Maria Torkildsen mottok en regning på nesten 40. 000 kroner fra Alver kommune for sin avdøde samboers sykehjemsophold. Hun og datteren klaget på beløpet, men opplevde lang ventetid og manglende kommunikasjon fra kommunen.
Saken skapte usikkerhet og bekymring for Torkildsen, som er minstepensjonist. Kommunen bekreftet senere at kravet var rettmessig, men valgte å avskrive det da det ikke var nok midler i boet.
Familien er fornøyd med utfallet, men stiller spørsmål ved prosessen. De har ikke mottatt skriftlig bekreftelse på at kravet er frafalt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
En eldre kvinne i Hamar har arvet et hus der en vannlekkasje har ført til en regning på over tre millioner kroner. Lekkasjen oppstod etter at en stoppekran frøs i stykker, noe som resulterte i et enormt vannforbruk registrert av husets vannmåler. Kvinnens advokat kritiserer Hamar kommune for å kreve full betaling for det unormalt høye forbruket og mener kommunen bør vurdere rimelighetshensyn. Forsikringsselskapet JBF får også kritikk for manglende kommunikasjon og oppfølging etter en tidligere vannlekkasje i huset. Hamar kommune har satt saken i bero og ønsker dialog med kvinnen, men opprettholder kravet inntil videre, noe som truer kvinnen med inkasso og tvangssalg.
23 dager siden
Pål Davidsen og hans kone opplevde å bli bøtelagt på Møllendal gravplass under et besøk ved konens besteforeldres grav. Klagen ble først avvist av Vestpark grunnet manglende opplysninger om hvem som kjørte bilen. Etter gjentatte henvendelser ble boten annullert. Davidsen retter kritikk mot Vestparks forretningsmetoder og stiller spørsmål ved Bergen kirkelige fellesråds (BKF) samarbeid med selskapet. Som en konsekvens vil BKF nå gjennomgå sine 17 parkeringsavtaler med Vestpark. Gravplassjef Inghild Hareide Hansen innrømmer at saksbehandlingen kunne vært bedre og varsler en fornyelse av avtalene i løpet av 2025.
24 dager siden
Elin Eide-Robertsen oppdaget at hennes 81 år gamle mor, Liv Ingerda Eide, ble fakturert av Allente for et bredbåndsabonnement moren ikke hadde bestilt eller brukt. Allente avviste først kravet om tilbakebetaling, men etter at TV 2 hjelper deg kontaktet selskapet, snudde de og tilbakebetalte 23.634,91 kroner. Allente kunne likevel ikke dokumentere at det var inngått en avtale med Eide, og Forbrukerrådet påpeker at selskaper plikter å oppbevare dokumentasjon for avtaleinngåelser, og at levering av tjenester uten gyldig avtale er forbudt.
3 måneder siden
En mann i Tromsø reagerer sterkt på at kommunen krever 40 000 kroner fra hans avdøde mors dødsbo. Kommunen begrunner kravet med en feilberegning av egenandelen for sykehjemsplass. Mannen, som er bostyrer, hevder at kommunen først trakk en stor del av morens inntekt mens hun bodde på sykehjem, og deretter krevde tilbakebetaling av hele skattebeløpet hun fikk etter sin død. Tromsø kommune bekrefter at de foretar årlige etteroppgjør for alle beboere i langtidsopphold, også etter dødsfall, men ønsker ikke å kommentere enkeltsaker. De viser til at dette er lovfestet og at vedtak kan påklages. Mannen beskriver kommunens handling som «skammelig» og sammenligner den med gravrøveri.
1 måned siden
Hanne Haugen fikk faktura på 8000 kroner fra Hertz for en ripe i en leiebil. Haugen nektet å betale, da hun mente hun ikke hadde forårsaket skaden. Hun reagerte også på at bildebevisene fra Hertz var datert to dager etter innlevering. Forbrukerrådet støttet Haugen og mente at bildene ikke kunne brukes som bevis. Etter at TV 2 hjelper deg tok kontakt med Hertz, snudde selskapet og frafalt kravet, og beklaget manglende rutiner for å dokumentere bilens tilstand.
1 måned siden
Helsedirektoratet har gjennomført tilsyn i Herøy og Siljan kommune etter medieomtale om mangelfulle vedtak og økte kostnader knyttet til tjenester for utviklingshemmede. Tilsynet avdekket ingen grunn til å kreve tilbakebetaling av utbetalte refusjoner, til tross for mangler i vedtakspraksisen. Helsetilsynet vurderer fortsatt gyldigheten av et flyttevedtak for Anita fra Siljan. Maritas situasjon er fortsatt uavklart, og kommunen jobber med å finne en løsning i samarbeid med hennes verge og pårørende. Helsedirektoratet understreker at ansvaret for å fatte vedtak om tjenester ligger hos kommunene.
1 måned siden
Lucia Calikova opplevde en stor overraskelse da hun mottok en regning på over 8000 kroner fra Redgo etter å ha trengt bilberging. Calikovas bil kjørte over en kantstein, og hun hadde ikke veihjelpsdekning i forsikringen. Etter at Bergensavisen kontaktet Redgo, ble det funnet flere feil i fakturaen, og beløpet ble redusert til 5947 kroner. Flere konkurrenter mener likevel at den opprinnelige prisen var for høy. NAF anbefaler bileiere å forsikre seg mot slike hendelser.
3 måneder siden
Marita, en utviklingshemmet kvinne i rullestol, rømte fra leiligheten sin og kjørte mot en trafikkert vei. Dette skjedde mens en av hennes to assistenter var borte for å hente en kollega. Foreldrene stiller spørsmål ved om datteren får den helsehjelpen hun har krav på, og om bemanningen er som avtalt med det private selskapet Ecura. Herøy kommune betaler 10,2 millioner kroner i året for at Marita skal ha to assistenter, men familien mener at dette ikke alltid er tilfelle. Ecura hevder de leverer de tjenestene brukerne skal ha og trenger, og at bemanningen er som avtalt. Kommunen skal nå følge opp hendelsen og klagen fra Maritas far.
3 måneder siden
Shazia Mushtaq mottok et inkassovarsel fra Finter for en bompassering hun ikke hadde foretatt. Hun betalte for å unngå økte gebyrer, men krevde pengene tilbake da hun oppdaget feilen. Finter nektet først tilbakebetaling, og viste til et brukervilkår som hevdet at betaling innebar aksept av kravet. Forbrukerrådet reagerte på Finters praksis og mente vilkårene var urimelige. Mushtaq fremskaffet bevis for at bilen var et annet sted på tidspunktet for passeringen. Etter at TV 2 tok kontakt, endret Finter standpunkt og betaler tilbake pengene. Saken reiser spørsmål om forbrukerrettigheter og inkassoselskapers ansvar.
2 måneder siden
Cecilie Bye Nordskag (43) er skuffet over Sparebanken Vest fordi hun mener hun aldri ble informert om fordelsprogrammet Vestavinn, som gir gebyrfritak for kortbruk og e-faktura. Hun reagerer spesielt på at hun ikke ble informert om dette da hun arvet penger og overtok huslån etter morens bortgang i 2019, da hun trolig ville kvalifisert for programmet. Kommunikasjonssjef i Sparebanken Vest, Hanne Dankertsen, sier banken informerer om priser og vilkår, men vil likevel gjennomgå rutinene sine for å forbedre kundeinformasjonen. Hun forklarer at gebyrene skyldes kostnader knyttet til drift og utvikling av banktjenester, og at totalkunder med lån og sparing hos banken får fordeler.