Lucia Calikova opplevde en stor overraskelse da hun mottok en regning på over 8000 kroner fra Redgo etter å ha trengt bilberging. Calikovas bil kjørte over en kantstein, og hun hadde ikke veihjelpsdekning i forsikringen.
Etter at Bergensavisen kontaktet Redgo, ble det funnet flere feil i fakturaen, og beløpet ble redusert til 5947 kroner. Flere konkurrenter mener likevel at den opprinnelige prisen var for høy.
NAF anbefaler bileiere å forsikre seg mot slike hendelser.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Hanne Haugen fikk faktura på 8000 kroner fra Hertz for en ripe i en leiebil. Haugen nektet å betale, da hun mente hun ikke hadde forårsaket skaden. Hun reagerte også på at bildebevisene fra Hertz var datert to dager etter innlevering. Forbrukerrådet støttet Haugen og mente at bildene ikke kunne brukes som bevis. Etter at TV 2 hjelper deg tok kontakt med Hertz, snudde selskapet og frafalt kravet, og beklaget manglende rutiner for å dokumentere bilens tilstand.
3 måneder siden
Shazia Mushtaq mottok et inkassovarsel fra Finter for en bompassering hun ikke hadde foretatt. Hun betalte for å unngå økte gebyrer, men krevde pengene tilbake da hun oppdaget feilen. Finter nektet først tilbakebetaling, og viste til et brukervilkår som hevdet at betaling innebar aksept av kravet. Forbrukerrådet reagerte på Finters praksis og mente vilkårene var urimelige. Mushtaq fremskaffet bevis for at bilen var et annet sted på tidspunktet for passeringen. Etter at TV 2 tok kontakt, endret Finter standpunkt og betaler tilbake pengene. Saken reiser spørsmål om forbrukerrettigheter og inkassoselskapers ansvar.
3 måneder siden
Maria Torkildsen mottok en regning på nesten 40.000 kroner fra Alver kommune for sin avdøde samboers sykehjemsophold. Hun og datteren klaget på beløpet, men opplevde lang ventetid og manglende kommunikasjon fra kommunen. Saken skapte usikkerhet og bekymring for Torkildsen, som er minstepensjonist. Kommunen bekreftet senere at kravet var rettmessig, men valgte å avskrive det da det ikke var nok midler i boet. Familien er fornøyd med utfallet, men stiller spørsmål ved prosessen. De har ikke mottatt skriftlig bekreftelse på at kravet er frafalt.
2 måneder siden
Molly Lund Bergsaker (18) ble overrasket da American Express' «omfattende reiseforsikring» ikke dekket legeutgiftene etter en kneskade i Sveits. Forsikringen dekker kun dødsfall eller invaliditet, noe familien oppdaget etter å ha mottatt en regning på 5250 kr. American Express markedsfører forsikringen som en «sikkerhet på reisen», men dekningen har store begrensninger. Europ Assistance, som har forsikringsavtalen med Amex, tilbyr reiseforsikringer som ville dekket slike utgifter direkte, men dette gjelder ikke gjennom Amex. Selskapet har foreløpig ikke kommentert saken.
3 måneder siden
Kunder ved Manglerud senter har opplevd å få uventede og høye parkeringsfakturaer, noen opp til 6000 kroner, for parkering de ikke har hatt. Feilen skyldes et strømbrudd som har påvirket kameraene i parkeringshuset, noe som har ført til at kunder har blitt registrert for å ha parkert i flere dager. Selv om parkeringsselskapet One Park beklager feilen og har lovet å rette opp i feilaktige belastninger, har hendelsen skapt irritasjon og mistillit blant kundene. Selskapet oppfordrer kunder som har blitt feilaktig belastet til å kontakte kundeservice for refusjon.
3 måneder siden
En student opplevde et prissjokk da hun oppdaget at en liten pakke oppvasktabletter var dyrere enn en stor pakke på Rema 1000. Denne prisforskjellen har ført til reaksjoner fra både kunder og eksperter, som mener at slike priser kan oppleves som villedende. Rema 1000 forklarer at den store pakken har fått et priskutt på grunn av konkurranse, mens den lille har beholdt normalprisen. Dette har ført til en uvanlig situasjon der det ikke lønner seg å kjøpe den minste pakken. Forbrukere oppfordres til å være prisbevisste og sammenligne priser nøye før de handler.
24 dager siden
Elin Eide-Robertsen oppdaget at hennes 81 år gamle mor, Liv Ingerda Eide, ble fakturert av Allente for et bredbåndsabonnement moren ikke hadde bestilt eller brukt. Allente avviste først kravet om tilbakebetaling, men etter at TV 2 hjelper deg kontaktet selskapet, snudde de og tilbakebetalte 23.634,91 kroner. Allente kunne likevel ikke dokumentere at det var inngått en avtale med Eide, og Forbrukerrådet påpeker at selskaper plikter å oppbevare dokumentasjon for avtaleinngåelser, og at levering av tjenester uten gyldig avtale er forbudt.
1 måned siden
Linn Assersen reagerte på en kraftig prisøkning på sin katteforsikring hos Agria, til tross for at hun aldri har brukt den. Agria forklarer økningen med bortfall av rabattordninger og generelt økte veterinærkostnader. Assersen er skeptisk til mangelen på en individuell begrunnelse og mener selskapet burde gitt mer informasjon. Agria sier at premien baseres på statistikk og prognoser, og at de ikke kan gi individuelle begrunnelser av konkurransehensyn. Forbrukerrådet råder kunder til å følge med på prisjusteringer og forsøke å forhandle om prisen, samt sjekke priser hos andre selskaper.
2 måneder siden
Gårdseier Jon Erlend Vinje krever 50.000 kroner fra prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett for utleie av gressletten der bryllupsteltet sto. Etter flere purringer er beløpet sendt til inkasso. Vinje er skuffet over å måtte bruke tid og krefter på dette etter bryllupet. Tidligere måtte også LYD AS sende en faktura på 700.000 kroner til inkasso før betaling. Prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, opplyser at de går gjennom alle fakturaer for å sikre at de stemmer overens med inngåtte avtaler.
3 måneder siden
En ny oversikt fra Forbrukerrådet viser store prisforskjeller på strømavtaler. Forskjellen mellom den dyreste og billigste avtalen kan være opptil 5600 kroner i året for en standardhusholdning. Strømselskapenes påslag varierer betydelig, fra 0 til 35 øre per kilowattime. Forbrukerrådet påpeker at mange forbrukere betaler unødvendig mye for strømmen og advarer mot å la seg lokke til å betale ekstra for strømforsikringer eller grønn strøm. En undersøkelse viser at halvparten av strømkundene ikke har byttet avtale de siste to årene, og mange har aldri byttet leverandør. Forbrukerrådet mener dette kan føre til at mange betaler mer enn nødvendig.