Per-Willy Amundsen er valgt som Fremskrittspartiets førstekandidat i Troms etter et nominasjonsmøte der han først ble truet med benkeforslag. Til tross for tidligere motstand fra Tromsø Frp, ble Amundsen enstemmig valgt.
I sin tale lovet han å prioritere politiske resultater, stoppe elektrifiseringen av Melkeøya, og styrke forsvaret. Selv om han nå ser ut til å sikre seg en ny periode på Stortinget, spekuleres det i om han vil få en ny sjanse som statsråd, gitt hans tidligere kontroversielle uttalelser.
Kommentatorer peker på at Amundsen representerer en viktig del av Frps velgermasse, men at partileder Sylvi Listhaug trolig vil være forsiktig med å gi ham en fremtredende rolle i en eventuell regjering.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Per-Willy Amundsen er valgt til å toppe Fremskrittspartiets stortingsliste i Troms, med full tillit fra alle delegatene. Amundsen, som tidligere har blitt fratatt verv i partiet grunnet kontroversielle uttalelser, lover å lære av tidligere feil dersom han får tillit og partiet kommer i regjering. Frp ligger an til å få nesten tre representanter fra Troms ifølge en måling fra desember i fjor. Kristian Eilertsen fra Harstad og Eirik Johansen fra Tromsø er nominert på henholdsvis andre- og tredjeplass på listen.
2 måneder siden
Tromsø Frp har valgt å ikke utfordre Per-Willy Amundsen om førsteplassen på nominasjonsmøtet, og vil i stedet fokusere på å sikre Eirik Johansen andreplassen. Denne beslutningen kommer etter at flere lokallag har uttrykt ønske om mer geografisk spredning, da nominasjonskomiteen opprinnelig foreslo to kandidater fra Harstad på de to øverste plassene. Tromsø Frp argumenterer for at deres sterke lokale oppslutning bør gi dem en representant blant de to øverste kandidatene. Nominasjonskomiteen står fast på sin innstilling og vektlegger kandidatenes kvalifikasjoner og evne til å representere hele Troms. Det forventes en kampvotering om andreplassen.
1 måned siden
Amund Hellesø er enstemmig valgt som ny leder for Trøndelag Arbeiderparti, etter at Ingvild Kjerkol takket for seg etter 30 år i politikken. Kjerkol oppfordret partiet til å fornye seg raskere og ta opp vanskelige temaer. Hellesø, som er ordfører i Nærøysund, ser frem til å samle partiet etter en periode med uro, spesielt i tidligere Sør-Trøndelag. Valkomiteens leder, Gunnar Thorsen, fremhevet Hellesøs arbeidskapasitet, nettverk og dyktighet som viktige for å samle partiet. Årsmøtet fokuserte på politikk uten åpne personkonflikter.
3 måneder siden
Dag Inge Ulstein er valgt som ny leder for KrF. Han ønsker å løfte partiet over sperregrensen ved å fokusere på en konservativ bevegelse og tydelige verdispørsmål. Ulstein vil prioritere familie, si nei til narkotika, fremme verdiskaping og ta vare på eldre. Han mener det er viktig å kunne si at noe er rett og noe er galt, og ønsker en debatt om vanskelige temaer uten at det eskalerer til en kulturkrig. Ulstein har et tydelig standpunkt i spørsmål om kjønnsidentitet og støtter seg på fagfolk og vitenskap. Han er overbevist om at KrF vil få en avgjørende rolle i politikken og trekke den mot sentrum, og tror partiet vil overraske.
5 dager siden
KrF sliter med å komme over sperregrensen på fire prosent i meningsmålingene, noe som blir partiets viktigste mål foran valget. Dag-Inge Ulstein har vært partileder siden januar etter at Olaug Bollestad trakk seg under vanskelige omstendigheter i fjor. Partiet har beveget seg mot en tydeligere borgerlig profil og nærmer seg Fremskrittspartiet i flere saker, som EU-skepsis, bevæpning av politiet og redusert kvoteflyktningtak. Landsmøtet i Bergen skal vedta nye programpunkter under temaet «trygghet», men kjønnsdebatten er tonet ned. KrF ønsker å nå unge, konservative velgere, men står overfor utfordringer med å fornye partiet uten dagens stortingsrepresentanter. Ulstein har sagt nei til gjenvalg, noe som kan skape usikkerhet blant velgerne. Partiet fokuserer nå på hjemlige verdier og velgere, samtidig som det tar avstand fra tidligere forsøk på å bevege seg mot sentrum.
2 måneder siden
Fremskrittspartiet (Frp) går til valg på å stoppe elektrifiseringen av Melkøya, og mener det vil føre til høye kostnader og hindre utvikling i Nord-Norge. Senterpartiet (Sp) vurderer å endre sitt syn på elektrifiseringen etter å ha gått ut av regjering, og ser på en lengre konsesjonstid for gasskraftverket som en mulig løsning. Reineiere frykter at elektrifiseringen vil føre til økt vindkraftutbygging og tap av beiteland. Arbeiderpartiet (Ap) mener Frps utspill er useriøst og at elektrifiseringen er et viktig nasjonalt prosjekt som vil sikre arbeidsplasser og investeringer i nord. Regjeringen hevder at elektrifiseringen ikke vil føre til høyere strømpriser, da det skal bygges ut ny kraftproduksjon som tilsvarer det økte forbruket.
1 måned siden
Peter Frølich er valgt inn i Høyres arbeidsutvalg etter en kampvotering mot Odd Emil Ingebrigtsen på Høyres landsmøte. Frølich vant med 181 mot 140 stemmer, etter at Unge Høyre og Vestland Høyre tok dissens og ba landsmøtet om å stemme på ham. Han lover å jobbe hardt for å betale tilbake tilliten. Erna Solberg, Henrik Asheim og Tina Bru ble gjenvalgt som partiledere. Ine Eriksen Søreide ble også valgt inn i arbeidsutvalget.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
1 måned siden
Høyre har på sitt landsmøte vedtatt å aktivt jobbe for norsk EU-medlemskap, til tross for skepsis fra partileder Erna Solberg. Vedtaket åpner for raske forhandlinger om medlemskap. Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk og utelukker støtte fra Frp, da hun mener en EU-debatt vil splitte befolkningen. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum frykter en ny folkeavstemning om EU og vil gjøre motstand til en hovedsak i valgkampen. Venstre-leder Guri Melby er derimot svært positiv og ønsker tettere europeisk integrasjon.
1 måned siden
Høyres landsmøte vedtok å jobbe aktivt for norsk EU-medlemskap, til tross for motstand fra partileder Erna Solberg. Vedtaket utløste umiddelbare reaksjoner. Frp frykter en splittende EU-debatt, mens Sp anser vedtaket som en krigserklæring. Venstre og MDG derimot, uttrykker glede over Høyres nye retning. Oslo Høyre argumenterte for å styrke Norges handlingsrom og sikkerhet ved å holde muligheten for en EU-søknad åpen. Partiledelsen har signalisert at den ikke ønsker en ny folkeavstemning før det foreligger et klart flertall i befolkningen for EU-medlemskap.