Tromsø Frp har valgt å ikke utfordre Per-Willy Amundsen om førsteplassen på nominasjonsmøtet, og vil i stedet fokusere på å sikre Eirik Johansen andreplassen. Denne beslutningen kommer etter at flere lokallag har uttrykt ønske om mer geografisk spredning, da nominasjonskomiteen opprinnelig foreslo to kandidater fra Harstad på de to øverste plassene.
Tromsø Frp argumenterer for at deres sterke lokale oppslutning bør gi dem en representant blant de to øverste kandidatene. Nominasjonskomiteen står fast på sin innstilling og vektlegger kandidatenes kvalifikasjoner og evne til å representere hele Troms.
Det forventes en kampvotering om andreplassen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Per-Willy Amundsen er valgt som Fremskrittspartiets førstekandidat i Troms etter et nominasjonsmøte der han først ble truet med benkeforslag. Til tross for tidligere motstand fra Tromsø Frp, ble Amundsen enstemmig valgt. I sin tale lovet han å prioritere politiske resultater, stoppe elektrifiseringen av Melkeøya, og styrke forsvaret. Selv om han nå ser ut til å sikre seg en ny periode på Stortinget, spekuleres det i om han vil få en ny sjanse som statsråd, gitt hans tidligere kontroversielle uttalelser. Kommentatorer peker på at Amundsen representerer en viktig del av Frps velgermasse, men at partileder Sylvi Listhaug trolig vil være forsiktig med å gi ham en fremtredende rolle i en eventuell regjering.
1 måned siden
Høyre står overfor et kampvalg om en plass i partiledelsen, der Odd Emil Ingebrigtsen og Peter Frølich begge ønsker å bli en del av Erna Solbergs team. Valgkomiteen foreslår gjenvalg av Solberg og hennes nestledere, samt Ine Eriksen Søreide til en ledig plass i arbeidsutvalget. Et mindretall i komiteen støtter Frølich, noe som fører til en kampvotering på landsmøtet. Ingebrigtsen fremhever sin erfaring fra kommune-Norge og næringslivet, mens Frølich vektlegger viktigheten av å styrke Norges beredskap i en urolig verden. Begge kandidatene beskriver konkurransen som vennskapelig og uttrykker respekt for hverandres kvalifikasjoner.
2 måneder siden
Per-Willy Amundsen er valgt til å toppe Fremskrittspartiets stortingsliste i Troms, med full tillit fra alle delegatene. Amundsen, som tidligere har blitt fratatt verv i partiet grunnet kontroversielle uttalelser, lover å lære av tidligere feil dersom han får tillit og partiet kommer i regjering. Frp ligger an til å få nesten tre representanter fra Troms ifølge en måling fra desember i fjor. Kristian Eilertsen fra Harstad og Eirik Johansen fra Tromsø er nominert på henholdsvis andre- og tredjeplass på listen.
2 måneder siden
Flere fylker i Arbeiderpartiet presser på for å få sine kandidater inn i regjeringen. Østfold har fremmet Jon Ivar Nygård og Elise Waagen, mens Møre og Romsdal mener de har blitt oversett og krever representasjon. Etter Senterpartiets avgang er flere fylker uten statsråder, noe som øker presset på statsminister Jonas Gahr Støre for å sikre geografisk balanse. Rogaland og Oslo er for tiden de eneste fylkene med mer enn én statsråd.
2 måneder siden
Troms Arbeiderparti har foreslått Kari-Anne Opsal, ordfører i Harstad, som ny partisekretær i Arbeiderpartiet. Opsal har tidligere vært statssekretær og fylkesråd, og beskrives som en samlende og engasjert politiker med bred erfaring. Forslaget kommer som et ønske om å styrke den geografiske representasjonen i Aps partiledelse, som i dag er dominert av politikere fra Oslo-området. Fylkesleder i Nordland Ap understreker viktigheten av geografisk balanse i ledelsen. Opsal selv er positiv til nominasjonen og ser frem til valgkomiteens vurdering.
1 måned siden
Ordfører i Grong, Ann Jeanett Klinkenberg, er en potensiell etterfølger for Ingvild Kjerkol som fylkesleder i Trøndelag Ap. Klinkenberg har meldt sin interesse og understreker viktigheten av å forene partiet etter intern konflikt. Valgkomiteen arbeider for å finne en kandidat som kan samle partiet og unngå kampvotering under årsmøtet. Trond Giske er også involvert i prosessen. Kjerkol forlot stillingen som fylkesleder etter å ha mislyktes i nominasjonen til Stortinget.
27 dager siden
Kari-Anne Opsal fra Harstad står foran å bli valgt som Arbeiderpartiets nye partisekretær, som den første fra Nord-Norge i denne rollen. Partifeller beskriver henne som tydelig og humørfylt med et nordnorsk lynne. Statsminister Jonas Gahr Støre fremhever hennes erfaring som ordfører og forståelse for kommunale utfordringer. Opsal understreker viktigheten av respekt og åpenhet i vanskelige saker, inkludert varsler, og at «kontradiksjon er viktig». Hun planlegger å pendle mellom Oslo og Harstad. EU-spørsmålet blir en av stridssakene på landsmøtet, og Opsal understreker viktigheten av å tenke på Norges posisjon.
2 måneder siden
Flere Rødt-politikere har signalisert at de vil forsøke å erstatte partisekretær Reidar Strisland under landsmøtet. Partiets valgkomité har foreslått Strisland for en ny periode, men det er ventet at Mari Rise Knutsen fra Oslo vil bli foreslått som motkandidat. Knutsen har bekreftet at hun er klar til å kjempe om toppvervet, og understreker sin erfaring fra lokallagsarbeid og som folkevalgt.
3 måneder siden
Arbeiderpartiets sentralstyre skal tirsdag foreslå hvem som skal sitte i partiets mektige valgkomité. Komiteen får stor innflytelse ved valget av nytt sentralstyre på landsmøtet i april, inkludert valg av partileder. Hvert av de femten fylkene nominerer to representanter, en kvinne og en mann, og sentralstyret setter sammen en komité med lik kjønnsfordeling. LO-leder Peggy Hessen Følsvik er foreslått som leder. Det er knyttet spenning til sammensetningen av komiteen, da noen kilder ønsker færre fylkesledere for å øke muligheten for et lederskifte. Valgkomiteens innstilling vedtas av sentralstyret tirsdag, men endelig vedtak skjer på landsstyremøtet i februar. Det endelige valget skjer på Arbeiderpartiets landsmøte i april.
2 måneder siden
Rødt står overfor et oppgjør på sitt kommende landsmøte, der Mari Rise Knutsen utfordrer den sittende partisekretæren, Reidar Strisland. Bakgrunnen er en bekymring for at partiet har fjernet seg fra sine røtter i aktivisme og lokalt engasjement, og at for mye makt er konsentrert i ledelsen etter stortingsvalget i 2021. Mens valgkomiteen opprinnelig innstilte Strisland for gjenvalg, har Knutsens kandidatur åpnet for en kamp om toppvervet og utfordrer den etablerte ledelsen.