En student opplevde et prissjokk da hun oppdaget at en liten pakke oppvasktabletter var dyrere enn en stor pakke på Rema 1000. Denne prisforskjellen har ført til reaksjoner fra både kunder og eksperter, som mener at slike priser kan oppleves som villedende.
Rema 1000 forklarer at den store pakken har fått et priskutt på grunn av konkurranse, mens den lille har beholdt normalprisen. Dette har ført til en uvanlig situasjon der det ikke lønner seg å kjøpe den minste pakken.
Forbrukere oppfordres til å være prisbevisste og sammenligne priser nøye før de handler.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Kjell Litangen ble overrasket over å finne at en liten pakke Maldon salt (125g) var nesten dobbelt så dyr per kilo som en større pakke (250g) hos Eurospar i Bodø. Spar forklarer prisforskjellen med konkurranse på de større pakningene. Litangen oppfordrer nå andre forbrukere til å være mer oppmerksomme på kilopriser for å unngå å bli lurt. Prisforskjellen ble også bekreftet hos Meny. Kiwi og Rema 1000 selger kun 250g-pakningen, hvor Kiwi tilbyr den laveste prisen.
3 måneder siden
En kunde ble overrasket over prisen på Rema 1000s eget merke «R» appelsinjuice, som viste seg å være dyrere per liter enn merkevaren Sunniva. Forbrukerrådet advarer om at kjedens egne merker ikke alltid er billigere, og at butikkenes plassering av varer kan villede kundene. Rema 1000 forklarer at prisene på «R»-produkter kan variere på grunn av konkurransen i markedet, men understreker at de normalt skal være billigere enn merkevarer. Forbrukerrådet anbefaler kunder å sjekke liter- eller kilopris for å unngå å bli lurt.
2 måneder siden
Artikkelen avdekker store prisforskjeller på Kvikklunsj, spesielt mellom Sverige og Norge, hvor prisen i Sverige er betydelig lavere. Den viser også at Kiwi og Rema 1000 hadde ulogiske priser på sine Kvikklunsj-pakker, der det var dyrere å kjøpe en større pakke enn enkeltprodukter. Etter henvendelse fra Nettavisen, endret Rema 1000 prisen på sekspakningen. En ekspert advarer forbrukerne mot å automatisk anta at store pakker er billigere.
2 måneder siden
En prissjekk utført av Nettavisen viser store prisforskjeller på dagligvarer mellom ulike butikkjeder. Lavpriskjedene Kiwi, Rema 1000 og Extra kommer ofte dårligst ut, mens Bunnpris har de beste tilbudene på flere varer. Forbrukerøkonomer mener det er villedende at lavpriskjedene ofte er dyrest, og oppfordrer folk til å bruke apper for å finne de beste tilbudene. Prisforskjellene er store, og det er mye penger å spare ved å være bevisst på hvor man handler. Kundeavisene kan være forvirrende da de blander tilbud med vanlige priser.
1 måned siden
En journalist opplevde et prissjokk da han kjøpte en liten flaske Farris på Clarion Hotel ved Gardermoen. Prisen for en 0,33-liters flaske var 61 kroner, noe som tilsvarer en literpris på 183 kroner. Til sammenligning er prisen betydelig lavere både på Gardermoen og i dagligvarebutikker. Strawberry, som eier Clarion, forklarer at innkjøpsprisen varierer og at de priser seg etter markedet. Journalisten anbefaler å ta med eget mineralvann for å unngå de høye prisene.
3 måneder siden
En prissjekk av salt hos ulike dagligvarekjeder avslører store prisforskjeller. Spesielt Seltin-salt viser seg å ha svært ulik kilopris avhengig av pakningsstørrelse og butikk. Kiwi har prislås på en liten pakke som er betydelig dyrere per kilo enn en større pakke hos Rema 1000. Maldon-salt er det dyreste, med en kilopris 100 ganger høyere enn det billigste saltet. Lavpriskjedene forklarer prisforskjellene med konkurranse og ulikt sortiment. Kiwi forsvarer sin prislås med at de har holdt prisen uendret på den aktuelle pakken.
2 måneder siden
Dagligvarekjedene selger sjokolade med forvirrende priser, der mindre sjokolader kan koste mer per kilo enn større forpakninger. Dette får eksperter til å reagere, som mener det kan være bevisst forvirring eller dårlig planlegging fra kjedenes side. Coop Prix utmerker seg med et eksempel der en melkerull er nesten tre ganger så dyr per kilo som en liten sjokoladeplate. Meny begrunner de høye prisene med økte råvarepriser, men tilbyr samtidig billigere smågodt som et alternativ. Extra forklarer at slike prisvariasjoner kan oppstå i forbindelse med kampanjer, mens Rema 1000 ikke ønsker å kommentere saken.
4 måneder siden
Artikkelen avdekker hvordan butikkjeder lurer kunder med tilsynelatende gode tilbud på julevarer. Prisene varierer sterkt mellom ulike størrelser av samme produkt, og kunder kan ende opp med å betale betydelig mer enn forventet. For eksempel kan en liter gløgg være fem ganger dyrere enn en halvliter. Mange kunder opplever dette som forvirrende og vanskelig å navigere, og de er sjokkerte over prisforskjellene. Butikkene forsikrer at de fyller på med varer, men enkelte juleprodukter er begrenset.
4 måneder siden
En Coop-kunde reagerte på et tilbud på pasta med kun 60 øre rabatt, noe kunden oppfattet som lite. Coop forsvarer sin prisstrategi, men innrømmer at rabatten kan virke liten. De understreker at de ønsker å være åpne om prisendringer. Forbrukertilsynet påpeker at det er villedende å markedsføre noe som et tilbud uten en reell rabatt, og at førprisen skal være den laveste prisen de siste 30 dagene. Coop Mega hevder de justerer priser for å være billigst og at alle prisendringer skal kommuniseres.
19 dager siden
Rema 1000 anklages for villedende markedsføring av Jarlsberg-ost og Nordfjord-bacon, der større «partivarer» viste seg å være dyrere per kilo enn mindre varianter eller konkurrerende produkter. Dagligvareekspert omtaler det som et «luretilbud», mens Forbrukerrådet påpeker at slik praksis kan være ulovlig. Rema 1000 begrunner markedsføringen med at de viser frem priskutt på enkeltprodukter, og at kunden selv kan velge. Etter at TV 2 tok kontakt, ble prisen på den aktuelle «partivaren» justert ned.