Pål Davidsen og hans kone opplevde å bli bøtelagt på Møllendal gravplass under et besøk ved konens besteforeldres grav. Klagen ble først avvist av Vestpark grunnet manglende opplysninger om hvem som kjørte bilen.
Etter gjentatte henvendelser ble boten annullert. Davidsen retter kritikk mot Vestparks forretningsmetoder og stiller spørsmål ved Bergen kirkelige fellesråds (BKF) samarbeid med selskapet.
Som en konsekvens vil BKF nå gjennomgå sine 17 parkeringsavtaler med Vestpark. Gravplassjef Inghild Hareide Hansen innrømmer at saksbehandlingen kunne vært bedre og varsler en fornyelse av avtalene i løpet av 2025.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Hanne Bjerknes og hennes familie i Oslo ble på 90-tallet pålagt av kommunen å opparbeide parkeringsplasser på egen tomt for å få byggetillatelse. Nå har de mottatt parkeringsbøter for å bruke disse plassene. Bjerknes klaget på bøtene, og tingretten ga henne medhold. Bymiljøetaten har anket saken til lagmannsretten, da de mener kjennelsen er feilaktig og kan skape presedens. Bymiljøetaten begrunner anken med at parkeringsplassene er å anse som en del av offentlig vei. Bjerknes reagerer på at kommunen bruker ressurser på en slik sak, og mener det handler om å stå opp mot systemet.
4 måneder siden
Jarle Nilsen fikk en parkeringsbot på 660 kroner etter å ha parkert ved Fokus senter på Sørumsand. Han hadde først vært innom apoteket før han skulle til Rema 1000, men fikk bot fordi han angivelig gikk til naboeiendommen. Nilsen nektet å betale boten og kontaktet en advokat. Flere har engasjert seg i saken, som har skapt debatt i en lokal Facebook-gruppe. Parkeringsselskapet P-Service innrømmer at vakten gjorde feil og har slettet boten. De bekrefter at parkeringsplassen i utgangspunktet er forbeholdt Rema 1000-kunder, men at dette ikke er tydelig nok skiltet.
3 måneder siden
Shazia Mushtaq mottok et inkassovarsel fra Finter for en bompassering hun ikke hadde foretatt. Hun betalte for å unngå økte gebyrer, men krevde pengene tilbake da hun oppdaget feilen. Finter nektet først tilbakebetaling, og viste til et brukervilkår som hevdet at betaling innebar aksept av kravet. Forbrukerrådet reagerte på Finters praksis og mente vilkårene var urimelige. Mushtaq fremskaffet bevis for at bilen var et annet sted på tidspunktet for passeringen. Etter at TV 2 tok kontakt, endret Finter standpunkt og betaler tilbake pengene. Saken reiser spørsmål om forbrukerrettigheter og inkassoselskapers ansvar.
3 måneder siden
Maria Torkildsen mottok en regning på nesten 40.000 kroner fra Alver kommune for sin avdøde samboers sykehjemsophold. Hun og datteren klaget på beløpet, men opplevde lang ventetid og manglende kommunikasjon fra kommunen. Saken skapte usikkerhet og bekymring for Torkildsen, som er minstepensjonist. Kommunen bekreftet senere at kravet var rettmessig, men valgte å avskrive det da det ikke var nok midler i boet. Familien er fornøyd med utfallet, men stiller spørsmål ved prosessen. De har ikke mottatt skriftlig bekreftelse på at kravet er frafalt.
16 dager siden
Nesten halvparten av klagene på parkeringsbøter fekk medhald i 2024, viser tal frå Parkeringsklagenemnda. Dette er ein auke frå 30 prosent året før. Totalt vart det skrive ut rundt 1 million parkeringsbøter i Noreg i fjor. Årsaka til auken i medhald skuldast skjerpa krav til parkeringsselskapa, som tredde i kraft i desember 2023. Regelverket vart presisert for å gi betre rettstryggleik for bilistar. Ei bot skal innehalde tydeleg informasjon om selskapet, feilen, registreringsnummer, klageadgang og frist. Parkeringsområdet må også vere registrert i parkeringsregisteret.
1 måned siden
Preben Nilsen opplevde en ubehagelig overraskelse da hans rentefrie delbetalingsavtale hos Skeidar ble omgjort til en avtale med 23,5% rente etter en forsinket betaling. Nilsen kritiserer Skeidar og finansieringsselskapet Svea for mangelfull informasjon og urimelige vilkår. Forbrukerrådet støtter Nilsen og påpeker at vilkårene er strenge og lite transparente. Skeidar har i ettertid justert informasjonen på sin nettside for å tydeliggjøre betingelsene. Svea innrømmer at deres interne policy om en syv dagers betalingsutsettelse ikke er nedfelt i de skriftlige betingelsene.
1 måned siden
Statsforvalteren har avgjort at flere bygg på Gaute Grøtta Gravs eiendom ved Isfjorden er ulovlige, etter en klage fra Grøtta Grav på et vedtak fra Rauma kommune i 2023. Kommunen krever at han fjerner en carport og en badstue som er for nær elven, mens et anneks får stå. Grøtta Grav har søkt om å få godkjent badstuen som et permanent tiltak og vil flytte den i mellomtiden. Kommunen skal behandle saken i mai eller juni. Saken kommer etter mye oppmerksomhet rundt Grøtta Gravs deltakelse i «71 grader nord» og bruddet med hans daværende kjæreste.
4 måneder siden
En nabokrangel i Oslo har ført til at et eldre ektepar må betale 10.000 kroner per dag til sin nabo, en politijurist, for å nekte å signere et nødvendig skjema for en byggetillatelse. Konflikten startet da det ble oppdaget en feil i et skjema til Kartverket. Ekteparet skal først ha krevd fire millioner kroner for å signere det korrekte skjemaet. Uten signaturen risikerte politijuristen å gå konkurs da banken ikke ville utbetale byggelånet. Oslo tingrett har nå bestemt at ekteparet må betale dagbøter og dekke saksomkostningene på 200.000 kroner.
24 dager siden
Elin Eide-Robertsen oppdaget at hennes 81 år gamle mor, Liv Ingerda Eide, ble fakturert av Allente for et bredbåndsabonnement moren ikke hadde bestilt eller brukt. Allente avviste først kravet om tilbakebetaling, men etter at TV 2 hjelper deg kontaktet selskapet, snudde de og tilbakebetalte 23.634,91 kroner. Allente kunne likevel ikke dokumentere at det var inngått en avtale med Eide, og Forbrukerrådet påpeker at selskaper plikter å oppbevare dokumentasjon for avtaleinngåelser, og at levering av tjenester uten gyldig avtale er forbudt.
2 måneder siden
Nav innrømmer å ha gjort feil i beregningen av uføretrygd for Elisabeth Neset Olsen, og etterbetalte henne 95.911 kroner. Nav rapporterte imidlertid hele beløpet som inntekt for 2022, i stedet for å fordele det over de tre årene det gjaldt. Dette førte til at Olsen overskred inntektsgrensen og fikk et tilbakebetalingskrav på 67.516 kroner. Selv om Nav har endret forskriften for å unngå lignende situasjoner, får ikke Olsen tilbakebetalt pengene. Saken er nå henvist til Trygderetten, og Nav vil ikke kommentere saken ytterligere. Olsen har måttet selge eiendeler og låne penger for å dekke utgiftene.