Flere butikker i Norge har innført panteordninger for brukte elektronikk- og husholdningsprodukter. Power tilbyr bonuspoeng for innlevert elektronikk, mens Elkjøp gir avslag på nye varer eller gavekort.
Jernia gir innbytterabatt på kjøkkenutstyr og brannslukkere ved innlevering av tilsvarende gamle produkter. Clas Ohlson gir pant for blekkpatroner og tonerkassetter.
I tillegg gir flere butikker rabatt på kullsyrepatroner ved innlevering av gamle. Disse ordningene oppfordrer til gjenvinning og gir kundene mulighet til å spare penger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen omhandler hvordan kunder kan spare penger på TV-kjøp ved å utnytte ordningen med åpent kjøp. Mange TV-er har blitt satt ned i pris etter jul, og kunder som har kjøpt TV-en til fullpris kan få tilbakebetalt prisforskjellen. Elektronikkforhandlerne Elkjøp, Power og Komplett tilbyr alle åpent kjøp, men med litt ulike betingelser. Elkjøp og Komplett lar kundene beholde TV-en ved prisreduksjon, mens Power tilbyr tilbakebetaling av mellomlegget. Det understrekes at åpent kjøp ikke gjelder ved opphørssalg eller pakkepriser. Artikkelen viser til konkrete eksempler på hvor mye penger det er mulig å spare.
1 måned siden
En ny norsk app, «Tings», samarbeider med Elkjøp for å hjelpe nordmenn å selge brukt elektronikk. Appen gir oversikt over verdien, estimerer salgspriser og kobler brukere med Elkjøps innbytteløsninger. Elkjøp anslår at elektronikk for milliarder ligger ubrukt i norske hjem. Forbrukerrådet støtter initiativet for mer bærekraftige valg. Tings konkurrerer med Powers RePower-system. SSB-tall viser økende elektronisk avfall og at mange nordmenn lagrer gamle apparater.
3 måneder siden
Nordmenn har betydelige summer til gode gjennom ulike kundeprogrammer. Trumf-kunder har til sammen 2,1 milliarder kroner i oppspart bonus, mens Coop i januar utbetalte 1,4 milliarder kroner i kjøpeutbytte. Mange velger å la pengene stå på konto hos Coop for å oppnå renter. I tillegg benytter kunder seg av personlige kuponger og medlemsrabatter for å spare penger. Rema 1000-kunder oppfordres også til å sjekke appen for personlige tilbud.
3 måneder siden
Artikkelen gir en oversikt over ulike bonusordninger i dagligvarebutikker. Rema 1000 gir rabatt direkte i kassen, mens Oda ikke har noen medlemsfordeler. NorgesGruppen gir Trumf-bonus som kan brukes i app eller overføres til konto. Coop betaler ut kjøpeutbytte årlig i januar, med renter på oppspart beløp. Fleksibiliteten varierer: Rema 1000 og Coop tillater ikke etterregistrering av bonus, mens NorgesGruppen gjør det. Artikkelen understreker viktigheten av å velge en ordning som passer ens økonomiske situasjon. Coop tilbyr også høyrentekontoer med varierende renter, med opptil 5 prosent hos Coop Havøysund.
1 måned siden
Stadig flere nordmenn ønsker å kjøpe og selge brukt, spesielt om våren. En undersøkelse viser at syv av ti nordmenn planlegger å tjene penger på vårrengjøringen. Vårsesongen er høysesong for oppussing og salg av sesongvarer, og kategorier som klær, møbler og elektronikk er populære. Eksperter anbefaler å gi god informasjon og være ærlig i annonsene for å lykkes med salget. Bruktmarkedet gir også mulighet til å få igjen pengene for dyrere ting man vil bytte ut, grunnet kronekursen og inflasjon. Fortsatt usikkerhet knyttet til rentekutt gjør at bruktmarkedet kan være en god løsning for å bedre økonomien.
4 måneder siden
Tredje juledag er kjent som den store byttedagen, og mange nordmenn benytter anledningen til å bytte julegaver. Ifølge Forbrukerrådet vil hver fjerde nordmann bytte en eller flere gaver. Butikker, spesielt de som selger elektronikk, sportsutstyr og bøker, forbereder seg på stor pågang. For å bytte varer må de være ubrukte og i originalemballasje. Det er viktig å huske at bytting ikke er en lovfestet rettighet, og butikkene har ulik praksis. Noen velger å utsette byttingen til etter nyttår, mens andre bytter med en gang for å få brukt gavene i ferien.
4 måneder siden
Fra nyttår trer en rekke nye lover og regler i kraft. Det blir mer lønnsomt å selge overskuddsvarer fra egen hage, og det gis betydelig reduksjon i studielån for de som bosetter seg i distriktskommuner. Skattefrie ansatterabatter øker, og pendlere får utvidet fradrag. Momsen på kommunale avgifter reduseres fra mai, noe som vil gi lavere vannregninger. Samtidig øker prisene på pass og ID-kort, mens rettsgebyret til namsmannen reduseres. Det innføres også enklere regler for kampsport og raskere behandling av saker for unge lovbrytere. Rettshjelpssatsen øker, men ikke så mye som advokatene ønsker.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg dagligvarekjeders tilbud av bæreposer. Meny opplever høy etterspørsel etter papirposer, men har leveringsutfordringer. Coop har fjernet papirposer for å satse på gjenbruk og har redusert plastposebruken betydelig. Rema 1000 tilbyr heller ikke papirposer, og understreker at den beste løsningen er å bruke poser flere ganger. Felles mål for alle kjedene er å redusere det totale poseforbruket og oppmuntre til mer miljøvennlige alternativer som gjenbruksnett.
2 måneder siden
Et regjeringsoppnevnt folkepanel foreslår å forby «3 for 2»-kampanjer for å redusere overforbruk, da de mener slike tilbud oppfordrer til unødvendige kjøp. Panelet anbefaler heller å gi direkte rabatt på varene og ønsker å forby reklamen på nett og sosiale medier. De foreslår også en panteordning for klær og at butikker selger overskuddsvarer til redusert pris, som gårsdagens brød. Digitaliserings- og forvaltningsministeren er positiv til panelets arbeid og lover å vurdere forslagene, men understreker at et eventuelt forbud må vedtas av Stortinget.
1 måned siden
Dagligvarekjedene Kiwi, Extra og Rema 1000 konkurrerer om kundene med priskrig på frukt og grønt før påsken. Kunder kan finne varer som squash til fem kroner og blomkål til ti kroner. Kiwi tilbyr 30 prosent bonus for sine medlemmer, Extra gir rabatt på utvalgte varer, og Rema 1000 har faste kilopriser på frukt. En ekspert mener at de reduserte prisene kan føre til økt konsum av frukt og grønt.