2019. Stiansens arkitekt argumenterer med at manglende reaksjon den gang må bety at terrassen er lovlig. Saken skal nå behandles politisk i kommunens hovedutvalg for plan og bygg.
2 måneder siden
Investor Bjørn Rune Gjelsten slår tilbake mot Oslo kommunes krav om å rive deler av hans bryggeanlegg på Bygdøy. Gjelsten mener kommunen ikke har juridisk grunnlag for rivingspålegget, og hevder bryggen er en oppgradering av et eksisterende anlegg. Han bestrider at tiltaket var søknadspliktig da det ble utført. Selv om Gjelsten vil kjempe for å beholde deler av bryggen, aksepterer han å fjerne utvidelser fra 2009-2010, da han var usikker på de nye reglene i plan- og bygningsloven. Kommunen vil nå behandle klagen før de eventuelt sender den videre til Statsforvalteren.
8 dager siden
Målfrid Vartdal (95) har fått buplikt på småbruket hun vokste opp på i Volda kommune, til tross for at kommunen tidligere vurderte huset som ubeboelig. Etter at broren hennes døde og testamenterte gården til en annen, fikk den nye eieren fritak fra buplikten. Da Målfrid kjøpte ut denne eieren og søkte om fritak, snudde kommunen og krevde at hun eller noen andre må bo på eiendommen i flere år. Kommunen har strammet inn på buplikten for å hindre at hus står tomme eller brukes som ferieboliger. Familien mener huset er i så dårlig stand at det bør rives, og at det vil bli dyrere å renovere enn å bygge nytt. Ordføreren i Volda understreker viktigheten av at folk bor i bygdene, og kommunen har gitt Målfrid tre år på å sette i stand huset før tvangssalg kan vurderes. Nå skal statsforvaltaren avgjøre om huset kan beboes eller må rives.
2 måneder siden
En eldre kvinne i Hamar har arvet et hus der en vannlekkasje har ført til en regning på over tre millioner kroner. Lekkasjen oppstod etter at en stoppekran frøs i stykker, noe som resulterte i et enormt vannforbruk registrert av husets vannmåler. Kvinnens advokat kritiserer Hamar kommune for å kreve full betaling for det unormalt høye forbruket og mener kommunen bør vurdere rimelighetshensyn. Forsikringsselskapet JBF får også kritikk for manglende kommunikasjon og oppfølging etter en tidligere vannlekkasje i huset. Hamar kommune har satt saken i bero og ønsker dialog med kvinnen, men opprettholder kravet inntil videre, noe som truer kvinnen med inkasso og tvangssalg.